Arama

Ölçekli güneş sistemi modeli nasıl yapılır? - Sayfa 7

En İyi Cevap Var Güncelleme: 12 Mayıs 2015 Gösterim: 171.019 Cevap: 115
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Şubat 2011       Mesaj #61
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba Ben 7. Sınıf Öğrencisiyim.
Günes Sıstemı Modelını Yapmam Gerekiyor Fakat Nasıl Ypacağım Hakkında Bir Bilgim Yok.
Sponsorlu Bağlantılar
Bilgi Sahibi Olan Arkadaslar Lütfen Cevap Yazsın.
Veyada Bir Site Önersın.Bilgisi Olan Arkadaslar Lütfen Ama Lütfen Bildirsin.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Şubat 2011       Mesaj #62
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 5. sınıf öğrencisiyim nasıl yapıcam bilmiyorum lütfen yardımcı olun
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Mart 2011       Mesaj #63
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütden biri nasıl yapıldığını yazsın çok zor durumdayım
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
7 Mart 2011       Mesaj #64
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

lütden biri nasıl yapıldığını yazsın çok zor durumdayım

sekil31

Güneş sisteminin şematik bir gösterimi. En dıştaki gezegenler Güneş’e çok uzak olduğu için tüm gezegenleri aynı şekil içinde göstermek çok zordur. Bu nedenle eşelleri farklı iki ayrı grafik görüyorsunuz.
Yukarıda yapılan tanıma göre Güneş sisteminde bir çok cisim olmasına karşın, onu tamamen boş bir uzay olarak kabul edebiliriz. Bu görüşü Güneş sistemini ölçekli olarak küçülterek şöyle açıklayabiliriz. Yer küre’miz iri bir kum taneciği büyüklüğünde olsun. Bu durumda Güneş Yer küre’den 4 metre uzakta bir portakal büyüklüğünde olur. Bu küçültülmüş sistemde Ay bir toz parçası kadardır ve Yer’den 1 cm uzaklıktadır. Merkür, Venüs ve Mars kum taneciği büyüklüğünde iken Jüpiter, Güneş’ten 20 m uzakta küçük bir kiraz gibi görülür. Jüpiterden biraz daha küçük olan Satürn, bu eşelde Güneş’ten 36 m uzaktadır. Uranüs ve Neptün nohut büyüklüğünde cisimler iken en dış gezegen Pluto, ortadaki portakaldan 150 m uzakta bir toz parçası büyüklüğünde yer alır. Güneş sisteminin diğer tüm üyeleri gözle görülemeyecek derecede küçüktür. Eğer büyük bir stadyumun orta yuvarlağına portakalı ve çevresindeki bu cisimleri koyarsak, tribünde otururken portakal hariç, diğer cisimlerin hiçbirini göremezdiniz ve yanınızdaki kişiye bu saha niçin bomboş diye sorardınız.
Güneş Sisteminin Yapısı ve Genel Özellikleri
Gezegenler, Kepler ve Newton yasalarına göre Güneş etrafında elips yörüngelerde dolanırlar. Gezegen yörüngelerine ilişkin veriler; Söz konusu çizelgenin incelenmesinden, gezegenlerin yörünge düzlemlerinin birbirlerine çok yakın olduğu görülür. Örneğin; Merkür ve Pluto yörüngelerinin Yer yörüngesi ile aralarındaki açı sırasıyla 7° ve 17.2° ’dir. Diğer tüm gezegenlerin yörünge düzlemleri ise Yer yörüngesi ile 3.4°’den daha küçük açılar yaparlar. Bu nedenle güneş sistemi bir disk şeklindedir. Bu diske kuzey yönünden bakıldığında tüm gezegenlerin saatin ters yönünde Güneş etrafında dolandıkları görülür. Ayrıca, yine aynı yönden bakıldığında, Venüs ve Uranüs dışında tüm gezegenler eksenleri etrafında yine saatin ters yönünde dönerler. Astronomide yörüngedeki harekete “dolanma”, eksen etrafındaki harekete ise “dönme” denir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Mart 2011       Mesaj #65
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 5.sınıfa giyorum güneş,ay ve dünyadan oluşan güneş sistemi modeli yapmam lazım malzemelri yazın lütfeeeennnnnnnnnnnnnnn.Msn Mad

güneş sistemi modeli

yardııııııımmmmmmmmmmmmmmmm.
ATILGAN - avatarı
ATILGAN
Ziyaretçi
8 Mart 2011       Mesaj #66
ATILGAN - avatarı
Ziyaretçi
satürnün etrafında neden öle şey war ?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mart 2011       Mesaj #67
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
güneş maketini nasıl yapabilirim?bunun için hanqi maL. ihtiyaç wr?söyleyebilirmisiniz?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mart 2011       Mesaj #68
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya ben 7.sınfa gidiyorum proje ödevim güneş sisteminin modelin hazırlıycam bunuda baya bi kapsamlı yapmam lazım siz sadece güzel modellerden birkaç resim koyabilirseniz çooook sevinirim.......=)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Mart 2011       Mesaj #69
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende bulamadım yardımcı olurmusunuz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Mart 2011       Mesaj #70
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
slm ben besinci sınıf oğrencisiyim .... güneş ay ve dünyadan olusan bir makete benzer bir calısma yapıcaz ama donücek bunu nasıl yapa biliriz yardım cı olursanız sevinirim ..........ACİLLL