Arama

Ölçekli güneş sistemi modeli nasıl yapılır? - Sayfa 9

En İyi Cevap Var Güncelleme: 12 Mayıs 2015 Gösterim: 171.041 Cevap: 115
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Nisan 2011       Mesaj #81
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
şöyle yapabilirsiniz ;burda yazan bütün bilgilerden yararlanarak maket yapmak kolay ay ı pinpon topu dünyayı ve güneşi ise balondan yaparsınız iş biter msxlabsin bir sayfasında balondan nasıl yapılacağı anlatılıyorrdu bulamazsanız ben yardımcı olyım:balonu istediğiniz boyutta şişirerek iple kaplayın vernikleyin ve vernik kuruduktan sonra balonu patlatın şip şak iş bitti gerisinide siz düşünün artık canım sizin ödeviniz(Zeynep şevval sunmuştur)5. sınıf öğrencisi ... bu arada kartondan bir yöntem bulamadım eğer öyle isteyenler varsa
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Nisan 2011       Mesaj #82
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
• GÜNEŞ: Çok sıcaktır ve yanmakta olan gazlardan oluşan ateşten bir topa benzer. Çok güçlü bir ısı ve ışık kaynağıdır. Güneşin güçlü ışığı gözlerimiz için çok zararlıdır. Bu nedenle hiçbir zaman güneşe çıplak gözle, özellikle de teleskop ve dürbün ile bakılmamalıdır.

Sponsorlu Bağlantılar
• DÜNYA: Güneşin çevresinde dolanan bir gezegendir. Dünyanın katmanlardan oluşan bir küreye benzediğini dördüncü sınıfta öğrenmiştik.

• AY: Küre biçiminde bir gök cismidir. Ay’dan gelen ışığın kaynağı Güneş’tir. Ay’ın kendi ışığı yoktur. Bu nedenle dürbün ve teleskopla bakılabilir.
bu bilgilere göre yaprsınız artık yani güneşi balondan yaparsınız : balonu şişirip gazete kağıdı dını tutkalla yapıştıralım sonra kuruyunca balonu patlatalım o şekli alıyor dünyayı ve ayı da toptan yaparsınız artık bana da fikir verirseniz svinirim 5.sınıf ö. sunmuştur 5-d sınıfı z.ş.d.
bye
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Nisan 2011       Mesaj #83
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 5. sınıf öğrencisiyim öğretmenimiz isterseniz güneş sistemi maketi yapın isterseniz dünya güneş ay maketi yapın dedi öğretmen güneş sistemini yapana ekstıra puan vericek bu yüzden güneş sistemini yapmak istiyorum biri bana bir fikir versin ödevin cuma gününe lütfen çok acil
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Nisan 2011       Mesaj #84
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya bende 7,ye gidiyorum 20 nisana kadar güneş sistemiyle ilgili maket yapmam gerekiyo fikiRRRRRR?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Nisan 2011       Mesaj #85
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bana acilen güneş sistemi ile ilgili maket yapmam lazım lütfen yardımm Msn Sad Msn Sad
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Nisan 2011       Mesaj #86
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
benim de güneş sisteminin maketi ama bir türlü nasıl yapacağımı bulamadım hocaya sordum:hocam oyun hamurundan olur mu die hoca çok basit dedi bende bir türlü bulamadım lütfen yardım edin bana...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Nisan 2011       Mesaj #87
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kardeşim yardım gerek yaa 7. sınıfım acil proje yapmam lazım

Abi mesela güneşin çapı 10 cm olsa fiğerleri ne vs.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Nisan 2011       Mesaj #88
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
beniim de var serap ben hamur ve küçük toptan
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Nisan 2011       Mesaj #89
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Fotoğrafdaki güzel ama daha düzgün yokmu anlatım,parçaları ve fotoları daha ii olur.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Nisan 2011       Mesaj #90
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar benim yarına bi proje ödevim var ve güneş sistemini nereye yapacağımı biliyorum yardım edinnn lütfennn !!!!!!!!