Arama

Makyaj ve özelikleri nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 21 Eylül 2012 Gösterim: 9.672 Cevap: 8
crazy for you - avatarı
crazy for you
Ziyaretçi
11 Şubat 2009       Mesaj #1
crazy for you - avatarı
Ziyaretçi
SAHNE MAKYAJI, SHOW MAKYAJI, TELEVİZYON MAKYAJI HAKKINDA BİLGİLER?NEDİR? ÖZELLİKLERİ NEDİR? VE RESİMLER.......
ACİL OLURSA SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TŞK.
EN İYİ CEVABI kompetankedi verdi
Makyaj Yapmanın İncelikleri
2009 Makyaj Modelleri
Sponsorlu Bağlantılar
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
11 Şubat 2009       Mesaj #2
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Makyaj Yapmanın İncelikleri
2009 Makyaj Modelleri
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Sahne Makyajı
Normal makyajdan farkı, sadece ışıklar çok yoğun olduğu için renk seçimine dikkat etmek ve malzemeyi yoğun kullanmak lazım. Çünkü objektif gözümüzün gördüğünden çok daha net ve daha ayrıntılı gördüğü için en ufak bir pürüz veya leke net bir şekilde görülür. Bu nedenle kullandığımız malzemenim çok iyi bir kapatıcı olması gerekir ve günlük makyajdan daha dikkat ederek yapmak zorundayız.Ayrıca yapacağımız makyaj bir film, dizi karakter makyajı ise sanatçının rol gereği ortaya çıkarması gereken tiplemeyi makyaj ile desteklememiz gerekiyor. Yani sinirli bir insan makyajı, yaşlı bir insan, yanık -yaralı bir yüz gibi tiplemelerde yapılan makyajda kullanılan malzemelerin kimyevi yapısı farklı olmalıdır.
Makyaj ve özelikleri nedir?Podyum
Işık yoğunluğu farklı olduğu için bir de yapılan defilede elbiselerin ön plana çıkarmak için yüze yapılan makyajın doğal olması gerekir. Yani seçilen renklerde farklılık gerekir. Ama tercihe göre Show tarzı bir makyajda gerekebilir.o zaman yüze kullanılan malzemelerin rengi ve yapılan şeklin farklılığı dikkat çekiciliği olması gerekebilir.

Makyaj ve özelikleri nedir?
Öncesi

Makyaj ve özelikleri nedir?
Quo vadis?
YARDIMM - avatarı
YARDIMM
Ziyaretçi
12 Şubat 2009       Mesaj #4
YARDIMM - avatarı
Ziyaretçi
SAHNE VE OBJEKTİF MAKYAJ, RADYO VE TELEVİZYON MAKYAJI, SHOW MAKYAJI NEDİR? HAKKINDA BİLGİLER. RESİMLİ OLURSA SEVİNİRİM.
DİMA - avatarı
DİMA
Ziyaretçi
12 Şubat 2009       Mesaj #5
DİMA - avatarı
Ziyaretçi
SAHNE VE OBJEKTİF MAKYAJI NEDİR?AÇIKLAYINIZ ....MAKYAJIN TARİHÇESİ Nİ YAZIN
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2009       Mesaj #6
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
DİMA adlı kullanıcıdan alıntı

SAHNE VE OBJEKTİF MAKYAJI NEDİR?AÇIKLAYINIZ ....MAKYAJIN TARİHÇESİ Nİ YAZIN

Makyaj eşitli amaçlarla yüzün görünümünü değiştirmeyi veya düzeltmeyi gaye edinen bir işlem. Makyaj, daha güzel görünmek, bazı fiziki kusurları örtmek için perde ve sahne sanatçılarının, çeşitli tipleri canlandırdıkları zaman, yüz hatlarında yapılan değişikliklerdir. Günümüzde, Özellikle büyük şehirlerde yaşayan birçok kadın, dudak, kirpik, yanak, göz kapağı vb. boyamak ve şekillendirmek suretiyle makyaj yapar. Ayrıca güzellik enstitülerinde kadınların bazı fiziksel kusurlarını örtmek için yapılan çeşitli işlemlere makyaj ismi verilir.

Makyajın tarihçesi, Miladdan binlerce sene öncesine uzanmaktadır. Mısırlı ve Asurlu kadın ve erkeklerin gözlerine sürme çekmesi, saçlarını sarı nişasta ile boyayarak görünümlerini değiştirmeleri bunun delilidir. Eski Mısır kralları ile rahiplerinin, resmi ve dini törenlerde peruk taktıkları, tarih kitaplarında yazılıdır. M.Ö. 5000 yılına kadar uzanan kazılardan edinilen bilgilere göre, yüz ve göz gibi yerlere değişik boyaların tatbik edildiği görülmektedir. On altıncı yüzyıldan sonra, sahnelerde makyaj kullanılmaya başlandı. Elektriğin bulunması, sahne gösterilerinin daha canlı ve gösterişli olması dolayısıyla, makyaj yapımına daha çok itina gösterilme ihtiyacı doğdu. On dokuzuncu yüzyıldan sonra güzellik gayesi ile yapılan makyaj günümüzde “Kozmetik Sanayii” adında bir sanayi dalının çıkmasına yol açtı.

Makyaj, çeşitli moda akımlarına bağlı olarak değişir. Değişik zamanlarda değişik renkler ve tonlar göze çarpar. İlk ve ortaçağlarda, iptidai görünümüyle de olsa, güzellik için çeşitli makyaj çeşitleri kullanıldı. Batıda, onuncu yüzyıldan itibaren güzellik anlayışında çeşitli değişmeler kendini gösterdi. Kadınların kullandıkları bazı makyaj maddeleri, erkekler tarafından da kullanılmaya başlandı. İslam dininde erkeğin tedavi için sürme çekmesi caiz, ziynet için çekmesi caiz değildir. Ziynet başkalarını imrendirecek, onlara üstünlük sağlayacak, öğünecek şeyleri yapmaktır. Kadınların yalnız evde erkeğine karşı, içerisinde dinimize göre kullanılması yasak olan maddelerin bulunmadığı, her türlü makyaj malzemelerini kullanmalarına izin verilmiştir. Müslüman kadınlardan sokağa çıkacakları zaman sade ve mütevazi bir şekilde olmaları ve böyle dolaşmaları istenmektedir. Sürme ve kına, asırlardan beri Müslüman kadınların başlıca süslenme malzemesi olmuştur. Bazı bölgelerde bunlara ilaveten dinen herhangi bir mahzuru olmayan başka süs malzemeleri de kullanılmıştır.

Sahne ve perde sanatçıları, tarafından kullanılan makyaj ile yukarıda anlatılanları birbirine karıştırmamak gerekir. Sanatçılar temsil ettikleri kişinin bütün fiziki özelliklerini canlandırmak için makyaj yaparlar. Günümüzde, yüze tatbik edilen makyaj malzemelerinin çok kullanılması halinde cilt bozukluklarına yol açtığı da bilinen bir gerçektir.

Kaynak: Rehber Ansiklopedisi
Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Eylül 2009       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

sahne makyajı


mrb.yanık görüntüsü verilen makyaj hangi malzamelerle yapılıyor acaba bilen var mıdır?
siriusss - avatarı
siriusss
Ziyaretçi
22 Temmuz 2011       Mesaj #8
siriusss - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar show makyajı öğrenmek istiyorum nerde öğrenebilirim kariyer eğitim kurumlarının iyi olduğunu söylediler daha önce giden varmı acaba?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Eylül 2012       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben güzellik ve saç bakımı hizmetleri okulunda okuyorum yanık makyaj da kullanılan malzeme=>parafin dir ama kırmızı parafin kullanıyorlar ...kader...

Benzer Konular

23 Nisan 2009 / Ziyaretçi Cevaplanmış
21 Aralık 2014 / Misafir Soru-Cevap
9 Aralık 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
4 Ocak 2016 / AndThe_BlackSky X-Sözlük