Arama

Estetik burun ameliyatı ücretleri ne kadardır?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 24 Haziran 2015 Gösterim: 65.948 Cevap: 24
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Şubat 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Slm ben 16 yaşındayım. Burnumu beğenmiyorum ve yaptırmak istiyorum ama bu konuda pek bi bilgim yok.Yani yararları var mıdır, zararları nelerdir?... gibi. Ayrıca ücretini falan da bi araştırıp yazarsanız sevinirim şimdiden tşk ederim...
EN İYİ CEVABI Keten Prenses verdi
Ücretler alacağınız anesteziye, ameliyatı olacağınız hastaneye, yapan cerrahın plastik cerrah mı yoksa KBB uzmanı mı olduğuna vede deviasyon adı altında yapılıp devletten bir kıısm ücretin geri alınıp alınmamasına göre değişir:) elbetteki sosyal güvencenize göre bu soruların bir kısmını yanıtlarsanız ortalama bir fiyat tahmininde bulunabiliriz
sağlıklı günler dilerim
Sponsorlu Bağlantılar
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
21 Şubat 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Estetik Burun Ameliyatı
Sosyal yaşamda kişiler arası ilişkilerde vücudun en fazla dikkat çeken bölümü yüz bölgesi olup, yüzünde en belirgin bölümü burundur. Bu nedenle birey kendisini rahatsız eden burnunu, iç dünyası içinde incelemekte, bu durumda sıkıntısını arttırmaktadır. Bu problemin düzeltilebilir olması, Estetik burun ameliyatının (burun estetiği ameliyatı) estetik cerrahi operasyonlar arasında en sık yapılanı olarak plastik cerrahi pratiğindeki yerini almasına yol açmıştır.
Sponsorlu Bağlantılar

Estetik burun ameliyatı; burnun boyutlarını küçültmek veya büyültmek, ucunu yeniden şekillendirmek, burnun kemerini uzaklaştırmak, üst dudak ile burun arasındaki kötü açıyı ve/veya burun ile alın arasındaki açıyı düzeltmek amacıyla uygulanır. Bazı vakalarda görünümü düzeltmek amacıyla doku ilave etmek gerekir. Bu değişikliklerin biri veya hepsi tek ameliyatla gerçekleştirilir. Yöntemin kapsamı, ne gibi değişikliklerin arzulandığı ve cerrahın neyi uygun bulduğuna dayanır.

Estetik burun ameliyatı (rinoplasti); burnun fiziksel görünümünün düzeltilmesi, nazorespratuar yani nefes alıp verme fonksiyonlarının düzeltilmesi yanında hastanın psikolojik beklentisinin düzeltilmesinide amaçlar. Rinoplasti ameliyatı, burun şeklinin düzeltildiği bir girişim olmakla birlikte, burun içindeki eğriliğin düzeltilmesi, burnun dış kısmında da bir düzelme sağlayacaktır. Özellikle bu durumun aynı operasyon sırasında düzeltilmesi son derece önemlidir.

Estetik burun ameliyatı - rinoplasti (burun estetiği), tüm estetik cerrahi operasyonları arasında cerrahın en çok bilgi, beceri ve deneyimine bağlı olduğu operasyonların başında gelir. Bu ameliyatda hem fonksiyonel hem de dış görünüm düzeltilecektir. Burun, yüzün ortasındaki en belirgin organdır. Bu yüzden yapılacak ameliyat, son derece dikkatli ve deneyimli ellerde yapılmalıdır.

Bir plastik cerrahın estetik burun ameliyatı (rinoplasti) olmak isteyen hasta ile daha ilk konuşma sırasında hastanın psikolojik durumunu anlamaya çalışması, ameliyat sonrası elde edilebilecek ideal sonucun hastanın kafasındaki değil, plastik cerrahın elde edebileceği sonuç olduğunu, ameliyat ve ameliyat sonrası olabilecek komplikasyonları ile hastaya ayrıntıları ile anlatması gerekmektedir.

Her insanın burnundaki kemik, kıkırdak ve deri yapısı birbirinden farklıdır. Dolayısıyla burun ameliyatı sonrası oluşacak sonuç da her hastada farklı olacaktır. Yine de en önemli şey, her hastaya farklı burun planlaması yapıp operasyonu gerçekleştirmektir. Kişinin kendi yüzüne giden, başkaları tarafından eleştiri almayan, yüzüne yakışır bir burun herkes açısından başarılı bir sonuçtur.

Estetik burun ameliyatı, genel anestezi ya da lokal anestezi ile yapılabilmekle birlikte, çoğunlukla genel anestezi tercih edilmektedir.

Çoğu estetik burun ameliyatındaki kesiler burun kanatlarının içine yapılır ve oradan çalışılır. Kesi, cerraha kemik ve kıkırdakları kesmesi, tıraşlaması, yeniden şekillendirilmesi ve dış görünüşünü değiştirmek amacıyla manevra yapması için giriş kapısı sağlar. Ameliyatı takiben kemik ve kıkırdakları yeni pozisyonda korumak için burna alçıdan bir atel uygulanır. Sıklıkla burun orta kıkırdağını korumak için, özellikle de orta kıkırdakta cerrahi uygulandıysa, burun tamponları yerleştirilir.

Estetik burun ameliyatı (burun estetiği) ortalama iki saat sürmektedir. Estetik burun ameliyatı esnasında, burun derisi altına yapılan uzun etkili lokal anestezik sayesinde hastalar ameliyat sonrası hiç ağrı duymamaktadırlar. Göz altlarında bir miktar şişme ve morluklar oluşmakta; ameliyatın ertesi günü en fazla olan şişlik ve morarmalar, genellikle bir hafta içinde tamamen kaybolmaktadır. Rinoplasti ameliyatı sanılanın aksine ameliyat sonrası dönemi hasta için çok rahat geçen ağrısız bir ameliyattır. Operasyon sonrası burun tamponları 2 gün sonra çıkartılır, 5. günde alçı değişikliği yapılır, 10. günde ise alçı tamamen çıkartılır. 10 gün sonunda hasta iyileşmiş olup burunda ve yüzünde şişlikler olacaktır. Bu şişlikler 1 ay sonra büyük ölçüde geçse de nihai iyileşme 6 ayda tamamlanacaktır.Hastane ve masraflara göre 2.000 tl'den başlamaktadır.

Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Ücretler alacağınız anesteziye, ameliyatı olacağınız hastaneye, yapan cerrahın plastik cerrah mı yoksa KBB uzmanı mı olduğuna vede deviasyon adı altında yapılıp devletten bir kıısm ücretin geri alınıp alınmamasına göre değişirMsn Happy elbetteki sosyal güvencenize göre bu soruların bir kısmını yanıtlarsanız ortalama bir fiyat tahmininde bulunabiliriz
sağlıklı günler dilerim
Quo vadis?
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
21 Şubat 2009       Mesaj #4
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Alın germe: 3000-5000 YTL
Burun estetiği: 2500-8500 YTL
Endoskopik yüz germe: 3500-15000 YTL
Dudak büyütme: 500-1500 YTL
Çene estetiği: 1500-3500 YTL
Saç ekme: 1500-3500 YTL
Göz estetiği: 1500-5500 YTL
Kepçekulak düzeltme: 1500-3500 YTL
Yağ enjeksiyonuyla yüz dolgunlaştırma: 1800-5500 YTL
Boyun germe: 3500-8000 YTL
Lazerle leke silme: 1000-3000 YTL
Popo kaldırma: 3000-7000 YTL
Liposuction: 2000-10000 YTL
Meme büyütme, dikleştirme: 3500-8000 YTL
Karın germe: 3000-10000 YTL
Minimum toplam: 33.300 YTL (Yaklaşık 22 bin dolar)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ocak 2010       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba ben ramazan burun duzeltme estetik olmak istiyorum ama madı durumum cok kotü acaba masraflar ne kadar tutar ne olur bana yardımcı olun
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Haziran 2011       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
emekli sandığı olan biri tahmnnzce nasl bi ödeme yapar taksite filan bağlıyorlar mı birde
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Temmuz 2011       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
slm ben burun amelyuati olmak isiyom nasil olacam b ibilgim yok bide burnumu beyenmiyorum
fiyatlari ne kadar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Aralık 2011       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende burun estedigi olmak istiyorum ama herhangi bir güvence oluyormu devlette
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Şubat 2012       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
meraba ben 16 yaşındayım burnu mu sevmiyorum ama maddi durumumuz pek fazla iyi değill bana yardımcı olurmusunuzz bu durumda ne yapmam gerekirr ve burnumu hiç sevmiyorumm...
Candy_Girl - avatarı
Candy_Girl
Ziyaretçi
25 Şubat 2012       Mesaj #10
Candy_Girl - avatarı
Ziyaretçi
Estetik burun ameliyatı (Rhinoplasty) için başlıca iki teknik vardır. Bunlardan birincisi kapalı burun ameliyatı ve ikincisi de açık burun ameliyatlarıdır. Kapalı burun ameliyatlarında bütün operasyon burun içinde yapılan kesiler yoluyla olur. Ancak kapalı teknikte burun ucu asimetrileri, nefes almaları önemli olan nazal valve problemleri gibi sorunların çözümü açısından operasyon sahasının bütününün cerrah tarafından tam olarak değerlendirilememesi gibi dezavantajları vardır. Açık burun ameliyatlarından, burun anatomisi tamamen görünür olduğundan avantajları çoktur. Burun ucu asimetrileri giderilmesinde nazal valve sorunlarının çözümünde ameliyatın çözümü açısından çok avantaj sağlar.

Burun ameliyatlarından günümüzle en çok tercih edilen teknik, açık burun ameliyatlarıdır. (Open Rhinoplasty) Burun ameliyatlarında belirli basamaklar vardır. Bunlar burun sırtındaki kemerin törpülenmesi, burun ucu kıkırdaklarının şekillendirilmesi, burun boyunun kısaltılması ve burun kemiklerinin kısaltılmasıdır. Ancak bur aşamalar her burun deformiterine uygulanacak diye bir kural yoktur. Hastanın burun deformiterine göre yani kişiye özel olarak bu aşamalardan bazıları yapılabileceği gibi, bunlara ek olarak başka işlemlerde yapılabilir. Burun estetiği ameliyatı sonrasında burnun üstüne plastikten yapılma bir alçı yerleştirilir. Alçı ortalama bir hafta sonra çıkartılır. Burun yüz anatomisinde oranlar açısından en dikkat çekici yapıdır. Yüz anatomisinde yüzün diğer bölümleriyle orantılı, estetik ölçülere uygun bir burun, kadın ve erkek güzelliği açısından vazgeçilmez bir yapıdır.
Burun estetiği operasyonları (Rhinoplasty) kızlarda 17, erkeklerde 18 yaşından itibaren yapılabilmektedir. Rhinoplasty ameliyatı genel anestezi (tam narkoz)altında yapılır. Ameliyatın ortalama süresi 1-3 saat arasında değişebilir. Rhinoplasty sonrası hasta aynı gün taburcu edilebileceği gibi bir gece hastanede kalabilir.

Ameliyat öncesinde burun deformiter, ameliyatı yapılacak olan cerrah tarafından bilgisayar ortamında analiz edilir. Hastanın sadece burun tasarımı yapılır. Ayrıca unutulmaması gereken en önemli şey burunun fonksiyonel açıdan değerlendirilmesidir. Yani ameliyat öncesi burun nefes alma güçlükleri açısından değerlendirilir. Estetik burun ameliyatı (Rhinoplasty) esnasında mutlaka varsan nefes alma sorunları giderilmelidir. Burunda deviasyon, konka hipertnofileri (et büyümeleri), nazal valve (kapak sorunları) operasyon esnasında düzeltilir. Ameliyat sonrasında burunda bir ağrı meydana gelmez. Göz çevresinde birinci hastanın sonunda kaybolan şişme ve morarmalar olabilir. Tampon kullanımı burun için eğriliklerin derecesine ve yapışıklıklar olup olmamasına bağlıdır. Tamponlar alınmalar sırasında ağrı meydana gelmez. Burun ameliyatı sonrasında alçı çıkarıldıktan sonra erken dönemde dahi yeni burunda meydana gelen olumlu değişiklikler gözlenir. Burun operasyonu sonrasında burun şekillenir son halini alması için belli bir süre geçer, bu süreye iyileşme süreci denir. Bu dönem kişiden kişiye değişmekle beraber ortalama 6-10 ay kadar sürer. Bu süreç hastanın operasyon geçirdiğini bilmeyen birisi fark edemez. Burun ameliyatları sonrasında amaç doğal görünümlü, nefes alma sorunlarını olmayan yeni bir burun meydana getirmektir.

Merkezimizde operasyon öncesinde bilgisayarlı burun analizi yöntemiyle hastanın yüzüne uygun en ideal burun şeklini planlıyoruz. Bazı burun değerlendirmelerinde sadece burun ucu cerrahi yöntemiyle burun deformiterler düzeltilebilir. Bu tarz operasyonlar sonrasında iyileşme süreci daha kısa olmaktadır. Burun operasyonu geçirip hala burun şeklinden şikayetleri olan hastalar tekrar operasyon edilebilir. Bunun için belli bir süre geçmesi gerekir. Rhinoplasty adı verilen bu operasyonlar estetik görünümlü bir burun elde etmek mümkündür.

Benzer Konular

2 Eylül 2011 / Misafir Soru-Cevap
10 Ocak 2012 / Bessonnitsa Soru-Cevap
25 Ağustos 2014 / Misafir Soru-Cevap