Arama

Format atarken, verilerimi nasıl saklayabilirim?

Güncelleme: 9 Mart 2009 Gösterim: 40.120 Cevap: 1
Ziyaretç1984 - avatarı
Ziyaretç1984
Ziyaretçi
9 Mart 2009       Mesaj #1
Ziyaretç1984 - avatarı
Ziyaretçi
Format atarken resim , müzik ,video gibi bazı dosyalarımın silinmesini istemiyorum ne yapmalıyım?
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen MeLL; 9 Mart 2009 10:05
MeLL - avatarı
MeLL
Ziyaretçi
9 Mart 2009       Mesaj #2
MeLL - avatarı
Ziyaretçi
Bunun için yedekleme programları var.Ama bildiğim kadarıyla yedekleme programları sisteminiz temizken ve gerekli olan verileriniz bilgisayarınızda mevcut iken yedek alınması işlemidir...
Bunun yanısıra formattan önce,DVD(4GB'a kadar veri saklar)-Flash Bellek(500MB-8GB'a kadar kapasiteli bellekler var) gibi harici hafızalara verilerinizi kaydedebilirsiniz.Bunların yanısıra; Harddiskinizi ikiye bölmünmüş bir şekilde kullanıyorsanız(Örneğin C ve D hafızalar olarak) Sadece sistem diskine format atabilirsiniz.Kısmen format yani...
Sponsorlu Bağlantılar



Şimdi bulduğum detaylı bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum...


Alıntı

BİLGİSAYAR ÇÖKTÜĞÜNDE VERİLERİ KAYBETMEMENİN YOLLARI

Arkadaşalar, burada anlatacaklarım birçok kişi tarafından zaten bilinen ve uygulanan yöntemlerdir. Yine de bazı arkadaşlar için gerekli olabilir. Kendimden biliyorum, bu yöntemleri deneme-yanılma yoluyla öğrenesiye kadar birçok önemli dökümanımı kaybettim.
Biz öğretmenler için en küçük bir word sayfası bile büyük önem taşıyor, kaybettiğimizde canımız çok sıkılıyor.
Şimdi önemli belgelerimizi saklama yöntemlerine geçelim.

1.Cd- Dvd
En basit ve ucuz yüntemlerden biridir. Çok güvenilir bir yöntem değildir. Yazdırma işleminden yada cdnin çizilmesinden dolayı bilgisayarın okuyamama riski vardır.

2. Flash Bellek
Birçok kişinin artık flash belleği var. 1-2-4-8gb lik mini, taşıması kolay bellekler biz öğretmenler için ideal. Birçok öğretmenin sürekli yanında taşıdığı bu bellekler gerçekten de çok pratik ve kullanışlı. Sık kullandığımız için virüs bulaşma riski de var tabi. Çok önemli belgelerimizi sadece buna da emanet etmemeliyiz. Ben flaşım dolduktan sonra içindekileri 200gblik harici hard diskime atıyorum.

3.Hard Disk
Harici hard disk, (60-80-100-180- 200-250 gb gibi değişik boyutluları var) şu an en sağlıklı veri saklama yöntemi olarak görülüyor. Bunları kullanırken virüslere karşı çok dikkatli olmalıyız. Virüslü olduğundan şüphe ettiğimiz dosyaları harici diskimize atıp risk almamalıyız. Aslında bu bellekler mesleğimiz boyunca kullanabileceğimiz çok sağlı veri saklama araçlarıdır. Yaşlandığımızda bütün dosyalarımızı çocuklarımıza miras bırakabileceğimiz kadar büyük boyutlu ve güvenliler.

4. Sürücü D
Bilgisyarlarımızın formatlanma biçimine göre boyutu değişir. Bilgisayarım klasörünü tıkladığımızda Yerel Disk(D) olarak görürüz. Buraya attığımız belgeler formattan sonra bile kaybolmayacaktır. Tabi format atarken buradakileri silmediysek. Ben bütün dökümanlarımı buraya atıyorum. Bilgisayarım çökse bile hiçbir verimi kaybetmem, sadece kurulu proğramlarım silinir. Gerçi nero8 ile aldığım yedekle tüm sistemi 8 dakikada geri yüklüyorum.
Yerel Disk (D) ye attığımız belgelere ulaşmak size dolambaçlı geliyorsa, masaüstüne kısa yolunu alabilirsiniz. Aldığınız kısa yol, sisteminizde hiçbir yer kaplamayacaktır. Örnek, önemli bütün dosyalarınızı Yerel Disk(D)) de dökümanlarım isimli klasörde biriktiriyorsunuz. Bu klasörün boyutu 50gb oldu. Siz de kısa yolunu masaüstüne aldınız. 50gblik bu kısa yok klasörü Yerel Disk de 0 mb yer işkal edecektir, çünkü bu klasörün asıl yeri Yerel Disk(D) de bulunuyor, masa üstündeki ise sadece onun bir gölgesi.
Şunu da belirtmek de fayda var; bazı çok tehlikeli virüsler bütün hard diskimizi(bilgisayarımızda bulunan Yerel Disk(D) ve Yerel Disk yi) kullanılmaz hale getirebiliyor. Onun için çok önemli dökümanlarımızı harici bir diskte saklamak en garantilisi.

5.Msn
Bildiğiniz ürere msn5 gblik saklama kapasitesine sahip. Ben 2-3 yıldan beri sık lazım olacak proğram ve dökümanlarımı burada saklıyorum. Şifrenizi çaldırmadığınız müddetçe sağlam bir saklama yöntemidir. Bazen flashınızı yanınza almayı unutabilirsiniz ama şifreniz hep aklınızda olacağı için çok sağlam ve kullanışlı bir yöntem oluyor.
Yalnız şifrenin çalınma riski olduğu için gizli olabilecek bilgilerimizi kesinlikla burada saklamamalıyız.


Son olarak bilgisayarınız çöktüğünde saatlerce format atıp sürücü ve proğram kurmakla uğraşmak yerine herhangi bir yedekleme proğramı ile yedek alıp, 5-10 dakika içinde tüm sizteminizi ilk günkü gibi temiz ve herşeyi kurulu hale getireilirsiniz.


HER BİLGİSAYARDA MUTLAKA OLMASI GEREKEN BİR PROGRAM

Rollback Rx ile format atmayı öğrenmenize gerek kalmadan bilgisayarınızı ilk haline geri döndürebilirsiniz. En popüler geridönüşüm programlarından olan DeepFreeze'in pabucunu dama atmaya hazırlanan bu program bir çok farklı özelliğiyle adından söz ettirmeye başladı.

Programın bazı belirgin özellikleri:
- 60.000'in üzerinde geri dönüşüm noktası oluşturarak sisteminizi %100 geriye döndürebilir, geri dönüşüm noktalarını istediğiniz her an alabilirsiniz.
- Program açılışta çalıştığı için işletim sisteminiz çökse bile gerekli işlemleri yapabilirsiniz.
- Sistemi istediğiniz zamana geri döndürebilirsiniz.
- Windowsun Sistem Geri Yükleme programı harddiskte %5-15 yer kaplarken Rollback sadece % 0,07 yer kaplar.
- Virüs ve kullanıcı hatalarını engelleyerek otomatik düzeltir.
- Her boyuttaki harddisk ile çalışabilir.
- Snapshot (geri dönüşüm noktası) alımı 3 saniyede tamamlanır.
- Sistem geri yüklemesi yaklaşık 2 dakikanızı alır.
- Multi-boot sistemleri destekler
- Ram'den yemez, sistemi yavaşlatmaz.
- ve dahası..




Benzer Konular

1 Ocak 2015 / zicdan Soru-Cevap
8 Ekim 2009 / Misafir Soru-Cevap