Arama

Otomotiv teknikerliği ile ilgili önerileriniz nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 25 Mart 2009 Gösterim: 6.031 Cevap: 3
levent81 - avatarı
levent81
Ziyaretçi
25 Mart 2009       Mesaj #1
levent81 - avatarı
Ziyaretçi
öncelikle vericek olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim ben 25 yaşındayım otomotiv teknikerliği okudum şu anda mezunum ama iş anlamında staj dışında hiç mesleğimi yani okumuş olduğum bölüm üzerine çalışmadım benim diplomam yeterlimi bir de sınav tarihi bellimi teşekkürler iyi çalışmalar
EN İYİ CEVABI SEDEPH verdi
Otomotiv Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Otomotiv programını bitirenlere "Tekniker" ünvanı verilir. Otomotiv teknikeri, motorlu taşıt araçlarının motor kısmının yapımı ve işleyişi konusunda çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir. Otomotiv teknikeri, fabrikalarda makine mühendislerinin gözetimi ve yönetimi altında planlanan işlerin yürütülmesini sağlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Otomotiv Teknikerlerinin Çalışma Alanları : Kamu sektörüne ve özel sektöre bağlı fabrikalarda ve tamirhanelerde çalışabileceği gibi kişi özel işyeri açabilir.

Sınav hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Sanırım bu lanlarda çalışmak için bir sınava girmeniz istenmiyor. Eğer kpss tarzı bir sınavsa, onun için de arama yapabiliriz .
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Diplomanız ne için yeterli mi? vede ne sınavı?
Sponsorlu Bağlantılar
Quo vadis?
SEDEPH - avatarı
SEDEPH
Ziyaretçi
25 Mart 2009       Mesaj #3
SEDEPH - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Otomotiv Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Otomotiv programını bitirenlere "Tekniker" ünvanı verilir. Otomotiv teknikeri, motorlu taşıt araçlarının motor kısmının yapımı ve işleyişi konusunda çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir. Otomotiv teknikeri, fabrikalarda makine mühendislerinin gözetimi ve yönetimi altında planlanan işlerin yürütülmesini sağlar.

Otomotiv Teknikerlerinin Çalışma Alanları : Kamu sektörüne ve özel sektöre bağlı fabrikalarda ve tamirhanelerde çalışabileceği gibi kişi özel işyeri açabilir.

Sınav hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Sanırım bu lanlarda çalışmak için bir sınava girmeniz istenmiyor. Eğer kpss tarzı bir sınavsa, onun için de arama yapabiliriz .
SEDEPH - avatarı
SEDEPH
Ziyaretçi
25 Mart 2009       Mesaj #4
SEDEPH - avatarı
Ziyaretçi
Otomotiv Teknikeri
Otomotiv Programı; Otomotiv sektörünün gerek üretim ve gerekse satış sonrası hizmet kademelerinde ihtiyaç duyduğu nitelikli ara insan gücünün çağın beklentilerini karşılayacak kalite ve hizmet felsefesine uygun olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla iki yıllık eğitim veren bir Yükseköğretim Programıdır. Programı tamamlayan ve Otomotiv Teknikeri ünvanı alan mezunlar, üretim ve satış sonrası hizmet sektöründe yönetici/mühendis ile işçi arasındaki nitelikli eleman ihtiyacını karşılayabilecek veya kendi adına iş yeri açıp çalıştırabilecek niteliklere sahip olurlar. Otomotiv teknikerinin almış olduğu eğitim kendisine başkalarıyla ilişki kurması gerektiğini öğretecek, yüksek düzeyde el becerisine sahip olmasını temin edecek, ileri teknoloji ve enformasyon teknolojilerindeki çağdaş eğilimleri bilmesini sağlayacaktır

Üretim ve Satış Sonrası Otomotiv Teknikeri
Otomotiv sektörünün tamama yakını özel teşebbüs tarafından meydana getirilmiş ana ve yan sanayiden oluşmaktadır. Bu nedenle MYO Otomotiv Programı mezunlarının çoğu özel sektör kuruluşlarında istihdam alanı bulmakta mezunların küçük bir yüzdesi ise kamu kurum ve kuruluşlarının bünyelerinde çalışmaktadırlar. Bir kısmı da kendi işyeri aracılıyla sektöre katılmaktadır. Otomotiv Teknikerleri, ana ve yan sanayi otomotiv fabrikalarının hemen hemen tüm kademelerinde tekniker karşılığı sayılabilecek unvan ve sorumluluklarda görev almaktadır. Fakat üretim ve montaj hatlarında otomotiv teknikerlerin sayıca yoğun olarak bulundukları ve üretim çalışmalarında etkin rol oynadıkları, mühendis, planlamacı ve yöneticilerle işçiler arasında iletişim ve irtibatı sağladıkları, kalite çemberlerinde ekip lideri olarak görev aldıkları, eğitim çalışmalarında alt kademelerdeki personelin işbaşı eğitimlerinde eğitmen olarak sorumluluk aldıkları görülmektedir. Otomotiv sektörünün üretim kadar önem arz eden bir başka kısmı ise satış sonrası hizmet birimleri olarak adlandırabileceğimiz servisler ve satış noktaları ve eğitim merkezleridir. Otomotiv teknikerlerinin bu birimlerde aldıkları sorumluluk üretim sisteminin seri üretimden yalın üretime geçmesi ve müşteri odaklı kalite, satış prensiplerinin hayat bulması sonucu daha da artmıştır. Bu birimlerde grup liderliği servis yöneticiliği, satış grup liderliği, yedek parça, servis atölyesi yöneticiliğinden, personel eğitimlerine kadar birçok alanda sorumluluk ve görev almaktadırlar. Üretim ve Satış Sonrası Otomotiv teknikerinin sahip olduğu bilgi, beceri ve alışkanlıklar aşağıda sıralanmaktadır.