Arama

Okyanusların sıralanışı nasıldır? - Sayfa 4

Güncelleme: 5 Kasım 2014 Gösterim: 51.233 Cevap: 48
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Ekim 2012       Mesaj #31
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yaa okyanusyaı unuttun galibaa
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Kasım 2012       Mesaj #32
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

okyanuslar hangi kıtaların arasında bulunur?
bilen varsa yazabilirmi?

büyük okyanus kuzey amerika ile güney amerika arasındadır
Sponsorlu Bağlantılar

atlas kuzey a güney a ile avrupa afrika asya


hint asyadaki hindistanın aşağısında
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Kasım 2012       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
okyanusları büyükten küçüğe sıralar mısınız
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
5 Kasım 2012       Mesaj #34
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
* Büyük Okyanus
* Atlas Okyanusu
* Hint Okyanusu
* Arktik Okyanusu
* Güney Okyanusu

Kaynak:
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Kasım 2012       Mesaj #35
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Büyük Okyanus: Amerika Asya ve Okyanusya arasındadır.
Atlas Okyanusu: Amerika ile Avrupa ve Afrika'yı ayırır.
Hint Okyanusu: Kuzeyde Asya Batıda Afrika ve Arabistan Yarımadası doğuda MalezyaYarımadasıSunda adaları ve Okyanusya ile çevrilidir.
Okyanusya: Büyük Okyanus'a dağılmış adaları içine alan ülkelerden ve Avusturalya'dan oluşan kıta-Asya'nın güney ve güneydoğusunda Antartika'nın kuzeyinde ve Büyük Okyanus ile Hint Okyanusu'nun arasında yer alır
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Kasım 2012       Mesaj #36
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Okyanuslar denizlere göre çok daha geniş ve derindir. Dünya üzerinde üç büyük okyanus vardır. Bunlar Amerika kıtaları ile Asya ve Okyanusya arasında bulunan Büyük okyanus,Amerika kıtaları ile Avrupa ve Afrika arasında bulunan Atlas okyanusu, Asya nın güneyi, Afrika ve Okyanusya arasında ise Hint okyanusu yer alır. Bu okyanuslar güney yarım kürede Antartika çevresinde birleşerek tek bir su kütlesi oluştururlar.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Şubat 2013       Mesaj #37
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
cevap: büyük okyanus < atlas okyanus< hint okyanus<arktik okyanus< güney okyanusu............
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2013       Mesaj #38
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Dünyadaki Okyanuslar
MsxLabs.org

Büyük Okyanus(Pasifik Okyanusu): Amerika ve Asya kıtaları arasında bulunan dünyanın en büyük okyanusudur. İsmini İspanya krallığı adına Dünya'yı dolaşan Portekizli denizci Ferdinand MAGELLAN vermiştir. MAGELLAN, günler süren zorlu ve fırtınalı şartlar altında adını verdiği Magellan Boğazından geçip bu okyanusa açıldığında, fırtınaların dinmesinden ve kendisini sakin suların karşılamasından dolayı Portekizcede "sakin" anlamına gelen "Pasifico" kelimesinden yola çıkarak okyanusa bu ismi vermiştir. 179.7 milyon kilometrekare yüzölçümüne sahip olan bu okyanus, neredeyse Atlas Okyanusu ve Hint Okyanusu'nun toplamı kadardır. Kapladığı alan dünyadaki toplam karaların alanından biraz daha büyüktür. En derin yeri 11.034 metre ile Mariana Çukuru olup burası aynı zamanda Dünya'daki en derin noktadır.

Atlas Okyanusu (Atlantik): Büyük Okyanus'tan sonraki en büyük ikinci okyanustur. Bir zamanlar tek parça olan ata kıtanın bölünmesiyle oluşmuş olup, Avrupa ve Afrika'yı Amerika Kıtası 'ndan ayırır. Yan denizleri ile birlikte (Akdeniz, Kuzey Denizi ve Baltık Denizi) 106,2 Mil. km² alana sahip olup, yeryüzünün beşte birini kaplar. 3314 metre ortalama derinliği bulunan okyanusun en derin noktası Porto Riko Çukuru’dur.
Hint Okyanusu: Kuzeyde Asya, batıda Afrika ve Arabistan Yarımadası, doğuda Malezya Yarımadası, Sunda Adaları ve Okyanusya tarafından çevrilen, dünyanın üçüncü büyük okyanusudur. Dünya sularının %20'sini kapsar. Afrika'dan Avustralya'ya kadar okyanusun genişliği 10.000 kilometre kadardır. Bu alanda yaklaşık olarak 73.566.000 km² yer kaplar.

Hint Okyanusu :Asya, batıda Afrika ve Arabistan Yarımadası, doğuda Malezya Yarımadası, Sunda Adaları ve Okyanusya tarafından çevrilen, dünyanın üçüncü büyük okyanusudur. Agulhas Burnu'nun güneyinde 20° doğu boylamının geçtiği yerde Atlas Okyanusu'ndan; 147° doğu boylamının geçtiği yerde de Pasifik Okyanusu'ndan ayrılır. En kuzeyde Basra Körfezi'nde, 30° enlemine kadar uzanır.Dünya sularının %20'sini kapsar. Afrika'dan Avustralya'ya kadar okyanusun genişliği 10.000 kilometre kadardır. Bu alanda yaklaşık olarak 73.566.000 km² yer kaplar. Hacminin yaklaşık olarak 292.131.000 km³ olduğu tahmin edilmektedir.

Arktik Okyanusu: Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'nın kuzeylerinde yer alan, Kuzey Kutubu'nu kapsayan, buzlarla kaplı bir okyanustur. Uluslararası Hidrografi Örgütü (IHO) tarafından okyanus olarak kabul edilmektedir (Arctic Ocean). Yüzölçümü 14.090.000 km² olan devasa bir alandır. Diğer okyanuslara göre sığ olup, en derin noktası 4.665 m, ortalama derinlik 1.038 m'dir. Rusya, ABD, Kanada, Grönland, Norveç ile kıyıları vardır.


IrResistibLe - avatarı
IrResistibLe
Ziyaretçi
21 Şubat 2013       Mesaj #39
IrResistibLe - avatarı
Ziyaretçi
Büyük Okyanus veya Pasifik Okyanusu ,Atlas Okyanus ,Hint Okyanusu , Arktik Okyanusu
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Mart 2013       Mesaj #40
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
dünyada 5 okyanus vardır modetör

Benzer Konular

6 Haziran 2014 / Misafir Cevaplanmış
18 Mart 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
5 Nisan 2011 / Misafir Soru-Cevap
9 Aralık 2012 / By_Dark Soru-Cevap
26 Eylül 2010 / Misafir Cevaplanmış