Arama

Elektrikli aletler keşfedilmeden önce insanların yaşamı nasıldı? - Sayfa 8

En İyi Cevap Var Güncelleme: 6 Mart 2015 Gösterim: 53.697 Cevap: 86
Gamex Luisian - avatarı
Gamex Luisian
Ziyaretçi
28 Şubat 2012       Mesaj #71
Gamex Luisian - avatarı
Ziyaretçi
Elektrik olmasaydı, insanlar birçok işi meydana getiremezdi.Işık, ısınma, haberleşme vb. olanaklarımız hem azalır hem de zorlaşırdı.Eski çağlarda elektrik olmadığından çamaşırlar elde yıkanırdı, bulaşıklar elde temizlenirdi, haberleşme kuş veya dumanla yapılırdı, ulaşım atlarla olurdu.Bu kadarı bile şu anki insanlara zor gelir.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mart 2012       Mesaj #72
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
insanlar gazlı lambalar yakar, yada mum kullanırlardı ve geceleri öyle aydınlanırlardı. Tabi lambası olanlar... İnsanlar, haberleşmek için mektup kullanabiliyorlar sadece yani telefon yada telgraf kullanılamıyorlar. Bu yine sıkça kullandığımız ve hayatımızı kolaylaştıran bir çok alet ozamanlar kullanılamıyordu. İnsnalar elektronik aletlerin yani elektrikle çalışan aletlerden mahrum bir şekilde yaşıyorlar buda hayatı bu günkünden daha fazla zorlaştırıyordu. Ne televizyon, ne telefon, ne internet... Bir bilgiye ulaşmak ne kadar kolay artık günümüzde. Bir yerde bir gelişme olduğu an dünyanın bir köşesinden bir köşesine o haber hemen ulaşabiliyor.televizyon ve bilgisayar yerine gazete ve kitap okurlardı elektrikli süpürgeler yerine el süpürgeleri bulaıklar bulaşık makinesinde deil elde çamaırlarda aynı şekilde... telefon yerine mektup vardı.
Sponsorlu Bağlantılar
woltka1001 - avatarı
woltka1001
Ziyaretçi
3 Mart 2012       Mesaj #73
woltka1001 - avatarı
Ziyaretçi
nsanlar gazlı lambalar yakar, yada mum kullanırlardı ve geceleri öyle aydınlanırlardı. Tabi lambası olanlar... İnsanlar, haberleşmek için mektup kullanabiliyorlar sadece yani telefon yada telgraf kullanılamıyorlar. Bu yine sıkça kullandığımız ve hayatımızı kolaylaştıran bir çok alet ozamanlar kullanılamıyordu. İnsnalar elektronik aletlerin yani elektrikle çalışan aletlerden mahrum bir şekilde yaşıyorlar buda hayatı bu günkünden daha fazla zorlaştırıyordu. Ne televizyon, ne telefon, ne internet... Bir bilgiye ulaşmak ne kadar kolay artık günümüzde. Bir yerde bir gelişme olduğu an dünyanın bir köşesinden bir köşesine o haber hemen ulaşabiliyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Aralık 2013       Mesaj #74
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütfen daha açıklayıcı olur musunuz Msn Sad Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Aralık 2013       Mesaj #75
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ne televizyon, ne telefon, ne internet... Bir bilgiye ulaşmak ne kadar kolay artık günümüzde. Bir yerde bir gelişme olduğu an dünyanın bir köşesinden bir köşesine o haber hemen ulaşabiliyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ocak 2014       Mesaj #76
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Elektrik blunmadan önce insanlar çok zor durumdaydılar. mesela insanlar gazlı lambalar yakar, yada mum kullanırlardı ve geceleri öyle aydınlanırlardı. Tabi lambası olanlar... İnsanlar, haberleşmek için mektup kullanabiliyorlar sadece yani telefon yada telgraf kullanılamıyorlar. Bu yine sıkça kullandığımız ve hayatımızı kolaylaştıran bir çok alet ozamanlar kullanılamıyordu. İnsnalar elektronik aletlerin yani elektrikle çalışan aletlerden mahrum bir şekilde yaşıyorlar buda hayatı bu günkünden daha fazla zorlaştırıyordu. Ne televizyon, ne telefon, ne internet... Bir bilgiye ulaşmak ne kadar kolay artık günümüzde. Bir yerde bir gelişme olduğu an dünyanın bir köşesinden bir köşesine o haber hemen ulaşabiliyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ocak 2014       Mesaj #77
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bence çok mutlulardı
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Şubat 2014       Mesaj #78
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Elektrik aletler olmadan önce insanlar daha fazla çalışır ve bu yüzden daha fazla insan gücüne dayanan bi yaşam şekli vardı.İnsanlar ömürlerini sürdürebilmek için tarım ve hayvancılıkla uğraşır yiyecek giderlerinide avcılık ile karşılarlardı.

Elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. Aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu..
İhtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu..
Doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu.Televizyon, bilgisayar ve telefondan mahrumdular.Haberleşmek için mektup güvecinler ve atlı postacılar ötürdüğü için çok zaman alıyordu.Senirlemek için klima vb eşyalar olmadığı için serinlemek istenince rüzgar çıkması bekleniyordu.Isınmak için kombi ve kalorifer vb eşyalar yoktu.

Elektrikli Aletler Keşfedilmeden Yaşantı Nasıldı?

• Elektrikli aletler keşfedilmeden önce insanlar gaz lambaları kullanırlardı,
• O zamanda bilgiye ulaşmak günümüz şartları kadar kolay değildi, kitap ve yayınlar el baskısı ve daha ilkel koşullarda çıkarılabilirdi.
• Haberleşme aletleri şimdiki gibi televizyon internet telefon yoktu onun yerine mektup, telgraf vardı onları kullanırlardı.
• Kısacası şu anda hayatımızı kolaylaştıran aletlerin bir coğu yoktu onun yerini zaman alan verimsiz aletler vardı.
• Elektrikli aletlerin keşifleri ile birlikte insanlar daha kısa zamanda daha başarılı işler yapmaya başladı.
• İletişim arttı ve insanlar birbirleriyle daha yakın ilşkiler kurarak bölgesel, yöresel gelişmeler daha global hale geldi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Şubat 2014       Mesaj #79
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
elektrik bulunmadan önce şimdiki insanların kullandığı eşyalar yoktu mesala saç kurutma makinası televizyon bulaşık ve çamaşır makinaları insanlar çok zor şartlar altında yaşıyorlardı günler televizyon ve bilgisayar olmadığı için sıkıcı, bulaşık ve çamaşır makinası olmadığı içinde çok zor geçerdi.
Kayıtsız Üye - avatarı
Kayıtsız Üye
Ziyaretçi
11 Şubat 2014       Mesaj #80
Kayıtsız Üye - avatarı
Ziyaretçi
önceden insanlar gaz lambası,mum vb. aletlerle aydınlığı sağlarlardı.

Benzer Konular

9 Mart 2015 / jmhythys Soru-Cevap
27 Nisan 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
18 Eylül 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
8 Şubat 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
12 Mart 2014 / Misafir Soru-Cevap