Arama

Menisküs hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 19 Eylül 2014 Gösterim: 45.685 Cevap: 21
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Nisan 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaslar menuskus dinlenerek iyilesilebilen bir hastLik degildir tabi ufak bi dis yirtik degilse eger mr cektirdiyseniz mr inizda iki kemik arasindaki menuskusun bembeyaz oldugunu goruyorsaniz menuskusu karpuz gibi yarmissiniz demektir ki bana olanda buydu tedavisi 2 sekilde oluyor yamenuskusun yirtilan tarafini kesip trasliyip saglikli olan bolumu birakiyolR bu tedavide 1aya kalmadan hicbir sikintiniz kalmiyor fakat tabiiki futbol hayatiniza bi nebzede olsun engel oluyorsunuz ikinci tedaci ise dikmek ve en zor olani cogu doktor direk alma yontemine gitmekte ama bazi saglam doktorlar dikeniliyolar tabi bununda eİyeti var 1ay aci sabitleyici ile dolasiyorsunuz ve tedavi suresi 10haftayi geciyor ama kesin sonuc ve diziniz eskisi gibi oluyor bence ilk olarak diİnizi tek bir doktor yerine farkli kisilere inceletin iyi aksamlar
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Haziran 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
slm annem de de menüsküs yırtığı çıktı buz tedavisi yapıyoruz ama bence boşuna.. ameliyat olması lazım ama iyi bi doktor varmıdır..
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Temmuz 2011       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba ben belkız annemi iki gün önce hastaneye ğötürdüm ve ayağında menüsküs yırtılması var dedi acaba bu amaliyat gerektiren bir hastalıkmı
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Ağustos 2011       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bnde yeni ameiyat oldum fakat buz koymam gerekiomuş bn koymadım şuan çok cnm yanıo ne yapmam lazım?
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
25 Ağustos 2011       Mesaj #15
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bnde yeni ameiyat oldum fakat buz koymam gerekiomuş bn koymadım şuan çok cnm yanıo ne yapmam lazım?

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON
Ameliyat sonrası dize binen yük koltuk değnekleri kullanılarak azaltılır. 1-2 hafta kadar süren bu dönemde doğru yapılan düzenli egzersizler çok önemlidir. Egzersizlere ameliyattan hemen sonra başlanır. Menisküs yaralanmalarının rehabilitasyonunda egzersiz tedavisinin yeri büyüktür.

Menisküs ameliyatı geçiren bir sporcu, diz ekleminin hareketleri ve kas gücü tam olarak normale dönünceye kadar eski antrenmanlarına dönmemelidir. Ameliyattan sonra bu süre genç ve düzenli egzersiz yapan kişilerde genellikle 4-8 haftadır. Artroskopik ameliyatta bu süre kısalabilir. Ancak sporcu spor faaliyetine döndükten sonra bile kuadriseps ve diz fleksör kasları egzersizlerine devam etmelidir. Diz ekleminin etrafındaki kaslar kullanılmamaya çok duyarlıdır. Hareketsiz kalmanın diz etrafındaki kaslara, eklem kıkırdağına, ligamanlara, eklem çevresi kapsülüne ve kemik üzerinde kötü etkileri vardır. Dolayısı ile ne tip bir diz yaralanması olursa olsun mümkün olan en kısa zamanda kas rehabilitasyonuna başlanmalıdır. Burada şu konuya çok dikkat etmek gerekir:
Egzersizden maksat iyileşmekte olan diz dokularına fizyolojik stes vermektir. Yani ihtiyacı kadar yüklenilmelidir. Tekrar zedelenmeye ve ağrıya sebep olacak hareketlerden özenle kaçınılması gerekir.

Ameliyat sonrası belirli dönemlerde yapılacak fizik tedavi şişliği azaltarak, kan dolaşımını düzenleyerek yaralanmış dokularda oluşan kimyasal atıkların çabuk atılmasını sağlayarak iyileşmeyi doğrudan etkiler. Ağrının giderilmesinde de rol oynar. Fizik tedavide soğuk uygulamalar, yüzeysel ve derin sıcak tedavisi, masaj, elektroterapi, hidroterapi gibi metodlar kullanılır.

Rehabilitasyon programları her kişinin ferdi ihtiyaçlarına göre yapılır ve zamanla ihtiyaçlarının değişmesine göre ayarlanır.

Ameliyatla menisküsler çıkarıldıktan birkaç ay sonra diz ekleminde menisküslere benzer ama çok güçlü olmayan yeni bağ dokusundan yapılar oluşabilir. Eski menisküslerden daha zayıf yapıda olan bu menisküsler de zamanla yaralanıp yırtılabilir. Bunlarda da ağrı kilitlenme gibi aynı belirtiler görülür. Ayrıca menisküs ameliyatı geçiren kişilerde yıllar sonra eklem kıkırdağında yapısal yıpranmalar görülebilir.
kaynak
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Eylül 2011       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
diz, lerimde menuskus var. hastaneye gidemem nasil iyilestirebilirim?
kobra3472 - avatarı
kobra3472
Ziyaretçi
8 Kasım 2011       Mesaj #17
kobra3472 - avatarı
Ziyaretçi
slm arkadaşlar bende menüsküs ameliyatı oldum hemde ağır birşekilde çok şükür iyiyim bende ödem oluşmuştu ödem varsa ameliyatsız geçmez yoksa da geçme ihtimali çok yüksek mutlaka iyi bir doktora gidin sizlere tafsiyem
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ocak 2012       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sel ben iki defa menukus ameliyatı geçirdim yineyırtık oluşmuş tavsiye
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Şubat 2012       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
selam arkadaşklar benimde bi sorum olucak menisküs amaleyatında gelişim süreci ne kadardır acaba?
misafir - avatarı
misafir
Ziyaretçi
14 Nisan 2012       Mesaj #20
misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben erzurumdan büşra yaşım 17 geçen yıl menisküsten ameliyat oldum. %90 ı yırtılmıstı menisküsün . yani oyle bi duruma gelmiştim ki adım dahi atamıyordum aksıyarak yürüyordum . bunlarıı yaşamamda sebeb akrobasi yapıyordum ve birgün ters bir hareket sonucu ayağım su topladı şişti geçer dedim gitmedim ve son haddine geldiğinde hastaneye gittim . sonuç gerçekten üzücüydü . birkaç doktora bakıldıktan sonra 3. doktorda ameliyat olmaya karar verdim gerçekten ameliyattan çıktığımda herşey den o acılardan kurtuldum sanıyordum lakin daha beteri başladı kemiklerim birbirine sürtmeye başladı ve sürekli şişiyor su topluyor bu hissi duymak gerçekten çok kötü tabi allaha şükür yürüye biliyorum ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum ama egzersiz spor hayatım tamamen bitti bir saatten fazla yürüsem hemen su topluyor dizim bandajla yaşamak bana artık daraltı getirdi SİZE TAVSİYEM O ACIYI ÇEKİN AMELİYAT OLMAYIN PSİKOLOJİNİZİ BOZMAYIN MORALİNİZİ YÜKSEK TUTUN SAKIN AMELİYAT OLMAYIN TIPTAN YARDIM ALIN AMA AMELİYAT OLMAYIN EĞER MENİSKÜS DİKİLECEK BİR DURUMDA İSE DİKTİRİN BEN KEŞKE AMELİYAT OLMASAYDIM DİYE YANIYORUM ŞİMDİ SİZDE YANMAYIN .....okuduğunuz için teşekkür ederim ALLAH acil şifalar versin .......

Benzer Konular

26 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap
9 Ekim 2010 / Misafir Tıp Bilimleri