Arama

Açık Öğretim Fakültesi'nde hukuk bölümü var mı? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 19 Eylül 2014 Gösterim: 93.081 Cevap: 38
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Mayıs 2010       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
mrb ben tıbbi labaratuvar teknikerliğini okumak istiyom kaç puan almalıyım
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Haziran 2010       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya ben açıköğretim okuyorum. öniverstede yüksek puan çıkarsam bile gene giremezmiyim . bence gidemesem çok saçma bişey.normal öğrenci gidiyorda bende dışardan ne zorluklarla okuyorum. bence açıköğretimde hukuk bölümü var yüksek puan alırsam hukuktan başka bölüm istemiyorum.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Temmuz 2010       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hukuk bölümünün o kadar ne özelliği var zaten kanun yapacaksan akademisiyen olursun eğer kaymakam vali noter vs...olamazlarsa gerisi ne iş yapar avukat olup dava takip ediyorlar standart klişe dilekçe mahkemelerde hep aynı şeyler bence abartıldığı gibi bir bölüm değil ezbere dayalı bir sistem bilgiye ulaşmak çok kolay cep telefonlarından bile internete girildiği bir çağda bu bölümleri abartmaya gerek yok arkadaşlar eğer gerçekçi olursak rant için statukolarının bozulmaması için gereğinden fazla önemli göstermeye çalışıyo olabilirler sakın yanlış anlaşılmasın eğitimlerine ve mesleklerine saygım sonsuz ama hani açıktan da okunabilinir bence
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Temmuz 2010       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
HUKUK FAKULTESİ AÇIK ÖGRETİMDE OKUTULABİLİR VE HERKESİN KANUNLARI BİLMESİ ZATEN BİR GÖREVDİR. ÇOK VAR DİYENLER İÇİNDE , BU YAKLAŞIM BENDEN BAŞKASI OLMASIN DEMEKLE AYNI.
SAYGINLIK İNSAN KARAKTERİ İLE İLGİLİDİR DOKTOR OLUNCA SAYGINMI OLNUYOR YADA HOCA OLUNCA SAYGINMI OLUNUYOR YADA ÖGRETEMEN OLUNCA SAYGINMI OLUNUYOR İÇLERİNDE ÇOK YANLIŞ İNSANLAR OLUR O HER KURUMDA MESLEKTE VARDIR.
HERKESİN İSTEDİGİ SEVDİĞİ GÜCÜ YETTİGİ MESLEGİ ÖGRENMEK İÇİN OKUMASINDAN NEDEN KORKULUYOR !!!!
SADECE BENİM DÜŞÜNCEMDE OLANLAR O MESLEKTE OLSUN BEN ORALARI YÖNETEYİM BENDEN BASKASI OLMASIN DÜŞÜNCESİ GENÇLERİN ÖNÜNDE EN BÜYÜK ENGELDİR.
TAŞ DEVRİ TAŞ KALMADIĞI IÇİN BİTMEDİ !!!!!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ağustos 2010       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
evet ya açsınlar tabi.. tıp da açsınlar hukuk da açsınlar.. sonra mezun olup iş bulamayanlar da çevrelerinin "koskoca hukukçu oldun, koskoca doktor oldun bi baltaya sap olamadın" gibi laflarına ne cevap vereceklerini bulsunlar önce. efem adımını attığın yerde 50 tane hukuk bürosu var napalım müşteri gelmiyor, efem zaten günde 100 kişi sağlık sıkıntısıyla buralara geliyor 100 poliklink birer birer paylaşıyoruz günde 1 hasta tedavi ediyoruz günde 20tl kazanıyoruz ne kada güzel öyle değil mi vs.vs. bir meslek başka türlü nasıl bitirilir, nasıl batırılır öyle değil mi?
hukuk ve tıp zaten açıköğretimden okunabilecek cinsten bölümler değildir.. hukuk kanundan ibaret değildir, hukukta ezber yoktur! hukuk ve kanun ayrımını yapamayan insanların "hukuk açıköğretimden okunabilir ne var bunda bukadar büyütülecek" gibi laflar sarfetmesi umarım şakadır..Msn Happy
tıp da aynı şekilde açıköğretimden okunması rezaletini hayal bile edemiyorum.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Aralık 2010       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 2 yıllık myo mezunuyum. açık öğretimde elektrik bölümünü devamı var mı
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Ocak 2011       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sosyal bilimlerin açıktan okunmasıyla ilgili bi sorun yok değerli kardeşim ben ankara hukuk mezunuyum ve açık oğretimde hukuğun olmasının bi sakıncası yok bence.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Şubat 2011       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Medeni ülkelerde Hukuk fakültesine girmek çok zordur yani önce başka bir fakülteden çok iyi notlar alarak mezun olmalısınız hukuk fakültesi sizi farklı bir dilden seçer ve sınava sokar kazanırsanız farklı dilde hazırlık okursunuz İsviçre hariç çünki İsviçre de zaten ing.fr.alm.ve italyanca resmi dil.5 sene hukuk master ve hakım savcı sınavı gene staj senelerce süren elemelerden sonra hakim savcı olunur.Türkiyenin hukuk diploması veya fakültelerin diploması Medeni modern Batı ülkelerin de geçmez.Diplomanın altındaki imzaların sahibinin diploması geçmez yani.YAni marka olmamışlar daha çok seneler geçsede olamazlar. mesela Almanya ADB gibi ülkelerde hukuk fakültesine girebilmek için önce 4 yıllk herhangi bir fakülteden mezun olmak şart ve yine birçok medeni ülkelerde hukuk fakülteleri 5 yıl. mezun olduktan sonra staja başlama sınavı, 2 yıl staj , staj sonunda avukatlık sınavının ardından avukat olursun. Türkiyede hukuk fakültesine direk girebilirsin ve 4 yıl derme çatma okuduktan sonra hiçbir elemeye tabi tutulmadan avukat olursun sonra bilgisizliğinle hem kendin mağdur olursun hem müvekkillerin.Türkiye'de hukuk eğitimi o kadar hafife alınıyor ki açıköğretime açılması bile düşünülüyor.. yazıkk..

yok artık.. fransa hariç bütün avrupada hukuk fakülteleri 5 yılken bizim açıköğretime hukuk açmayı tartışıyor olmamız burası Türkiye herşey olur dedirtiyor. gerçi açıköğretime açılsa da olur ülkemizin mevcut örgün hukuk fakültelerininde açıköğretimden pek bi farkı yok zaten Türkiyede avukatların hakimlerin hali ortada.. birkaç yıl önce bursada raylı sistemle ilgili bir tahkim davasında bölgedeki hiçbir avukat işin içinden çıkamadı da hollandadan avukat ithal ettik..Msn Grin hukukçu olmak o kadar basit ki ülkemizde arjantin ve Türkiye hariç tüm dünyada zorunlu avukatlık sınavı varken biz bunu hiç düşünmüyoruz bile ver diplomayı sür piyasaya gitsin anlayışından vazgeçmeliyiz.. Avukatlık ülkeyi ayakta tutan yargının en önemli 3 ayağından birisi olmakla beraber aynı zamanda bir kamu hizmetidir çok iyi eğitim almış kişilerin mesleğe kabulü gerekmektedir. açıköğretim rüyasından vazgeçin. daha önceki arkadaşında belirttiği gibi hukuk başka kanun başkadır AOF'ten kanunculuk olabilir ama hukukçuluk mümkün değil.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Şubat 2011       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bir hukuçu olarak benden önceki arkadaşların açıklamalarına yürekten katılkıyorum..açıkogretim de hukuk gibi bir bölümü okutmak nasıl bir zihniyetin ürüdür hala hala anlamış değilim...öncelikle örgün ögretimdeki açıklarımızı gidermemiz gerek....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Mart 2011       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
HUKUK BAŞKA, KANUN BAŞKADIR..BUNU BEYNİNİZİN BİR KÖŞESİNE SOKUN. KANUNU ALIP EZBERLEYEREK HERKES KANUNCU OLABİLİR AMA HERKES HUKUKÇU OLAMAZ. HUKUK EZBERDEN ZİYADE ARİTMATİK HARİCİ MATEMATİKSEL DÜŞÜNCEDİR. SALT BİLGİ İLE HUKUKÇU OLUNMAZ VE HUKUK GİBİ BİR BÖLÜMÜN AÇIKÖĞRETİMDE OKUNMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR.. HATTA MEVCUT HUKUK FAKÜLTELERİNİN DE BİRÇOĞU HUKUK EĞİTİMİ İÇİN YETERLİ DONANIMA SAHİP DEĞİLDİR. BUNDAN DOLAYIDIR Kİ HUKUK SİSTEMİMİZİN HALİ ORTADA.MEMELEKET AVUKAT KAYNIYORKEN BAZI DAVALAR İÇİN YURT DIŞINDAN AVUKAT GETİRMEK ZORUNDA KALIYORUZ. SİZ HALA AÇIKÖĞRETİM HAYALİ PEŞİNDEN KOŞUYORSUNUZ. HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMALI ARTIK HUKUK EĞİTİMİ DÜNYA STANDARTLARINA YÜKSELTİLMELİ.

Benzer Konular

13 Eylül 2014 / Misafir Soru-Cevap
16 Ocak 2009 / aliwest Soru-Cevap
28 Eylül 2009 / Misafir Soru-Cevap