Arama

Yeni sisteme göre hangi bölümleri tercih etmek daha avantajlı olur? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 13 Temmuz 2012 Gösterim: 26.333 Cevap: 26
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Ekim 2009       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben iLerde mimar.hukuk vea poLis oLmak istiorm hangi bölümü seçmem gerekiyoo.bisim okulmuuzz sırf ünv.siye hazırlıyo bisi zorlanıyoruz hayalımdeki meslek avukat yada polis.ama edebiyatım çok iyi ne yapmalıyım
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ekim 2009       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
9.sınıf öqrencisim simdiden seneye hanqi böLümü secmem konusunda kararsızım..!İki aLtarnetifim war bu konuda ya Fen yada TM ?Çok farkLı bi durum asLında Fen'e qitmek istiyorum cunku biyomedikaL muhendisi oLmak istiyorum. TM'ye qitmeyi dusunuyorum cunku Fen'de, matematik ve qeometriden zorLanmaktan korkyorum.Ama bu dersLer TM'de de war.!SayısaLa qitmek istememin sebebi ise hem istediqim mesLeqi ancak ordan oLabiLirim hemde kimya biyoLoji fizik dersLerim qüzeL..Sizce ne yapabiLirim?CevapLarınızı bekLiyorum.=((
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Kasım 2009       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende sözelde nasıl bir değişiklik yapıldığını bilmiyorum sözelden girsem nasıl bir tercih yapma hakkımvar bılmıyorum o yuzden nasıl bır bolumden gireğim karar veremiyorum
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Mayıs 2010       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
benn sayılsal bölümde okuyorum derslerle ilgili bir problemim yok fakat mesleğimi seçemedim...
sayısal bölümde uygun mesleği bir türlü bulamadım,avantajlı diye seçtim derslerim de iyiydi...
Müziğe de yetneğim var fakat öncelikle elimde mesleğim olsun istiyorum ...
Bir gün seçsem de bir hafta sonra değişiyo...
çok karasızım!!!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Mayıs 2010       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben eşit ağırlık öğrencisiyim ama matematik öğretmeni olmak istiyorum.kat sayı kendi alanımdaki gibimi hesaplanıcak yoksa başka bi alandan tercih yapmış gibimi hesaplanacak
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mayıs 2010       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bence sayısal daha avantajlı çünkü dil ve anlatım tarih gibi desler kolaydır biraz okursan ygs de yapabilirsin ama matematik gibi dersler zordur onları yaparak birçok kişiyi eleyebilirsiniz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Temmuz 2010       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
9. sınıfı bitirdim hocalarımın cogu sayısala geçmemi istiyor hangi bölüme gecmeliyim bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Temmuz 2010       Mesaj #18
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

9. sınıfı bitirdim hocalarımın cogu sayısala geçmemi istiyor hangi bölüme gecmeliyim bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Bir üniversite mezunu olarak size şunları önerebilirim.
Öncelikle hayatınızı etkileyecek mesleği belirlemeniz gerekiyor. Bir ya da bir kaç meslek hedefleyin, bu meslekleri inceleyin, her yerde mesleklerle ilgili kaynak bulabilirsiniz, TMMOB'ye bağlı odalar mimar ve da mühendisilik meslekleri için size bilgi vereceklerdir. Sitemizde de meslekler hakkında geniş bilgi bulabilirsiniz.
Verdiğim linke tıklayınız, pek çok konu ve açıklama bulacaksınız.

Meslekler - MsXLabs

Sonra şimdiye kadarki eğitim hayatınızda başarılı olduğunuz, yetenekli olduğunuz, daha kolay kavradığınız dersleri düşünün ve bunların hepsini bir araya getirerek sayısal,eşit ağırlık ya da sözel seçeneğine göre karar verin. Fen dersleri ya da matematik ağırlıklı bir bölüm mü seçecekseniz, ya da yüksek puanlı bir üniversiteyi, ya da bölümü mü istiyorsunuz, kendinize güvenin ve seçiminizi yapın. Bu dönemde kısa süreli "rahat etmek" yerine hayatınız boyunca sevdiğiniz ya da başarılı olduğunuz bir bölüme girmeyi hedefleyin. Matematikte , fen derslerinde başarılı olmak kadar, resim, müzik,spor vb yeteneklerinizi de hesaba katın.
Arkadaşımın dediği gibi dersanelerin rehberlik bölümleri ya da rehber öğretmenleriniz size yardımcı olacaklardır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Mart 2011       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben de 9. Sınıf öğrencisiyim eşit ağırlık ve sayısal arasında kaldım mesleklere baktığımda eşit ağırlıkta yönetim siyaset iç mimarlık hukuk gibi şeyler dikkatimi çekti biraz eşit ağırlık istiyorum fakat ailem de doktor olmamı istiyo sonucu okulda yapılacak olan meslek testi belirleyecek
Likornio - avatarı
Likornio
Ziyaretçi
29 Temmuz 2011       Mesaj #20
Likornio - avatarı
Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar.
öncelikle ilgili puan ve sıralamaları yazıyorum
tm1 530,595 sıralama 695
tm2 528,930 sıralama 625

şimdi soruya gelelim.aslında ben 1000 ile 3000 arası bir derece bekliyorumdum . bu durumda istanbul üni. hukuk tercih edecektim.ancak sıralamam daha yüksek gelince düşüncelerim değişti.şuan şöyle ihtimaller var;
1-fatih üniversitesi hukuk burslu gidebilirim ilk 750 burslu alıyor.ancak ben hukuk okursam savcı olmayı düşünüyorum.özel üniversitelerin de hakim savcı sınavı sonuçlarının çok kötü olduğunu duydum bu bende bir soru işareti oluşturdu.
2-boğaziçi işletme düşünebilirim.burayı okursam iyi bir yabancı dil sahibi olacağım.ve boğaziçi artısı da olacak.Şayet her boğaziçi işletme mezunun da iyi yerlere gelemediği aşikar.
siz ne yapmamı önerirsiniz.gerçekten işin içinden çıkamıyorum.ille de hukuk gibi bir takıntım da yok onu söyleyim.önerileriniz benim için çok önemli.
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.