Arama

Yunan halk kahramanın Bubulina hakkında bilgi verebilir misiniz?

Güncelleme: 10 Eylül 2009 Gösterim: 2.056 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Eylül 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
OSMANLI IMPARATORLUGUNA KARSI AYAKLANAN YUNAN SPETSES ADASI ISYANI HAKKINDA BU ISYANA OSMANLININ YAKLASIMI KONUSUNDA VE TURK TARIHCILIGINDE DEGERLENDIRILMESI HAKKINDA BILGI ARIYORUM.AYNI ZAMANDA BU ISYANDA ROL OYNAMIS BUBULİNA KİMDİR NE YAPMIŞTIR BU HUSUSTA DA BİLGİ ARIYORUM.TESEKKURLER
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Eylül 2009       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

OSMANLI IMPARATORLUGUNA KARSI AYAKLANAN YUNAN SPETSES ADASI ISYANI HAKKINDA BU ISYANA OSMANLININ YAKLASIMI KONUSUNDA VE TURK TARIHCILIGINDE DEGERLENDIRILMESI HAKKINDA BILGI ARIYORUM.AYNI ZAMANDA BU ISYANDA ROL OYNAMIS BUBULİNA KİMDİR NE YAPMIŞTIR BU HUSUSTA DA BİLGİ ARIYORUM.TESEKKURLER

baktığım zaman bu kadar bilgi bulabiliyorum.

Şehrin liderleri bir teslim anlaşmasının şartlarını müzakere ederler. Kuşatmacıların çete başları Türklerin soylu ailelerine ayrı ayrı, servetleri karşılığında koruma vaad ederler. Binlerce Hıristiyan köylerini bırakarak yağmadan pay almak için Trebliçe dolaylarına gelmiştir. Kolokotronis, ayrı bir anlaşma satar! Bu anlaşma, Elmaz Bey'in Arnavutlarının serbest kalması için yapılan 4 Milyon kuruşluk bir anlaşmadır. Bu meblağ, 13 sandık içinde teslim edilir. Bubulina (Yunan ayaklanmasının kadın ileri gelenlerinden) şehre girer ve umutsuz Türk soylu kadınlarının mücevherlerini toparlar.
Topçu komutanı olarak kuşatmada görev alan Fransız Reybo, bu son günlerde meydana gelenleri şöyle anlatıyor:
O zaman bu utanç verici değiş tokuşlar başladı. Bunlar bir kaç gün içinde Bubulina'ya, Kolokotronis'e Mavromihalis ve diğerlerine akıllara durgunluk verecek servetler kazandırdı. Kendi ve yakınlarının hayatlarından endişe eden Türkler ve Museviler muazzam meblağlar vererek düşmanlarının çadırlarında bir yer sağlamak için çırpınıyorlardı. Pazarlıklar gündüz yapılıyor, ancak bu kan bedeli geceleyin veriliyordu. Gün batımından şafağa kadar geçen sürede mücevher, altın ve gümüş yüklü yük hayvanları şehirden çıkıyor ve kaptanların çadırlarına gidiyorlardı.,,

ve ayrıca okuyunuz>>>tıklayınız