Arama

Yabancı bir ülkede çalışmak için gerekli olan çalışma belgesi nasıl alınır?

Güncelleme: 30 Ekim 2009 Gösterim: 4.784 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Ekim 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ÖZBEKISTANDA ÇALIŞMAK İÇİN ÖZBEKISTAN DAKI BİR ŞİRKET TARAFINDAN GÖTÜRÜLECEĞİZ. BUNUN İÇİN ÇALIŞMA BELGESİNDE SORUN ÇIKTIĞINI SÖYLÜYORLAR. BU BELGE İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR VE BELGENİN ALINMASI NE KADAR SÜRER.
Sponsorlu Bağlantılar
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
30 Ekim 2009       Mesaj #2
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Daha detaylı bilgi için Özbekistan Büyükelçiliğinin sitesini inceleyebilirsiniz >>> Embassy of the Republic of Uzbekistan in Turkey :: Welcome

Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı

Yabancıların Özbekistan’a Giriş/Çıkışı ve İkameti ile İlgili Kural

Özbekistan’a giriş vizeleri, Özbekistan Cumhuriyeti’nin yurtdışındaki Konsolosluk temsilciliklerinden alınabilir. Özbekistan Cumhuriyeti’nin Konsolosluk temsilcilikleri bulunmayan ülkelerden gelen kişilere, “Taşkent” Havaalanındaki Konsolosluk Ofisinde vize işlemleri yapılmaktadır.

Özbekistan Cumhuriyeti’nin aşağıda belirtilen ülkelerde diplomatik temsilcilikleri bulunmaktadır: Afganistan, Avusturya, Azerbaycan, Belçika (Lüksemburg ile), İngiltere, Almanya, Mısır, İtalya, Hindistan, Endonezya (Vietnam ile) İran, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Çin Halk Cumhuriyeti, Kore, Letonya, Malezya, Pakistan, Rusya, Suudi Arabistan, ABD (Kanada ile), Tacikistan, Türkmenistan, Türkiye, Ukranya, Fransa, Japonya, ayrıca aşağıdaki şehirlerde Konsolosluk temsilcilikleri mevcuttur: Afin(Yunanistan), Dubai (Birleşik Arap Emirliği), Dcidda (Suudi Arabistan), NewYork (ABD), Bangok (Taylan), İstanbul (Türkiye), Frankfurt (Almanya), Mezari-Şerif (Afganistan).

Tüzel kişeler veya Özbekistan’da akredite edilmiş yabancı ülke temsilciliklerinin, uluslararası kurumların, özel kişilerin davetleri üzerine Özbekistan’a gitmek isteyenlere vize düzenleme işlemlerinin süresibelgeleri verme günü dahil olmak suretiyle 4 iş gününü aşmayacaktır.

Turistik vizeler, Özbekistan’ın yurtdışındaki Konsolosluk temsilcilikleri tarafından düzenlenmektedir. Bu bağlamda sözkonusu vize işlemleri süresi belgeleri verme günü dahil olmak suretiyle 4 iş gününü aşmayacaktır.
İş seyahatı ve turistik vizelerin alınabilmesi için ilgili vize formunun doldurulması ve Özbekistan Cumhuriyeti Diplomatik veya Konsolosluk temsilciliklerine verilmek üzere bir takım belgelerin verilmesi gerekir.

Transit vizelerin alınması için vize anket formu doldurulması ve pasaport, gidilecek ülke(ülkelerin) vizeleri, ayrıcaÖzbekistan’dan çıkış tarihini tasdik eden geçiş belgesi gerekmektedir.

Özbekistan’a gelen yabancılar, otellerde ve istediği yerde kalabilirler. Yabancılar, Özbekistan’a geldiği tarihten itibaren bayram ve tatil günleri hariç 3 gün süre içinden geçici ikamet kayıdıdan geçmek zorundadır. Kayıt işlemleri seyahat türüne göre Özbekistan İçişleri Bakanlığı ilgili makamları tarafından gerçekleştirilmektedir. Yabancıların kayıt işlemleri ayrıca otellerde de yapılmaktadır.

Parlamento ve Hükümet heyet başkanları, o­nların aile üyeleri, heyet içinde yer alan teknik personel, Özbekistan’a BM Teşkilatı pasaportuyla gelen kişiler, ayrıca Özbekistan’a 15 günlük süre için gelen yabancılar ve 18 yaşını doldurmayanlar geçici ikamet kayıdı işlemlerinden muaftır.

Özbekistan Cumhuriyeti’ne gitmek için verilen vizelerin Konsolosluk tarife ücretleri aşağıda belirtilmiştir:

Tek Giriş/Çıkış



30 güne kadar – 60 Amerikan Doları;
3 aya kadar – 80 Amerikan Doları;
1 seneye kadar – 160 Amerikan Doları;


Transit vize


20 – 40 gün arası 40 Amerikan Doları;
Her ek giriş veya çıkış vizelerine yukarıda belirtilen ücretlere ek olarak 10 Amerikan Dolar ödenecektir.

Grup Vizeleri:


Her kişiden 15 güne kadar – 15 Amerikan Doları
(16 yaşını doldurmamış çocuklar dışında grupta en az 10 kişi bulunmalıdır);
30 gün ve fazla süre için grup vizesi – 25 Amerikan Doları;

Vize süresini uzatma ücretleri:


24 saata kadar – 15 Amerikan Doları
30 güne kadar – 50 Amerikan Doları
(Daha detaylı bilgiler için Tablo – 1’e bakınız.)

Bunun dışında, yukarıda belirtilen ücretlerle beraber fiili harcamaları vardır.

Şu anda Özbekistan Cumhuriyeti Hükümeti vize rejiminin ileriye dönük legalize edilmesi ve ülkeye gelen işadamları ve yabancı turistlere yönelik kolaylık yaratılması üzerine yoğun çalışmalar devam ettirmektedir. Özellikle, Avusturya, Belçika, İngiltere, Almanya, İspanya, Fransa, İsviçre ve Japonya’nın vatandaşlarına yönelik Özbekistan Cumhuriyeti’nin yurtdışındaki Diplomatik ve Konsolosluk temsilciliklerine vize için başvuruda bulunulduğu andan itibaren iki iş günü içinde vize alabilme olanağını tanıyan kolaylaştırılmış vize alma sistemi uygulanmaktadır.

Profesyönel faaliyette bulunmak amacıyla Özbekistan Cumhuriyeti’ne gelen yabancı ülke vatandaşı, Özbekistan Cumhuriyeti Çalışma Bakanlığı’nın yerel kurumları tarafından verilen çalışma izni olmak koşuluyla Özbekistan’da çalışabilir.

Özbekistan Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren yabancı yatırımcı işletmeler ve Özbek tüzel kişileri, ayrıca Özbekistan’da ikamet eden Özbek ve yabancı kişilerin kendi özel işletmelerinde çalıştırmak üzere ve yabancı işgüçü istihdamı yaratmak amacıyla çalışma izni verebilir.



Benzer Konular

2 Mart 2011 / diLemma Cevaplanmış
10 Nisan 2014 / Misafir Soru-Cevap
3 Ekim 2012 / Misafir Soru-Cevap
29 Eylül 2009 / Misafir Soru-Cevap
14 Mayıs 2012 / Misafir Soru-Cevap