Arama

Yeşil olarak toplanan domateslerin kızarmaları için nasıl sağlanır?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 28 Eylül 2010 Gösterim: 28.719 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ekim 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
biz sebzecilik işi ile uğraşıyoruz ve şuan gitgide mezvsim sıcaklıkları düştüğü için domateslerimizde bozulma yani çatlamalar oluşmaya başladı. ve onları yeşil iken toplayıp depolamayı düşünüyoruz hasat pek fazla zarar görmesin diye ama topladıktan sonra ürünün kızarması için neler yapmalıyız kasaya toplayıp üstünü örtüp kızartabılırsnz dıyorlar bize siz bu doğrumu doğru olanı nedir yardımlarınız için teşekkürler
EN İYİ CEVABI Daisy-BT verdi
Bildiğim kadarıyla yeşil domatesler güneş ışığının fotosentez etkisiyle kızarır, eğer kızarmadan önce yeşil halde toplanmak zorunda kaldılarsa, yine güneşle ya da ışıkla temaslarının sağlanması gerekir.
Üstlerini örtmek yerine ışıkla temaslarını sağlamalısınız. Ama renklerinin kırmızıya dönüşmesi içlerinin güneş altında olgunlaştığı gibi olmasına yetmeyecektir. Ve yine kasanın üstündeki domatesler ışık ya da güneşle temas edip kızarsa bile alttakilerde bozulma olabilir. Bazı kimyasallarla da meyve ve sebzeler kızartılmakta ya da olgunlaştırılmaktadır,ama bunlar da insan sağlığı açısından tehlikeli olabilir.
Reklamlar

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
4 Ekim 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Bildiğim kadarıyla yeşil domatesler güneş ışığının fotosentez etkisiyle kızarır, eğer kızarmadan önce yeşil halde toplanmak zorunda kaldılarsa, yine güneşle ya da ışıkla temaslarının sağlanması gerekir.
Üstlerini örtmek yerine ışıkla temaslarını sağlamalısınız. Ama renklerinin kırmızıya dönüşmesi içlerinin güneş altında olgunlaştığı gibi olmasına yetmeyecektir. Ve yine kasanın üstündeki domatesler ışık ya da güneşle temas edip kızarsa bile alttakilerde bozulma olabilir. Bazı kimyasallarla da meyve ve sebzeler kızartılmakta ya da olgunlaştırılmaktadır,ama bunlar da insan sağlığı açısından tehlikeli olabilir.
Sponsorlu Bağlantılar

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2010       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben ingiltereden yaziyorum,domates ektim yayla domatesi ,o kadar cok domates verdiki fakat kizaramadan yagmurlar ve soguk basladi.hemen yesillerken topladim ama napicagimi bilemiyorum,duyduguma gore gazete kagidina sarip karanlikta saklarsam kizarabilecegini soylediler,nekadar dogru bana cevap yazarsaniz cok mutlu olurum.
HandSome - avatarı
HandSome
Ziyaretçi
28 Eylül 2010       Mesaj #4
HandSome - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Ben ingiltereden yaziyorum,domates ektim yayla domatesi ,o kadar cok domates verdiki fakat kizaramadan yagmurlar ve soguk basladi.hemen yesillerken topladim ama napicagimi bilemiyorum,duyduguma gore gazete kagidina sarip karanlikta saklarsam kizarabilecegini soylediler,nekadar dogru bana cevap yazarsaniz cok mutlu olurum.

evet doğrudur.Mevsim sonunda ve ilk kırağıdan önce yeşil domatesleri gazeteye sarın ve serin, kuru bir yerde saklayın. Bu şekilde domatesler sonbaharın sonuna ve kışın başına doğru yavaş yavaş olgunlaşacaktır. sarıp üç gün bekletirseniz kızardıklarını göreceksiniz.Tam olmadan toplanıp, kızarması için güneşe serilen domates ise kızarır ama vitaminlerinin pek çoğunu da kaybeder.
Hızlı Cevap
Mesaj:

Benzer Konular

25 Ağustos 2017 / seniz Soru-Cevap
19 Mayıs 2014 / Misafir 99 Soru-Cevap
12 Eylül 2018 / Misafir Cevaplanmış
5 Haziran 2012 / efe0121 Soru-Cevap