Arama

İzmir Atatürk Lisesi mi, yoksa Bornova Anadolu Lisesi mi daha iyi okuldur? - Sayfa 7

Güncelleme: 3 Eylül 2014 Gösterim: 69.728 Cevap: 165
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Haziran 2012       Mesaj #61
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
9. sınıfı İAL'de bitirdim ve gayet memnunum. İAL karalama kampanyasıyla geçti BAL'ı diyorsunuz ama,

Sponsorlu Bağlantılar
"Sütçü İmam Üniversitesine gitmek isteyen Atatürk Lisesi'ni yazar.
Hacettepe İngiilzce tıpı kazanmak isteyen Balı.

Mezun olduğunda tek tük İngilizce konuşmak isteyen Atatürk Lisesini yazar.
Ana dili gibi 2 tane yabancı dili konuşmak isteyen Balı.

Derslerinin boş geçmesini isteyen Atatürk Lisesini yazar.
Derslerine giren hocaların yarısının ODTÜ veya Hacettepe mezunu olmasını isteyen Balı."

gibi saçmalıklarla karalamaya çalışan da sizsiniz.

-İAL'de tek tük dandik üniversiteleri kazanan var mutlaka BAL'daki ve diğer iyi liselerdeki gibi.

-Mezun olduğunda tek tük İngilizce konuşmak isteyen Atatürk Lisesi'ni yazar demiş. Bunu diyebilmek için iki lisede de öğrenim görmen gerekmiyor mu? Biz İAL'de İngilizce dersinde Türkçe konuşursak ceza parası ödüyoruz (o paralar da yıl sonunda bize küçük bir parti şeklinde dönüyor.) Örneğin biz Oxford basımlı ders kitabı (Aim High) ve hikayelerin olduğu Cover to Cover (Oxford basımlı yine) ve öğretmenin Worksheetleriyle ders işliyoruz ayrıca 15 günde bir A3 seviyesinde kitap okuyup özetini çıkarıp öğretmene vermemiz gerekiyor. BAL'a giden arkadaşım öğretmenin verdiği Worksheetlerden ve MEB basımı kitaptan ders işliyor. İkinci yabancı dilde çok fark olduğunu sanmıyorum öğrenmek isteyen öğreniyor, istemeyen gerek yok diye sadece sınavlar için çalışıyor.
Tek tük İngilizce demeden önce doğru düzgün bir karşılaştırma yapmak gerekiyor (Ayrıca burada BAL'ın yabancı dil öğretimi kötü demek istemiyorum, sadece farkı gösteriyorum.)

-Derslerin boş geçmesinden kastın öğretmenin sınıfa geç gelip "Beni niye çağırmadınız?" demesiyse İAL'de öyle bir şey yok, ama öğretmenlerinden birinin bunu yaptığını BAL'lı arkadaşım anlattı bana. Bunun dışında İAL'de derslerin boş geçmediğini söylemeye gerek yok herhalde (öğretmen hasta olur, grev olur onlar ayrı.). Ayrıca bizim boş derste okuldan kaçıp Forum Bornova'ya gitmek gibi bir lüksümüz de yok. Boş ders olsa güvenlik izin vermez ama BAL'da arkdaşımın arkadaşlarıyla kaçmışlığı var.

Sosyal ve kültürel olarak da kesinlikle BAL diyor bazıları ama karşılaştırma yapacak olursak: BAL'da Ankara, İstanbul, Çanakkale, İngiltere, Almanya gezileri düzenlendi. Bizde Ankara, İstanbul, Çanakkale, ABD, İngiltere, Almanya, İzmir şehiriçi gezileri (Efes, Şirince Matematik Köyü, Bergama vb.) düzenlendi. Bu açıdan çok fark olmayabilir. BAL'da tiyaro ekibi var mı, belirli aralıklarla oyun oynarlar mı; koro ekibi var mı yıl sonunda fuarda konser verirler mi bilmiyorum ama İAL'de var bunlar. BAL'ın müzesi vardı, İAL'nin müzesi de bu yıl restore edildi.

Mutlaka karakter yapınıza uygun arkadaş bulabilirsiniz, onlarla haftaya sınav olsa bile buluşup sinemaya gidebilirsiniz, sınava çalışırken birbirinize yardım edebilirsiniz. Gerek ulaşım kolaylığı, gerekse okuldan çıktığınızda arkadaşlarınızla beraber gezecek yer bakımından okulun konumundan bahsetmeye gerek yok sanırım.

BAL'da bu yıl 9. sınıflar için yalnızca futbol turnuvası yapıldı; İAL'de futbol, sokak basketbolu, masa tenisi. (Diğer sınıflar için yapılanları bilmiyorum.)

Bu yazımda kesinlikle BAL'ı kötüleme amacı gütmedim, sadece bilip bilmeden bir okul hakkında konuşmamak gerektiğini vurgulamak istedim. Onun dışında İzmir'in en kaliteli liselerinden ikisi de, her ne kadar İAL'yi BAL'lı, BAL'ı İAL'li karalamaya çalışsa da boş uğraşlar bunlar.

Maalesef BAL'daki yenileme çalışmalarından dolayı BAL bu sene öğrenci almayabilir ya da sabahçı-öğlenci olarak alabilir (Bunu da yine BAL'lı arkadaşım söyledi, yanılmış da olabilir bundan emin değilim.)

Bu sene iki okul arasında kalıp Google'a yazıp buraya bakan çok olacak. Ben okulundan memnun bir İAL'li olarak İAL'ye gelmelerini tavsiye ederim. Son olarak:

"Bize iman veriyor hür vatanın hür sesi

Ebediyyen var olsun İzmir Atatürk Lisesi"
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Haziran 2012       Mesaj #62
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
evet arkadaşlar bal'ı zaten öneriyoruz bunu biliyorsunuz şimdi gelelim karşılaştırmalara
- Yıllardır bal'ın öss başarısı atatürk lisesinin farkla önünde
Sponsorlu Bağlantılar
- İngilizcemize laf söyletmeyiz ve bu ders anlatma tekniklerine göre değişir. Öğretmen kendi verdiği worksheetlerin yeterli olduğunu söylüyor( farklı kaynakları birleştiriyor zaten ) bencede doğru ben o worksheetlerle 50 yıllık amerikan kültürün 12.kurunu kazandım. Ayrıca gayet derse cambridge'in kitaplarını da getiriyoruz ve getirebiliyoruz. Türkçe konuşma kısmına gelince, istersen konuş alırsın bir '' zero '' altı tane olunca bir sözlün 0 gelir ( yaşadım biliyorum ). burda Sevgi karaköseden bahsediyoruz 34 yıllık tecrübe Msn Wink
- Eğer olayları tanıdıkların gözünden anlatıyorsak İAL de de gayet kaçma vak'aları oluyor. Biz balda olmuyor demiyoruz ki Msn Grin. İstersen elini kolunu sallaya sallaya çık. Derslerin boş geçmesine gelince, dönemde 5-6 dersi geçmez aslında. Arada da boş geçerse biz haber vermeyiz ilk ders ikincisinde haber veririz yoksa anlaşılıyor zaten.
- Sosyal ve kültürel alanda hala karalama kampayalarına devam ediyorlar Msn Grin size hiçbir şey söylemiyorum girin internetten bakın bir kere ayran günümüz yeter Msn Wink
- Arkadaş ortamı süper, sınavdan önceki 3 gün birbirinizin evinde kamp yapın o derece, Bu madde için tek bir şey söylüyorum----- BAL RUHU ------ gidin araştırın bal ruhu ne demek!!!
- Gayet tabiki balda tiyatro ekibi, dans ekibi,latin dansları, yöresel danslar, belirli dergiler için gruplar var. Bizim kültür haftamız boyunca her gün seminerler, sergiler oluyor.
-Ayrıca dil sınavları, satranç turnuvaları, voleybol turnuvaları,badminton ( yanlış yazmış olabilirim ) turnuvaları ve futbol turnuvaları Msn Grin bizde futbol turnuvaları lig şeklinde olur haberiniz olsun. Ben okul kalecisiyim futbol takımı da zaten şampiyon oldu geçen yıl. Atatürk'ün stadında da onları 3-2 yendik Msn Happy
- hakkını verelim atatürk çok merkezi bir yerde dershanelere falan yakın yalnız derdiniz dershane olmasın dershaneler bizler için program yapıyor rahat olun. onun dışında bizim okuldan metroya gitmek de çok kolay! okulun herhangi bir servisine binin, 3 dk da bir geçen dolmuşlar var, otobüs var bide forum var
-turnuvalara gelince; dediğim gibi lig şeklinde futbol, basket, voleybol var zaten Msn Grin

Ben bu yazımda bir yerin ( !!!! kısaca bal'ın ) üstünlüğü belirtmek istedim, sadece bilip bilmeden konuşunca nasıl komik bir duruma düşülüceğini belirtmek istedim Msn Happy onun dışında gerçekten ikiside kaliteli liselerdir.

EEEEEEEEN önemli kısma geldik arkadaşlar, BAL DAKİ YENİLEME ÇALIŞMALARI Msn Happy rahat olun bal bu senede öğrenci alıcak sabahçı öğlenci olmayacak diye söylendi bize ama kayıda geldiğinizde öğrenirsiniz. Çizimleri Bal'lı mimar kardeşlerimiz yapmış o bakımdan nasıl güzel bir yer olacağını tahmin edebilirisniz.

Her zamanki gibi değil ama 6-7 senedir olduğu gibi öğrenciler bu sitelere çok bakıcaklar, ben bir BALLI olarak, mutlu bir BALLI olarak, sizin bal'a gelmenizi şiddetle tavsiye ederim. Gelin burda rahat,huzurlu,heyecanlı 4 sene yaşayın!- burda öyle bir hayat var ki gerçekten hayat buymuş be! diyeceksiniz. Ayrıca facebook sayfamızda var Msn Grin gelin orda da yardımcı olalım Msn Grin Msn Grin Msn Grin ial'liler bilir, maalesef bizim sayfamızda beyaz eşya reklamı yok Msn Grin

Son olarak; .... aklıma marş gelmedi hepsi küfürlü, siz en iyisi bal'a gelin kendi gözlerinizle görün!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Haziran 2012       Mesaj #63
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bikez BAL ın öss sonuçları şu ana kadar çok daha iyi özellikle tıp istiyorsan ve özellikle de ege üniv. istiyorsan kesinlikle bala gel zaten yarısı tıbba gidiyor. onu geçtim kampüs olarak bal çok daha büyük hatta şöle diyim atatürkün bahçesi balın kampüsü var koruluğu var o koruluk hiç birşeye değişilmez ve bikez atatürk lisesinin çevresi keş kaynıyor aferedsin yani BAL söz konusu olunca "çok gevşek millet koruda yiyişiyor" deniliyor ben 3 yılda hiç öle bişey görmedim sadece BALı kazanamayan bazı insanların uydurması...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Haziran 2012       Mesaj #64
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Atatürk Lisesi karalama kampanyasıyla puanını yükseltti diyenlere sadece gülüyorum. Okulunun puanı düştüğü zaman herkesin yapabileceği bir şey. BAL ruhu var ama 12 yıllık okulun ruhu yok, BAL'ın ayran günü var ama İAL'nin pilav günü yok(!) Bu BAL ruhu lafını nesilden nesile aşılıyorlar sanırım BAL'lılarda bir kendini beğenmişlik, hava atma isteği tutmuş gidiyor.

BAL'lıların övmekten çok hoşlandıkları kampüsü gezmek için BAL'a uğranabilir ama okumak için Atatürk Lisesi Msn Grin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Haziran 2012       Mesaj #65
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Biz ballılar her zaman diğer insanlardan farklıyızdır, bunu inkar etmiyoruz aksine dediğiniz gibi büyük bir şevkle söylüyoruz ama bir ballı hiç bir zaman kendini beğenmişlik yapmaz, aksine mütevazıdır. Bakınız, arkadaş ortamlarında; bir ballı'nın ballı olduğu en son söylenir: neden? çünkü ballı her zaman alçakgönüllüdür. Ballı dostum size dayanışmanız yok, ayran gününe benzer bir etkinliğiniz yok dememiş ki! sadece bizimkilerin yanından geçemeyeceğini söylemiş. Bu bakımdan her şekilde BAL!!!! Ayrıca BAL ruhu'nu tabiki nesilden nesile aşılıycaz, sizin gibi mezun olunca biz okulumuzu bırakmıyoruz. Ben ilk başladığımda ilk gün abi ve ablalarımız gelip bize neler yaptılarsa, neler söyledilerse ;D Msn Grin aynısını bizde gençlere yapıcaz. BALEV ve UNİBAL bunların en güzel örnekleri. Ayrıca sözlüğümüz bile var. Bu kadar manevi değerden sonra ballıları böyle alçak bir dille eleştirmeni kınıyorum ve gerçek yüzünüzü gösterdiğinize seviniyorum.
Bir örnek vermek gerekirse; Benim babam da ballı ve kendisi doktor. Yemeklerde falan hep diğer ballı doktorlarla takılır ve konuşur. İş ve özel hayatında da böyle, hep iyi ve yakın arkadaşları ballı, hatta zamanında sınıflarından sadece 1 kişi tıp'a gitmemiş o kişi de zaten öss 23. ymüş. Bunca durumdan ve başarılarla dolu tarihten sonra atatürk lisesi'ne gitmek saçmalık olur. Diyorum bakın girin öss başarılarına, bal'ın nasıl önde olduğunu kendiniz görün kriteriniz sadece öss başarısıysa...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Haziran 2012       Mesaj #66
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
"Sizin gibi mezun olunca okulumuzu bırakmıyoruz. ben ilk başladığımda ilk gün abi ve ablalarımız gelip bize neler yaptılarsa, neler söyledilerse aynısını bizde gençlere yapıcaz." Bizim okulumuzu bırakmadığımızı İAL'de okuyan, İAL'de okumasa da pilav gününe katılıp yeni mezunlardan, 60-70 yaşındaki mezunlara kadar katılımı gören bilir, gerisinin bilmesine gerek yok. Ayrıca ilk gün BAL'lamak adı altında üst sınıfların kendilerine eğlence yarattıklarını siz de anlayabilirsiniz. (BAL'lamayı yanlış biliyorsam ne olduğunu anlatabilirsiniz.)

"BALEV ve UNİBAL bunların en güzel örnekleri." demişsin sanki İAL'nin vakfı (İZALEV), mezunlar tarafından oluşturulmuş siteleri yokmuş gibi.

Yıllar öncesinin mezunlarına göre konuşacaksak benim konuşmama gerek yok, tarih konuşur (açın bakın ünlü yazarlara, şairlere, profesörlere, rektörlere...) Şimdiki ÖSS başarılarına bakacaksak da bakın yine sitesine. Bazılarınının abarttığı gibi bir fark olmadığını göreceksiniz. Çok az fark olabilir ama 4-5 sene önce BAL'a giren öğrencilerle İAL'ye giren öğrencilerin puanı aynı değildi bu da göz önüne alınmalı (BAL daha fazla kişi alıyordu diyeceksiniz ama okullara yerleşirken 60 ya da 90 kişinin puanı 1-2 puan düşürdüğünü siz de gördünüz.) Puan her şey değildir ama bir şeyler ifade eder. Yüksek puanlı bir yere girdiğinizde daha iyilerle rekabet edersiniz. BAL'ın eğitim kalitesi kötü bilmem ne diyemeyeceğim çünkü İAL'nin eğitim kalitesine kötü demek ne kadar saçmaysa BAL'ınkine kötü demek de o kadar saçma. Seçkin liseler bunlar. Ama hangisini öneriyorsun derseniz Atatürk Lisesi Msn Grin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Haziran 2012       Mesaj #67
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ayran Günlerine 3.000 kişi katılır, pilav günlerine 250 falan. Öss başarıları arasında öyle büyük farklar yok demişsin, Uçurumlar var.geçen sene sizden 28 tıp çıkarken bizden 76 tane çıktı. Bu arada size birşey söyliycem bunu herkes kabul eder tıp istiyorsan kesin Bal, mühendislik istiyorsan ial iyi bir seçimdir ama her sene olduğu gibi itü ye en çok öğrenci gönderen lise gene bal! Allah aşkına kaç kişi İZALEV'i biliyor. BALEV'in BİNLERCE üyesi var. İnternette sitelerimiz var demişsin; gördük beyaz eşya reklamı var. Ballamak dediğimiz olay, toplum içine tamamen amacı dışında kullanılır olmuştur. aslında o ballamak değil '' BALLI yapmak '' ayrıca öyle dendiği gibi şiddet falan da yok işin içinde. Tamamını anlatmıyorum büyüsü bozulmasın ama çok özel bir andır yeni ballılar için. Elit insanlar denmiş, öyle bir üslup kullanmışsın ki gören de biz'i ikinci sınıf bir meslek liseli sanır Msn Happy ben atatürk'te elit öğrenciler yok demiyorum, herkes şait başarılılar ve umarım öss de de başarırlar ama BAL insanı bambaşka yerlere götürür. Kişilik olarak, ruhen ve bedenen süper olursunuz. Bence eğitimi karşılaştırmayalım ikisininde eğitimi güzel. Ama eğitim dışındaki herşey yönünden gene BAL Msn Grin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Haziran 2012       Mesaj #68
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
2011 LYS sonuçlarına göre İAL'den 36, BAL'dan 56 tıp çıktı; 28'e 76 değil. Öyle bile olsa tıp neden ölçü oldu onu anlamış değilim. Mühendislik puanlarıyla tıp puanları arasında çok mu puan var? Hayır. Hadi yine çok puan var diyelim, İAL'dekiler tıpı kazanamadıklarından mı mühendislik okuyorlar sanki?

Beyaz eşya reklamı olayını ben mi kaçırdım bilmiyorum ama sizin İZALEV'i bilmemeniz başkalarının bilmediği anlamına gelmez.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Haziran 2012       Mesaj #69
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya tartışmaya ne gerek var en iyisi İzmir Fen Lisesi Msn Wink
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Haziran 2012       Mesaj #70
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Şimdi atatürk'ün sitesinden baktım haklısın 28 değil 30 küsür tıpçı çıkmış, herhalde eski bir yılın sonucu aklıma gelmişti,senin verdiğin bilgiler doğru, insanlara yanlışlıkla yanlıl bilgiler verdiğim için özür dilerim. İZALEV bilinen bir kuruluştur lafım yok, ben de biliyorum kendisini, yanlız; BALEV le boy ölçüşemez. Mezunlar her ay istanbulda 1, izmirde 1- ankarada 2 mezun toplantısı ve yemeği düzenliyorlar( BALEV organizasyonuyla ) ayrıca her yıl izmirde öğrenci-mezun pikniği yada kahvaltısı ne biliyim bu tarz bir toplantı-yemek yapılıyor. Bu sene karagölde piknik yaptık...