Arama

Uluslararası iletişimin önemi nedir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 17 Ekim 2012 Gösterim: 20.426 Cevap: 17
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Ekim 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Off ya aciL buLmam Lazımm Uzun oLması Lazım
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Kasım 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
uluslararası iletişiminin önemi nedir?? acele edin
Sponsorlu Bağlantılar
SaKLI - avatarı
SaKLI
VIP VIP Üye
2 Kasım 2011       Mesaj #13
SaKLI - avatarı
VIP VIP Üye
Daha evvel uluslar arası ziyaretler çerçevesinde sürdürülen diplomasi hareketleri ve ticari faaliyetler iletişim teknolojilerindeki gelişmeler, daha doğrusu devrimler ile uluslar arası ziyaretlerden daha çok bu ilişkilerde iletişim teknolojilerinin kullanımı ön plana çıkmıştır. İnformasyon akışında sınırların ortadan kalkması,yani informasyonun uluslar arası dolaşımı, karar sürecinde önemli öğe olan informasyonun kullanımı, karar süreçlerinde yer alan hemen her kademe yetki sahiplerinin ve toplumsal yaşamını düzenleyen bireylerin en önemli kaçınılmaz temel dayanağı haline gelmiştir.


Her ne kadar, ekonomistler tanımlarının çoğunda ekonomik boyutu öne çıkararak küreselleşmeyi, ekonomik faaliyetlerin dünya çapında birbirine bağlanması anlamında, sermaye, yönetim, istihdam, bilgi, doğal kaynaklar ve organizasyonun uluslar arası hale geldiği ve tam anlamıyla karşılıklı bağımlılaştığı, bir ekonomik ve siyasal yapılanmadır. Ekomik rekabetin zemini milli ekonomiler olmaktan çıkarak dünya gezegeninin tamamıdır(Koçdemir, 2000; 154), şeklinde tanımlamış olsa da bu bağımlılığa aracılık eden öğenin uluslar arası iletişim olduğu yadsınamaz. Çünkü bu faaliyetlerin hepsi enformasyon gerektirir ve bunun taşıyıcısı da iletişim araçlarıdır.

Ayrıca dünyaya enformasyon dağıtan uluslar arası düzeyde faaliyet gösteren iletişim örgütleri de bizatihi kendisi ekonomik bir faaliyet olarak kendi alanında tüm dünya ülkelerine hizmet sunmaktadır. Mal ve hizmet üreten örgütlerin, ürünlerini dünya pazarlarına sunan, tanıtan, daha doğrusu pazarlama araçları olarak hizmet veren kurumlar iletişim örgütleridir.

Öte yandan, “küreselleşme toplumlar, kültürler, kurumlar ve dünyadaki insanlar arasındaki kompleks bağlantıların hızlı bir şekilde gelişmesi sürecini ifade eder. Zaman ve yer baskısını içeren bu süreç onlar arasındaki zamanı dramatik bir şekilde azaltarak uzaklığı en aza indirger. Böylece insanları birbirine yakınlaştırır ve dünyayı küçük (McLuhan’ın dediği gibi “köy”) hale getirir. Bu süreç yerel bağlamdan küresel bağlama bizim günlük yaşamımızı yöneten ilişkileri ortadan kaldırarak, sosyal ilişkileri güçlendirir ( Tomlinson, 1997; 170). İştebu süreç genelleştirmenin en üst düzeyinde Anthony Giddens tarfından da belirtildiği gibitam anlamıyla küreselleşmedir.

Oldukça sıradan, herkesin bildiği dünyanın küçük bir köy olarak nitelendirmesinin gerisinde yatan temel düşünce iletişim araçlarının dünyayı bu denli küçük bir köy haline getirmedeki son derece önemli bir role sahip olmasıdır. Bu bağlamda küreselleşmeyi sağlayanen önemli aracın iletişim olduğunu söylemek, ileri gidilmiş bir söylem olmayacaktır. Bualgının nasıl oluştuğunu anlayabilmek için yeni bir kavram olmayan ve kökleri çok geçmişe uzanan küreselleşmeye tarihsel bir süreçte bakmak kaçınılmaz olmaktadır.
..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Kasım 2011       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
aynen nolur çabuk
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Kasım 2011       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sanat ile birbirleriyle anlaşabilriler .dillleri dinleri ırkalrı ayrı olsada bir insan bir karakatüre bakarak orada ne anlatmak istdeiğini anlayabilir. kızsacası sanat türlerinden biri karakatürdür. karakatür öyle bir iletişim aracıdır ki uluslar arsı düzeyde herkes dili,dini , ırkı ,hayat görüşü farklı da olsa karakatürün güçlü görselleriyle aynı mesajı algılar. yani karakatür snatı evrensel bir iletişim dilidir.

arkadaşlar benden bu kadar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana... Msn Happy) inşallah işinize yarar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Ekim 2012       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yha bn uluslararası iletişimin sözlük anlamını istiyorum çok acilll hoca ödev verdi Msn Sad
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ekim 2012       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Küreselleşme:
Yaşamın toplum, siyaset, ekonomi, uluslararası ilişkiler ve din gibi pek çok unsurunu etkileyen ve bunlardan etkilenen bir süreçtir.
Küreselleşme süreçlerinin bütünleştirici bir parçası olan uluslararası iletişim de, küresel bilincin oluşumunda ve bireyin toplumsal yaşam evrenini yeniden yapılandıran düşünsel süreçte, merkezi bir rol oynamaktadır.

Uluslararası iletişim:
Diplomatik yollarla
Uluslararası kuruluşlar aracılığı ile
Kitle iletişim araçlarıyla (Radyo, TV, İnternet, Uydu haberleşme, Basın Yayın)
Sempozyum, Panel vb. toplantılar aracığı ile sağlanır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ekim 2012       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ya abi uluslararası iletişimin rolünü anlatan bi yazı varmı? yarın sözlü varda

Benzer Konular

20 Aralık 2014 / Misafir Soru-Cevap
10 Ekim 2011 / Misafir Cevaplanmış
17 Mayıs 2011 / Candarbaz16 Soru-Cevap
26 Kasım 2012 / ThinkerBeLL Mimarlık
21 Şubat 2016 / karanlıkdunya Taslak Konular