Arama

Sezaryen sonrası ağrılar neden olur?

Güncelleme: 22 Kasım 2010 Gösterim: 3.835 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Aralık 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba hocam lütfen yardım edin.ulaşamıyorum size....2 ay önce sezeryanla ameliyet oldum yaranın hem içten hemde dıştan çabuk iyileşmesi için ne yapmalıyım ne yemelı ne surmelı ....ağrımın azalması için ne yapmalıyım.
Sponsorlu Bağlantılar
Deadlylady - avatarı
Deadlylady
Ziyaretçi
22 Kasım 2010       Mesaj #2
Deadlylady - avatarı
Ziyaretçi
Sezaryan sonrası ağrı kontrolü için ise günümüzde farklı seçenekler bulunmaktadır:

Sponsorlu Bağlantılar
Bunlar arasında kas içi uygulanan ağrı kesiciler, PCA kateteri ile hasta kontrollü ağrı dindirme ve epidural ya da spinal kateter yoluyla verilen ağrı kesici ilaçlar en önemlileridir. Bu tür yöntemler özellikle sezaryan sonrası ağrı açısından “kritik” olan ilk 24 saatte uygulanırlar ve takiben ağızdan alınan tablet tedavisine geçilmesi tercih edilir.

Sezaryan ameliyatı sonrası ağrı kontrolü birkaç noktada diğer ameliyatlardan sonra kullanılan yöntemlerden ayrılır:

Birinci ve en önemli nokta ağrının biran önce dindirilmesi veya mümkünse hiç yaşanmamasının sağlanması, böylece annenin bebeğiyle en kısa zamanda ilgilenmesi için hazır olmasının sağlanmasıdır. İkinci önemli nokta ise anneye verilen ilacın süte geçme olasılığı nedeniyle kullanılan ilacın ve verilen dozun iyi ayarlanması gerekliliğidir.

kaynak:saglikekibi.com
meleklerim - avatarı
meleklerim
Ziyaretçi
22 Kasım 2010       Mesaj #3
meleklerim - avatarı
Ziyaretçi
arkadaısm halen agrın varsa eger agrı kesıcıler oda anck parol...vb olmalı.cunku dıgerlerı sute gecer.ve sureklı yuru ama dık olarak.yurumek senı ve yara nı daha ıı yapacak emın ol.yasamıs bırı olarak soluyorum bunları sana.ayrıca gaz da rahatsız eder senı onun ıcınde yemeklerıne de azıcık kımyon atabılırsın.(tuz kadar mesela)bu da hem senın hemde bebegın gaz cıkarmasını kolaylastırır.