Arama

Eşey hormonlarının yapısı ve görevleri nelerdir?

Güncelleme: 21 Ocak 2010 Gösterim: 9.988 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ocak 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
eşey hormonlarının yapısıve görevleri ,bu hormonların dengesizliğinde oluşan sorunlar
Sponsorlu Bağlantılar
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
21 Ocak 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

eşey hormonlarının yapısıve görevleri ,bu hormonların dengesizliğinde oluşan sorunlar

Kızlar ve erkekler arasında görülen gelişim farklılıklarından, yumurtalık ve testislerden salgılanan eşey hormonları sorumludur.
Eğer ergenlik dönemi öncesinde eşeysel bezler (testisler veya yumurtalıklar) vücuttan alınırsa, söz konusu ikincil eşey karakterleri ortaya çıkmayacaktır. Örneğin, ergenlik öncesinde testisleri alınan bir erkek çocuğunun sesi kalınlaşmayacak, vücudunda kıllanma görülmeyecek, sakalları çıkmayacak ve kas oluşumu zayıf kalacaktır. Eşey hormonlarının normalden fazla salgılanması da, ergenliğe çok erken girilmesine ve vücut gelişiminin ergenlik sonrasında yavaşlaması nedeniyle de, örneğin boyun kısa kalmasına neden olacaktır.
Sponsorlu Bağlantılar
Ergenlik dönemine girişle birlikte ortaya çıkan ikincil eşeysel özellikler; erkeklerde: sesin kalınlaşması, sakal ve bıyık çıkması, omuzların genişlemesi, vücutta genel olarak kıllanmanın artışı, kas yapısının gelişmesi ve eşey organlarının büyümesi; kadınlardaysa: menstrual döngünün başlaması (adet görme), memelerin ve vajinanın büyümesi, koltukaltı ve eşey organı çevresinde kıllanma görülmesi, kalça ve karın bölgesinde yağ toplanması ve dirsek-diz gibi eklem yerlerinin yuvarlaklaşması olarak sayılabilir.


Kaynak:

Benzer Konular

26 Ekim 2011 / ThinkerBeLL Taslak Konular
2 Mayıs 2016 / _Yağmur_ Tıp Bilimleri
10 Eylül 2017 / büşşş Cevaplanmış
28 Nisan 2016 / ener Biyoloji
22 Aralık 2014 / Misafir Cevaplanmış