Arama

Paranormal Activity filminin gerçek olup olmadığı hakkında kesin bilgi verir misiniz? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 18 Şubat 2015 Gösterim: 75.098 Cevap: 128
Misafir'im - avatarı
Misafir'im
Ziyaretçi
21 Ağustos 2010       Mesaj #11
Misafir'im - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Ben inanıyorum ki bu yaşananlar dünya üzerinde zaten mevcut. Ha Paranormal serisi gerçek değildir o ayrı. Azıcık araştırmayla bulabilirsiniz galiba arkadaşlar. Bunu burada anlatmak istesem günlerimi alır.. Hepinize kolay gelsin..

Sponsorlu Bağlantılar
İçim rahat etmedi açıklayayım dedim, buyurun arkadaşlar:

Paranormal Activity gibi filmlere konu olan varlıklar cinler olabilir; fakat onlar bunu biliyor mu bilemem. Ve filmdeki yaşananların gerçekliğinden de emin değilim. Fakat bu gibi durumlarda cinler akla gelebilir. Çünkü onlar bir varlığın cismine bürünebiliyorlar. ağaç, hayvan vs. ve insanlara insanlara musallat olabiliyorlar. ( Sorularla İslamiyet | Cinler insanları çarpabilir mi? )

Cinler, gözle görülmeyecek kadar ince, latif, hızlı varlıklardır. İnsanlar gibi Allaha kulluk ve ibadet için yaratılmışlardır. Yüce Rabbimiz: "Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım." [Zariyat, 56.] hükmüyle, cinlerin hem varlıklarını hem de vazifelerini bize bildirmiştir. Cinler insanlardan önce yaratılmışlardır. Allahu Teala onları yalın, zehirli bir ateşten yaratmıştır. [Hicir, 27; Rahman, 15.]

Cinler buradan araştırabilirsiniz.

Muavvizeteyen (Nas ve Felak sureleri)
Cinlerin şerrinden kurtulmak için de, Hz. Peygamber (s.a.v)’in, Felak ve Nas Surelerini okuduğu, ashabına ve bizzat Hz. Aişe validemize de okumayı tavsiye ettiği bildirilmektedir.
Hz. Âişe (r.a)’den rivayet edilen bir hadis şöyledir: “Hz. Peygamber (s.a.v) yatağına girdiği zaman, ellerine üfleyip Muavvizeteyn'i ve Kul hüvallahu ahad'i okur, ellerini yüzüne ve vücuduna sürer ve bunu üç kere tekrar ederdi. Hastalandığı zaman aynı şeyi kendisine yapmamı bana emrederdi.”(Buhari, Fezâilü'l-Kur'ân, 14)

Konu dışı olarak bir de şunu söylemek isterim ki:

Şarlatanlık yapanlarda mevcut değil mi? Evet tabiki bu konuda şunu söylemek istiyorum: Fal, gelecekten haber verenler vs. bu kişiler genelde cinler ile işbirliği yapmakta ve ona gelen kişi hakkında bilgisi olan cin ona o kişi hakkında bilgi verip o fal bakan kişi de onları dile getirmektedir. Gelecekten haber veremezler. Bu sebeple kısaca diyebiliriz ki, cinler gaybı bilmez. Ancak gayb hükmünde olmayan, bizim kaybettiğimiz veya var olduğu halde bilmediğimiz şahadet alemine, yani şu bizim yaşadığımız görünen aleme ait şeyleri bilebilirler ve yitik eşyaları bulabilirler. Bunda hızlarının, boyutlarının ve ömürlerinin uzun olmasının etkisi büyüktür

Kur’an ve Sünnet’in onaylamadığı şekilde gaybdan haber alma çabası içine girmek, insanı asıl gayesinden alıkoyan ve giderek yaratılış maksadından uzak vadilere sürükleyen tehlikeli bir meşgaledir.
Bizim için gerekli ve lüzumlu olan gaybî bilgiler zaten Kur’an ve Sünnet tarafından verilmiştir. Bunun ötesine uzanarak haddimizi ve yetkimizi aşmak, kulluk bilincimize bir katkı sağlamayacağı gibi, tam tersine şeytanî vesveselerin esiri olarak kendimizde birtakım istidatlar, kuvvetler ve yetenekler vehmetmemize yol açar. Bunun sağlayacağı paye ise -Allah’a sığınırız- şeytanın avaneliğinden başka bir şey değildir.
Ne Sahabe ne de Selef uleması böyle şeylerle meşgul olmuştur. O kutlu nesillerin örnekliği ise, eğer yeterince örnek alabilirsek, bizim için her türlü tehlikeden emin olmanın, her türlü payenin ötesinde “kulluk” makamına erişebilmenin biricik adresidir ( Ebubekir Sifil)

Konuyu biraz dağıttım; fakat bu konular hakkında bilgi sahibi olmanızı istedim. Sonuç olarak böyle şeylerden Allah' a sığınmalıyız. Ve gaybdan haber almak gibi şeylerle asıl yoluuzdan olmamamız ve kendimizi kaybetmememiz dileğiyle Allah' a emanet olun.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ekim 2010       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bence gerçek zaten hayatımızda cinler diye birşey var bir karı koca da bu şeyleri yaşamış ve bize de film olarak göstermişler ama paranormal 2.ci serisinin gerçek olup olmadığını bilmiyorum .
Sponsorlu Bağlantılar
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
30 Ekim 2010       Mesaj #13
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Paranormal Activity'de iblisden söz ediliyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Kasım 2010       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar gerçek demiynlere bir cevabım var
Şimdi bn baştan anlatayım
::İngilterede yeni evlenen bir çift vardır bunlar filmdeki eve taşınırlar eve hırsızlar için kamere sistemi ile döşerler sonra evde garip bişeyler olduğunu fark ederler inanmak için yere pudra serperler sonra pudranın dağıldığını görürler böyle garip olaylar olunca kız çıldırır ve eşini bıçaklar sonra olduğu yere çöker polisler ewden gelen cinayet haberi ile ewe gelirler ve bu kamera kayıtlarını bulurlar ve bu kamere sisteminide bir film yapımcısı bulur ve film yapar (gerçek çift ölüdür).


GERÇEK KAMERA KAYIDI İNGİLTERE'DEDİR.
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
4 Kasım 2010       Mesaj #15
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Ben gerçek olmadığını internetteki araştırmalarımdan öğrendim. Tabi bu hep bir bilinmezdir. Dünyada film sattırmak izlettirmek için herşeyi yaparlar.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Kasım 2010       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bence film gerçek çünkü net tarihleri uydurmuş olamazlar diye düşünüyorum ki ; bunlar gerçektende yaşanan olaylar..bende bu tarz olayların şahidiyim ve bizzat yaşamış bulunmaktayım.sadece derecesi farklı..paronomal activity'de bıraz abartılmış gıbı dursada gerçek olduguna inanıyorum..bu şeylerin adı herşey olabılır..sadece cin diye nıtelendıremıyorum..şeytan,ruh vs..baska bırseyde olabılır..bunlar gayet normal yaratıklar..hepimizi sonuçta Allah yaratmıştır..hiçbirşeyden korkmamak lazım..bu tarz şeyleri düşündükçe kendımıze ve çevremızdekılere rahatsızlık verebılırız.fazla derine dalmamak lazım..
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
14 Kasım 2010       Mesaj #17
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Filmde abartıldıgına katılıyorum. Ama muhtemelen bir olaylardan esinlendiler bu filmi yaparken. Daima böyle filmlerde gerçekten alıntıdır derler Amerikanlar ama bu tür olaylar da Amerika'da oluyor. Yalan ya da gerçek. Birçoğu kandırma tabi. Birçoğu da psikiyatrlara göre o insanların kendi beyinsel rahatsızlıkları yüzünden oluyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Kasım 2010       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ya ben bu filmi ilk izlediğimde gerçekmi yoksa değilmi tereddütündeydim.
Ancak çoğu kaynak ve kişi gerçek olmadığını söylüyorlar.
Filmin sonunda adam ölüyor , ve kadında bulunamadı diye yazıyor.
Ve ayrıca bu filmin başka versiyonlarıda var. Bir başka filmde ikiside öldü yazıyor.
Yani diyeceğim bence inanmayın .
Başlarını izlerken sıkılmıştık. Her şey sıradanmış gibi görünüyordu. Asıl olaylar sonlarına doğru oluyor.
2006 yılında yaşanmış bu olay [ söylenceye göre ] ve iki çift bir kamera alıp evlerine bu musallat olan görünmez şey her ne ise onu kaydetmek istiyorlar. Filmdeki kadın bu görünmez şeyleri küçüklüğünden beri görüyor. Kısaca özet bu.
!!YİNEDE YANLIZ İZLEMENİZİ TAVSİYE ETMEM !!!!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Aralık 2010       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bu filmde tabi gerçeklik bilinmez ama benim kafama takılan birşey var biz 6 boyutlu bir varlığı nasıl görebiliyoruz bu imkansız bir olaydır hem böyle bir olay gerçek olsaydı emin olun kimse bundan bahsetmezdi ve çok ilgi çekici bi konu olurdu ve noolcak sonuç insanlar tırlatacak vb olaylar olacak böyle bir olay imkansızdır... İMKANSIZ DİYE BİRŞEY YOKTUR AMA VARSA EMİN OLUN HEPİMİZ BU OLAYI DUYARDIK Kİ ESKİ BİR OLAY DEĞİL 2006 DAYAPILAN Bİ FİLM VEYA 2007 UMARIM GERÇEK DEĞİLDİR ...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Aralık 2010       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çünkü cinler var.Hatta arkadaşımın annesinin içinde sesini bile duydum.

Benzer Konular

23 Şubat 2015 / Misafir Soru-Cevap
14 Eylül 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap