Arama

Maket otobüs nasıl yapılır?

Güncelleme: 30 Kasım 2015 Gösterim: 10.554 Cevap: 4
Sadık - avatarı
Sadık
Ziyaretçi
18 Şubat 2010       Mesaj #1
Sadık - avatarı
Ziyaretçi
Mukavva ile maket otobüs yapacağım ve onu ışıklandıracağım yapımı hakkında bilgi veya resim verebilir misiniz ?Teşekkürler... Msn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ocak 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaş bende arıyom
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ağustos 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşım eğer mukavvayla yapcaksan ilk önce çizimini yap gerisini yaparsın bende böyle yaptım...
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
12 Ağustos 2011       Mesaj #4
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Sadık adlı kullanıcıdan alıntı

Mukavva ile maket otobüs yapacağım ve onu ışıklandıracağım yapımı hakkında bilgi veya resim verebilir misiniz ?Teşekkürler... Msn Happy

Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Kasım 2015       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Önce İnternet'den çizimlerini incele-Eğer markalı yapacaksan Travego'yu dene-. Sonra o çizimleri mukavvadan daha ince ama fon kartonundan daha kalın bir kırtasiye malzemesine çiz -ölçümleri yapmayı unutma kötü ölçümler maketi batıracaktır. Ve doğru ölçeği sana en uygun gelendir.- . O türden bir şey bulamazsan mukavvadan yap. Önce otobüsün yanlarını kes. Onlar önemli. Birde camların olacağı kısım var. Camların ayrı görünmesi için belli aralıklarda küçük ama eşit parçalar kes. Onları eşit aralıklarda yapıştır. Şimdi cam yerine geçmesi için asetat kullan. Ve yan tarafların içe gelecek taraflarını kumaş ile kapla. Ama sadece yolcuların olacağı kısımları kumaş ile kapla.
Yan tarafları ve otobüsümüzün iskeleti olacak parçaları bitirdikten sonra mukavvadan kalınca şeritler kesip ikisini koltukların üzerinde olacağı zemin yerinden birleştir. Sağlam olması için başka yerlerden de birleştir. Sonra zemin olacak yere mukavva yerleştirip koltukların olacağı zemin yerlerini tamamla. Sonra koltukları yap. Koltukları yapman uzun sürecektir. Onları kumaşla kapladıktan sonra zemine yapıştır. şimdi otobüsün merdivenlerini yap -otobüse benzemeye başladı bile!-. Ve onları yerlerine yapıştır. Şimdi torpidoyu yap (Bu seni uğraştıracaktır,Ama geç olsun güç olmasın!-. Şimdi onu otobüsün enine eşit dikdörtgen şeklinde bir mukavva parçasına yapıştır(Bu şoförün aracı sürdüğü otobüsün ön kısmı). Şimdi şoför koltuğunu yap -Yolcu koltuklarıyla aynıdır sadece biraz daha büyük olmalı ve daha rahat görünmeli-.onu yerine yapıştır. Daha Şimdi otobüsün ön ve arkasını yap (Bunları yapmak çok basit). Sonra otobüsün uzunluğuna eşit boyda iki led parçası alıp bir devre kur. Daha sonra bu devreye 2 küçük beyaz,2 küçük sarı led(otobüsümüzün ön uzun ve ön sis farları) 4 kırmızı (ikisi arka tepe lambası ve en üstte olacaklar. Diğerleri ise normal.).Birde merdiven ışıklandırmaları var. Onları bütçe yada vakit bolsa yapabilirsin. Şimdi farların camları için asetat kullan. Onları yerlerine yapıştır. Şimdi tavan içi küçük parçalar kesip bunlardan klima yap. Daha sonra ledleri klimaların ortasına yerleştir. Şimdi dikiz aynaları yapmak için küçük 2-3 mukavva parçasını birleştirip yontmaya başla. Yont,yont,yont,yontma kabusu ! Ve onları yerlerine yapıştır. şimdi tavanı yapıştır. Otobüsümüz bitmişe benziyor. Ama bir şey eksik: Tekerlekler! Onlar biraz zor. Ya uygun bir oyuncak arabanın tekerleklerini çıkart;yada yontma taktiğini uygula.
Şimdi otobüsü istediğin gibi boya. Harika oldu. Elimize sağlık. şimdi otobüsü ya saftiriğin birine sat. Yada bütün gün ileri geri,ileri geri oyna dur. Bence ikinci seçenek daha iyi.
Neyse; iyi günler

Benzer Konular

15 Mayıs 2011 / Misafir Soru-Cevap
18 Mart 2013 / Misafir Soru-Cevap