Arama

Genellikle çiğ olarak sunulan suşi ürünlerini yemenin bir zararı var mı?

Güncelleme: 2 Ekim 2010 Gösterim: 14.040 Cevap: 10
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
18 Şubat 2010       Mesaj #1
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Sağlıklı olduğu ve kalbe iyi geldiği söyleniyor. Ancak sushi tüketiminin zararı da var mıdır?
Sponsorlu Bağlantılar
ßLacK - avatarı
ßLacK
Ziyaretçi
18 Şubat 2010       Mesaj #2
ßLacK - avatarı
Ziyaretçi
hım bi sitede araştırmıştım

Sponsorlu Bağlantılar
Çiğ Etin Zararları

Shota Fujiwara isimli adam Sushi'yi çok seviyordu
Özellikle de çiğ balıklı sushi yemeyi...


Günün birinde korkunç baş ağrıları başladı ve 3 yıl boyunca başı ağırdı.
Her defasında migrendir diyerek geçistirdi fakat zamanla başı şişmeye başladı ve artık doktora gitmeye karar verdi.
Analiz sonuçlarinda kafa derisi altında birşeylerin hareket ettiği görüldü.
Dehşete kapılan doktorlar neşter ile adamın başındaki şişliği açtı
Ve sonuçta bu görüntüler ile karşılaşıldı...


Son düzenleyen _KleopatrA_; 18 Şubat 2010 18:30 Sebep: verdiğiniz linkte sunucu bulunamadı hatası vermektedir.
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
18 Şubat 2010       Mesaj #3
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Az pişmiş ya da çiğ et: Çiğ ya da az pişmiş et kesinlikle yenmemeli. Az pişmiş ve çiğ ette toksoplazma riski vardır. Toksoplazma, düşüğe ve doğum kusurlarına neden olabilir. Et ve tavukları, hiç pembelik kalmayana kadar pişirmelisiniz. Buzluktan çıkan etleri, iyice çözülmeden pişirmeyin

Çiğ et içeren besinlerin çocuklara ne gibi zararları
olabilir?
Hayvanlar çeşitli hastalık etkenlerini taşırlar. Bu tip hayvanlar kesilir veya kesildikten sonra iyi bir denetim yapılmazsa hayvandaki hastalıklar insana geçer. Hayvanlardan insanlara geçen en önemli hastalıklar; barsak parazitlerinden tenyalar, bakteriyel hastalıklardan şarbon, ruam, tüberküloz, salmonella, sığır vebası, şap, çiçek, beyin hücrelerini öldüren sığır virüsü(deli dana) ve kuduzdur.

Mezbahalarda kesilen hayvanlar denetilerek damgalanır. Et satın alırken bu damgalara dikkat edilmelidir. Bu şartlarda bile etin çiğ tüketilmesi önerilemez, etlerin pişirilerek yenilmesi gerekir.

Diyetsiyen Ayşe Ünlü'ye çok teşekkür ederiz.
Bayındır Hastanesi
312-487 9000
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
19 Şubat 2010       Mesaj #4
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Peki sushi bir istisna mıdır? Çiğ özel bir balık için tamamen bunlar olur mu? Temiz,hijyenik ve muntazam şekilde yapılmış bir sushi'nin sağlığa zararı nedir mesela?
motorcu - avatarı
motorcu
Ziyaretçi
19 Şubat 2010       Mesaj #5
motorcu - avatarı
Ziyaretçi
onu sevipte yiyen için herhangi bi sorun oluşturmaz bence
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
20 Şubat 2010       Mesaj #6
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Bir yemeği sevgiyle yemek lazım aslında. Ancak yemeği yapan şefin de yemeği aşk ile sunması önemli. Olumsuz koşullarda yapılan sushi insanı zehirleyebiliyor. Ama tamamen sağlıklı koşullarda yapılan çiğ balığın tam zararı nedir?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Eylül 2010       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu sushi yi sadecee Shota Fujiwara isimli adam mı yemişki böyle işey sushi için yakıştırılmış.
Sushi yi milyonlarca insanın yediğini unutmayın Shota Fujiwara isimli adamdan başka varmı bir örnek.
internette her gördüğünüze her duyduğunuza inanmayın Msn Happy
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
28 Eylül 2010       Mesaj #8
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Düzgün, temiz yenirse sağlıklı deniliyor... Hangi durumlarda sağlıksız oluyor?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2010       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sushi yapılırken pirinç ile balık eti arasına küçük miktarda wasabi denen bir bitkinin rendelenmiş hali olarak konur.
küçük miktarda konur çünkü aşırı yenirse Ağız,burun ve kulaklarınızdan alevler fışkırır Msn Happy o kadar acıdır.
herşeyde olduğu gibi wasabinin de aşırı tüketilmesi zararlıdır.
Bu bitkinin Antibiyotik özelliği vardır. Kanserden korumada etkilidir. astım ve alerjinin reaksiyonlarını engeller.
ağrı kesici etkisi vardır, enfarktüs ve beyin felçlerine yol açan kan pıhtılaş­masını önleyerek kan dolaşımına yardımcı olur.

Sushide balığın günlük olması gerekir ve hazırlandığı yer için bütün yiyeceklerin hazırlanması için gerekli olan hijyenin sağlanması yeterlidir.

Yediğimiz yiyeceklerin imal edildiği yer hijyen olmazsa, kullanılan besin maddeleri bayat veya çürük olursa vs.
ne kadar zararlı ise sushi için de aynısı geçerlidir. Aksi taktirde hiç bir zararı yoktur. Sadece bizler çiğ balık yemeye alışık olmadığımızdan
bize ters geliyor. Ama pastırmada çiğ et olduğu halde kültürümüze ait bir yiyecek olduğundan yemek hiç ters gelmez Msn Happy
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
29 Eylül 2010       Mesaj #10
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Misafirr sushi ve hijyenle yapılmasının önemi hakkında bilgi verdiğin için teşekkürler. Teşekkür butonu sönük olduğu için buradan TEŞEKKÜR ediyorum. Sushico denen bir yerden aldığımız sushi'lerde wasabi'yi ekstra yanında veriyorlar. Kalbe faydalı mıdır o da?

Benzer Konular

14 Ağustos 2010 / Misafir Soru-Cevap
29 Ocak 2010 / Teamoore Soru-Cevap
28 Aralık 2012 / Misafir Soru-Cevap
7 Nisan 2014 / Teamoore Soru-Cevap