Arama

Giyim sektörünün ekonomiye etkisi nedir?

Güncelleme: 21 Mart 2010 Gösterim: 3.506 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
giyimin ekonomiye katkısı ne?
Sponsorlu Bağlantılar
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
21 Mart 2010       Mesaj #2
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

giyimin ekonomiye katkısı ne?

TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNDE DEĞER ZİNCİRİ VE EKONOMİK ETKİLERİ

Doç. Dr. Turan ATILGAN (Ege Ü. Tekstil Mühendisliği Bölümü)
Sponsorlu Bağlantılar

Rekabet düzeyinin çok yüksek olduğu küresel pazarlarda işletmelerin başarılı olabilmeleri, müşteri memnuniyetini sağlamalarına bağlıdır. Müşterileri memnun etmenin en iyi yolu ise, belirlenen yada öngörülen müşteri istek ve ihtiyaçları doğrultusunda tamamen yeni ürünler tasarlamak yada mevcutları geliştirmektir. Zamana karşı yarışılan böyle bir ortamda yeni ürünlerin;düşük maliyetle yüksek kalitede ve hızlı bir biçimde piyasaysa sunulması, işletmelere önemli bir rekabet avantajı sağlamaktadır. Bu nedenle günümüzde ürün tasarımı, ürün geliştirme süreçleri, üretim süreçlerinin adaptasyonu ve tasarlanan ürünün hangi tüketici gurubuna sunulacağı ve işletmenin tüketiciye sunulan ürünün üretiminde hangi konumda bulunacağı işletmeler açısından üzerinde önemle durulması gereken konulardır.
İşletmelerin "düşük maliyet", "yüksek kalite" ve "kısa zaman" hedeflerine aynı anda yüksek düzeyde ulaşabilmeleri için öncelikle işletme yönetimi anlayış ve uygulamalarında değişim gereğini ortaya çıkarmıştır. Ürüne ödenen değer ve ürünü üreten işletmelerin bu değerden almış olduğu pay ve bu payı etkileyen faktörlerin büyüklüğünün tespiti ürünün "değer zinciri" analizi ile yapılmaktadır.
Çalışmamızın hedefi Türk tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren firmaların ürünlerinin değer zinciri analizinde bulunmuş oldukları konumu ve değer zinciri halkalarında ürüne ödenen değerin dağılımını araştırmaktır.


Benzer Konular

19 Ekim 2014 / hjk Soru-Cevap
3 Eylül 2020 / Ziyaretçi Cevaplanmış
23 Kasım 2007 / Tiglon Taslak Konular