Arama

Nikah memuru nasıl olunur? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 4 Şubat 2014 Gösterim: 47.089 Cevap: 12
derbeder76 - avatarı
derbeder76
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2013       Mesaj #11
derbeder76 - avatarı
Kayıtlı Üye
Beldiyede Nikah memuru olmak için , Belediyede çalışan bir memur olmanız yeterldir. Bu göreve atamayı da Belediye başkanı tarafından yapılacaltır.
( Evl.Ynt Madde : 7 ) Evlendirme memuru, belediye bulunan yerlerde belediye başkanı veya bu işle görevlendireceği memur, köylerde muhtardır. Bakanlık il nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerine, nüfus müdürlüklerine ve ilgili dış temsilciliklere evlendirme memurluğu görev ve yetkisi verebilir.
Sponsorlu Bağlantılar
Madde 8 ) Nüfus idarelerine evlendirme memurluğu yetki ve görevi verilmesi halinde, il nüfus ve vatandaşlık müdürü, ilçe için ilgili kaymakamlığın da görüşünü alarak evlendirme memurluğu yetkisi verilecek personeli ismen tespit edip valinin onayına sunar ve ilgili nüfus idaresine bildirir. İl nüfus ve vatandaşlık müdürleri ile ilçe nüfus müdürleri bu halde başkaca bir onaya lüzum kalmaksızın evlenme akdi yapmaya yetkilidirler.
Evlendirme memurluğu yetki ve görevi, tebliği tarihinden itibaren yeni görevliye geçer.
Evlendirme memurluğu görev ve yetkisi belediye başkanınca bizzat kullanılabileceği gibi görevlendireceği üst düzey personel tarafından da kullanılabilir.
Bakanlık gerektiğinde bu Yönetmeliğin 7 nci maddesinde belirtilen yetkilerini kısmen veya tamamen il valiliğine de devredebilir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Haziran 2013       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben nikah memuru olmak istiyorum şuan üniversitede geleneksel el sanatları bölümünü okuyorum okulum bitince başvurmayı düşünüyorum nereye başvurmam gerekiyo nikah memuru olmak için şartlar nelerdir
Sponsorlu Bağlantılar
derbeder76 - avatarı
derbeder76
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2014       Mesaj #13
derbeder76 - avatarı
Kayıtlı Üye
Mesaisi yok izni yok tatili yok özel hayat yok; başkalarının en özel günleri sizin hayatınızın en güzel günlerini çalmasını istiyorsanız belediye de memur olun başkanda okey derse bu iş tamam

Benzer Konular

9 Ekim 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
1 Ağustos 2012 / asla_asla_deme Müslümanlık/İslamiyet
23 Eylül 2011 / Misafir Soru-Cevap
22 Haziran 2012 / theredkid Soru-Cevap