Arama

Kazakistan'ın gece hayatı hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 28 Ekim 2012 Gösterim: 8.955 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Nisan 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kazakistan gece hayati
Sponsorlu Bağlantılar
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2010       Mesaj #2
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Ayrıntılı ve geniş bilgi için tıklayınız >> Kazakistan - MsXLabs
Sponsorlu Bağlantılar
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ekim 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

kazakistan geceleri ile ilgili daha fazla bilgi istiyorum

kazakistan gece hayatıyla ilgili daha fazla bilgi istiyorum
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
28 Ekim 2012       Mesaj #4
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
KAZAKISTAN ALMADAKI ILK GUNLERIM

3 yil suren Moskova ve 1.5 yil suren TR de patronluk maceramin huzunle sonuclanmasini takiben aldigim bir teklifi degerlendirerek Kazakistan in eski baskenti Almaata ya gelmeye karar verdim.TR ile Almata arasinda normalde 4 , yaz mevsiminde ise 3 saat fark bulunmasi uyku duzenimi ilk baslarda altust etti.Ucak yolculugunun ise 5 saat surmesi benim gibi nikotin bagimlisi biri uzerinde depresif bir etki yapti.Ogleden sonar 16 da bindigim ucaktan gece 2:30 da indim.Birde Adana dan Ist.a yaptigim 1 saat 15 dak.lik ucak yolculuguda eklenince indigimde dik yuruyemek korkusu bir hayli sardi.Neyse; Almata havaalaninda beni karsilayan soforle arabaya dogru yonelip sag taraftan (dogal olarak) oturmaya niyetlenince –sizmi kullanmak istiyorsunuz ? sorusu ilk golu yememe neden oldu.Meger araba sagdan direksiyonmus..Burada bunlardan cok var.O kadar yorgunluktan sonar goturuldugum otelde uyumakta bir hayli zorlandim.Sirket merkezine uzak oldugundan buldugum baska bir otelde ise 2 gece gecirince toplam otelde konaklamam 5 gunu buldu.tabii bu arada rezillik diz boyu.Oteller ne otel ama !Son kaldigim otel Kiz yurdu ile komsu.gurultunun haddi hesabi yok.Disaridan gelen sesleri biraktim, yan odadan gelen malum seslerin ahengi duyulmaya deger .E uyumak mumkun olmuyor tabi haliyle.Nasil bir hikmetse sirketimin bana buldugu eve gecmem 6. gune rastlar.Ama ne ev ! peh.O meshur oteli ariycam neredeyse.Ama otel kosesinden iyidir mantigi ile gectik evimize yerlestik.Evde kuvvetle ihtimal 2. dunya savasindan kalma bir camasir makinasi var ki evi dolasmakta.Buzdolabimin ise –beni farkedin ! dercesine yada kendini traktor saniyor olmasida ayri bir dehset…gecenin yarisi sesi korkunc .Evim yinede bunlara ragmen sirin bi rev.1 oda –banyo-wc ve mutfaktan olusmakta.gecen gun bir arkadasima gezdirmem sanirim 2 saniye falan surdu.Sabahlari evimin onunde MOLOKOOOOO (SUUUUT) diye bagiran nur topu gibi bi sutcum var.Bugune kadar beni uyandirmasi icin aldigim calar saat beni hic uyandiramadi.hep ben onu uyandirdim.
Kazakistada Turk kokenli oldugu icin garip bir turkce konusulmakta.TR deyken anlarim noolacak demeyin..b..k anliyorsunuz.Bikac kelime hadi ayni…ornegin otobuste “bastiringiz” demek ilerleyin demekmis.dayaktan zor kurtuldum..
Yolun kenarinda basina islami takkesini takmis bir dini tum oldugunu zannettigim ihtiyari elinde birde bira sisesi oldugunu gorunce hah dedim.iste din islerini devlet islerine karistirmayan bir laik kazak..bunlardan burada cok var.Daha 10 yil oncesine kadar ata biniyor olmalarida soforlukleri konusunda gerekli ipucunu vermeye yeter.Sehrin hemen yaninda ALTAY daglari var.Arkasi CHINA.oraya bigun gidicem.bircok esyanin inanilmaz ucuz oldugunu soylediler .ornegin bi laptop 150 $ civariymis.
Beni encok sasirtan olaylardan biride havasinin inanilmaz degisken olmasi.Mesela dun 32 dereceydi yaniyorduk sicaktan’ bugun 15 derece bi tarafimiz donuyo.
Gece hayati Moskova gibi hareketli degil.1-2 kez arkadaslarla gece klubune gittik.Orada tanistigim “emekci” bayanlardan biri ayda 8000 $ civari para kazandigini soyleyince “niye erkek dogdum” diye dusunmedim degil.
Burada her araba taksi.Onun icin araba almaniza pekde gerek yok.Gelir seviyeleri cok yuksek.cok fakirleride var.ama zengini cok zengin…cok fazla luks araba var..gecen gun saydim.1 dak icinde sokaktayken ortama 6 mersedes 2 hummer jeep gorebiliyorsunuz.ABD nin Arap yarimadasindaki cikarlari bitince nereyle ilgilenmeye baslayacaginida tahmin etmek cok zor degil.cunku buranin yeralti kaynaklari ozelliklede petrol ve dogalgaz cok fazla.
Neyse dostlar.Benden simdilik bu kadar
Kalin saglicakla.

Kaynak:

Benzer Konular

31 Mart 2016 / Misafir Cevaplanmış
20 Aralık 2010 / SFDFDGFD Soru-Cevap
7 Mayıs 2012 / Misafir Soru-Cevap
13 Ocak 2011 / kemal_nur1097 Cevaplanmış
27 Ocak 2016 / misafirim aga Soru-Cevap