Arama

Nesli tükenmekte olan bitkiler ve nesli tükenmiş bitkiler nelerdir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 24 Nisan 2014 Gösterim: 108.267 Cevap: 12
leydiclara - avatarı
leydiclara
Ziyaretçi
11 Mayıs 2013       Mesaj #11
leydiclara - avatarı
Ziyaretçi
Canavar Ağaçları

Sponsorlu Bağlantılar
Bu oldukça garip şekilli ağaçlar, Juhyo (canavar ağaçlar) ve karanlıkta bekleyen, vahşi doğada sert kış koşulları altında, olağanüstü bulunmaktadırlar.Bu ağaçlarından almıştır Zao dağlarıdır. Bu ağaçlar, Japon kar kadını Yuki Onna’nın ruhu soyu tükenmiş olarak kabul. Bu ağaçlar, Juhyo veya canavar ağaçlar olarak anılacaktır. Her kış mevsimi geldiğinde, bulunan Dağı Zao Yagamata tüm ağaçlar, insanlar hayretle dondurarak farklı bir dönüşüm geçirmek. Bu olağanüstü ağaçları, iğne yapraklı ağaçlar oldukça zarif görünümlü, dayanılmaz bir şekilde soğuk Sibirya rüzgarları ile, garip görünümlü bir şey canavarlar, dönüşürken bir dönüşürler.Bu ilginç ağaçların içine kar ve buz iri yarı canavar benzeri kitleler, elde edilen bir kar ve buz, bir kış kokteyl ile karıştırma. Kar ve buz, birçok durumda, bu muhteşem görünümlü ağaçlar, garip şekiller bürünmüş ve dönüşüm, bu canavarlar gibi yapısal bozuklukları belirmeye başlar, bütün bu genellikle kapsar bir şekilde bu zarif kozalaklı ağaçlar Bu kokteyli. Bu dönüşüm yakın göre, gelmektedir.Japonlara neredeyse imkansız hale tanımak için bu ağacın harcandı sonra, Japonya’da ağaç sık bir ruhsal yapıya sahiptir. Bu şekilde birçok Şinto tapınağı, kami veya ruh sahip olduğu söyleniyor. Ruhun bu çeşitlerden biri, ruhuna ve bu ruhun kesinlikle kötü şans getirdiğine inanılır bir Kodama kesme ağaçlar vardır. Bu nedenle, bu mübarek ağaç, bir halat ile işaretlenmiştir. Eğer ağaçları kavuşabilirlerse 1000 yıllık yaşam beklentisi ve geceleri çok tehlikeli, bu ağaçların olabileceklerine canlanacağına inandırıcı, Japonya’da bulmak, hem de ruh, bu iyi niyetli ruhlar, tehlikeli veya nötr olabilirler.Kırsal alanlarda bir sürü. Geceleri ağaç, bu tehlikeli ve korkunç yaratıklar, çok dikkatli Dağı Zao tepelerinde bulunan Yagamata kuzey kısımlarında, kendi öğütlenir.Juhyo ve ağaçlar onları rahatsız etmemek kesmek için Ormancılar. Aslında Zao dağ yanı sıra diğer birçok dağ, volkanik bir dağ gibiler.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Şubat 2014       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
[Likya orkidesi (Ophrys Iycia)
Akdeniz Bölgesi’nin Amanos Dağları, Mersin ve Gülnar bölgelerinde yetişen orkidelerin nesli tehlike altında. Dünya genelinde sadece bu çevrede yetişen bitki, salep yapımında kullanmak için doğadan toplanıyor. Bugün sadece 200 tane kalan orkideler, Doğa Derneği’nin başlattığı proje sayesinde koruma altına alınmış durumda.
Sponsorlu Bağlantılar
Dağ horozu
Kafkasya’daki yüksek dağlarda ve Türkiye’de Doğu Karadeniz Dağları’nda yaşayan bir kuş türü olan dağ horozları da tehlike altında. Kış ayını karın altına kazdıkları çukurlarda geçiren horozlar, bahar ayından itibaren gün yüzüne çıkıyor. Doğa Derneği tür envanter sorumlusu Süreyya İsfendiyaroğlu, şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar sonucunda 260’a yakın dağ horozu tespit ettiklerini söylüyor. Çok ürkek ve yabani olduğu için bölgede yaşayan birçok kişinin bu türü göremediğini söyleyen İsfendiyaroğlu, horozların neslinin devam etmesinde bölge halkına büyük işler düştüğünü ifade ediyor.
Akdeniz foku (Monachus monachus)
Akdeniz foku dünya üzerinde sadece Doğu Akdeniz ve Batı Afrika’nın bir kısmında yaşıyor. Sessiz ve tenha kayalık sahilleri yaşama alanı olarak seçen bu türün diğer bir adı ise ‘İzmir foku’. Bugün 100’den az sayıda kaldığı tahmin edilen foklar, bütün dünyada nesli tükenmekte olan hayvan türleri arasında ilk sırada.
Telli turna (Anthropoides virgo)
‘Telli turnam selam getir sevgilimin diyarından…’ diye başlayan türkünün baş kahramanı olan turnalar, bugünlerde nesillerini devam ettirme mücadelesi veriyor. Telli turnaların Türkiye’de üreyen son 11 bireyi Muş’un Bulanık Ovası’nda yaşıyor. Kış aylarını Afrika’da geçiren telli turnalar, uzun bir göçün ardından mart ve nisan aylarında Türkiye’deki üreme alanlarına geliyor. Telli turnaların en yakın akrabaları Hazar Denizi’nin kuzeydoğusunda yaşıyor. Bu nedenle telli turnaların Bulanık Ovası’ndan çekilmesi durumunda ülkemizde bu türü sonsuza kadar kaybetmekle karşı karşıyayız. Son 11 turnanın neslini devam ettirebilmesi için Doğa Derneği ve Irmak Okulları birlikte çalışıyor. Proje kapsamında Bulanık Ovası’nda detaylı kuş araştırması yapılıyor. İlkbahar itibarıyla turnaların üremeye devam ettiği ada koruma altına alınacak.
Ceylan (Gazella gazella)
Şanlıurfa ve çevresinde yaşayan ceylanlar için yapılan çalışmalar meyvesini veriyor. Ürkekliği, narinliği ve güzelliğiyle kendine has bir yapısı olan ceylanlardan yaklaşık 200 tane bulunuyor. Doğa Derneği ile Çevre ve Orman Bakanlığı’nın özverili çalışmaları sonucunda sayıları bir hayli artan ceylanlar için yöre halkına yönelik bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.
***
Karaman’ın koyunu ‘gen bankasına’ emanet; ya diğerleri!
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın birlikte yürüttükleri proje sayesinde nesli tükenmekte olan hayvanlar gen bankasında yaşayacak! Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan banka, hayvanların hücre, sperm ve embriyolarının saklanmasına imkan verecek. Bu sayede aralarında Gökçeada koyunu, Karakaya koyunu, Ankara keçisi, Akkaraman koyunu, Hınıs ve Malakan gibi yerli at örneklerinin de bulunduğu 300 bireyin soyu tescillenmiş olacak.
Yılda 27 bin bitki ve hayvan türü kayboluyor
ABD’de bilimsel araştırmalarda bulunan Doç. Dr. Sezen Arat, her yıl dönüşümsüz olarak 27 bin bitki ve hayvan türünün kaybolduğunu söylüyor. Arat, hayvan ve bitkilerin soyunun tükenmesini çevre kirliliği, çarpık yapılaşma ve insan faktörüne bağlıyor.
Zaman Gazetesi
__________________

İşte size nesli tükenmekte olan bitkilerle ilgili ilginç bilgiler: Bir ağaç türü var ki dünyada çok az bulunuyor; bu türde bilinen sadece iki tane ağaç var. Dahası etle beslenen ve ceset gibi kokan bitkiler de var. Bu bitkilerin ortak özelliği ise ya nadir sayıları ya da benzersizlikleridir.



Kaynak: Nesli tükenmekte olan bitkiler ve nesli tükenmiş bitkiler nelerdir?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Nisan 2014       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

fütfen canavar ağacı hakkında daha çok bilgi istiyorum şimdiden teşekkür edrim Msn Happy


canavar ağacı çok ender bulunan bir ağaç türüdür
Son düzenleyen _Yağmur_; 24 Nisan 2014 12:16

Benzer Konular

1 Mayıs 2013 / Ziyaretçi Cevaplanmış
29 Aralık 2014 / Misafir Soru-Cevap
10 Nisan 2013 / BOTANİK BİTKİ Soru-Cevap
8 Ocak 2011 / Misafir Cevaplanmış
26 Nisan 2012 / Misafir Soru-Cevap