Arama

Nasıl manken olunur?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 10 Mayıs 2017 Gösterim: 10.746 Cevap: 6
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mayıs 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Nasıl manken olunur?
EN İYİ CEVABI Efulim verdi
Fiziğinize , genel kültürünüze güveniyorsanız bu işle alakalı bir sürü ajans mevcut bunlardan sadece birinin başvuru bağlantısı linkte mevcut diğerleri için de google da arama yaptırıp ulaşabilirsiniz .

Sponsorlu Bağlantılar
Link >>>
Tıklayınız

Son düzenleyen Safi; 10 Mayıs 2017 16:12
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
10 Mayıs 2010       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Fiziğinize , genel kültürünüze güveniyorsanız bu işle alakalı bir sürü ajans mevcut bunlardan sadece birinin başvuru bağlantısı linkte mevcut diğerleri için de google da arama yaptırıp ulaşabilirsiniz .

Sponsorlu Bağlantılar
Link >>>
Tıklayınız

Son düzenleyen perlina; 10 Mayıs 2017 16:11
Sen sadece aynasin...
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2010       Mesaj #3
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Manken olmak için mankenlik ajanslarına başvuru yapmanız gerekli.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
_GüzelikMeleği_ - avatarı
_GüzelikMeleği_
Ziyaretçi
5 Ocak 2013       Mesaj #4
_GüzelikMeleği_ - avatarı
Ziyaretçi
Fiziğinize , genel kültürünüze güveniyorsanız olabilirsiniz erberk yardımcı olur
Son düzenleyen perlina; 10 Mayıs 2017 16:07
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2013       Mesaj #5
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Günümüzde birçok ergenlik dönemindeki genç kızın hayalidir bir manken olabilmek. Dışarıdan görüldüğünde süslü ve ihtişamlı bir hayata yalnızca fiziksel güzelliği ile sahip olabilmek olarak görünen mankenlik mesleği aslında bundan çok daha fazlasıdır.

Manken olmak isteyen kişiler için öncelikle güvenilir ve kaliteli bir reklam ajansı seçimi gerekmektedir. Ayrıca bu seçimi yapmadan önce profesyonel bir diyetisyen yardımı ile diyet yapmaları, o dönemin modasına uygun bir fiziğe sahip olmaları ve bunun yanı sıra kendi vücut yapılarına göre de bir fiziğe sahip olmaları şarttır. Mankenlik yaparak gelir elde etmek isteyen kişiler Türkiye’de çok dikkatli olmalıdır. Bu alanda hizmet verdiğini iddia eden ve genç insanları kandırarak hayallerini yıkan birçok kötü niyetli kişi bulunmaktadır.

Manken olmak yalnızca genç ve zayıf bayanlar için bir meslek değildir. Tesettürlü bayanlar, kilolu bayanlar ve baylar için de geçerliliği olan bu meslek grubunda her şey zayıf ve uzun boylu olmakla bitmemektedir görüldüğü üzere. Nasıl yürümesi gerektiğini, nasıl bakması gerektiğini, nasıl konuşması gerektiğini, neler giymeyi tercih etmesi gerektiğini iyi bilen kişiler de rahatlıkla manken olarak gelir elde etme imkânına kavuşabilirler.

Mankenlik yalnızca podyuma çıkıp yürümek değildir elbette. Kimi zaman resim ve fotoğraf çalışmaları için ihtiyaç duyulan mankenler, kimi zaman fuarlarda ve ürün tanıtımlarında da talep görmektedir. Böyle günlerde mankenlik yaparak ek gelir kazanmak isteyen gençler için de imkânlar sunmakta olan kaliteli reklam ajansları, yeni yüzler aradıklarında gazetelere ve insan kaynakları sitelerine ilanlar vererek bu ihtiyaçlarını duyurmakta, yapılan ön başvurular esnasında sizinle sohbet ettikten sonra bir fotoğrafınızı alarak deneme çekimini de gerçekleştirmektedir.
Son düzenleyen perlina; 10 Mayıs 2017 16:09
Manken - avatarı
Manken
Ziyaretçi
30 Mart 2013       Mesaj #6
Manken - avatarı
Ziyaretçi
ARKADAŞLAR 17 yasındayım suhanda ucretsız mankenlık kursununa gıdıyorum vs. tabii bende direk paraşütle inmedim mankenliğe ilk önce bir ajans seçtim tabii ismini veremem ordan randevu aldım secildim boyum 1.77 kilom 65 beden 37-40 bu ölçülere uyan manken ola bılıyor ve tabii biraz kondiksiyon istıyor surat guzellığı demem suki gidip bir ajansta sansınzı deneyın basarılar...


Taner YAVUZ
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
10 Mayıs 2017       Mesaj #7
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Kadın Mankenler İçin Şartlar
Kadınlar arasında manken olmak isteyenlerin sayısı erkeklerden daha fazla elbette. Giyim ve güzellik sektörünün alıcısı genellikle kadınlar olduğu için markalar ürünlerini tanıtırken kadın mankenleri kullanırlar. Dolayısıyla ajanslarda kadın mankenlerin sayısı fazladır. Buna bağlı olarak artan mankenlik başvurularında ajansların kadın modeller için aradığı kriterler şöyle sıralanmaktadır:
  • İdeal fiziki ölçüler
  • En az 1.70 cm boy
  • Uzun bacak boyu
  • Dar kalçalar ve ince bel
  • Çok büyük olmayan göğüsler
  • Poz verme yeteneği
  • Duruş ve yürüyüş bilgisi
  • Denge ve sahne bilgisi
Tüm bu kriterler karşılandığında mankenlik ajansı kapıları aralanırken kişilerin hemen ünlü bir manken olması imkansızdır. Ufak defileler ve çekimler sonrasında zamanla beğenilen bir manken ya da model olmak mümkündür.

DEVAMI Manken olmak için istenilen özellikler nedir?
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

2 Mart 2012 / Misafir Cevaplanmış
6 Nisan 2013 / güçlü Cevaplanmış
25 Nisan 2009 / eyyüp aslan Soru-Cevap
27 Mayıs 2017 / Safi X-Sözlük