Arama

Kas hastalığı için neler önerirsiniz?

Güncelleme: 19 Mayıs 2010 Gösterim: 2.016 Cevap: 2
resul - avatarı
resul
Ziyaretçi
19 Mayıs 2010       Mesaj #1
resul - avatarı
Ziyaretçi
oncelıkle halka bu şekılde yaptıgınız yardımlar için allah sızden razı olsun hocam sorum şu.
dayım kas hastası ve gunden gune zayıflıyor çaresınınde olmadııgnı soyluyor doktorlar ve bu dayımda mıgdesınde yanma var yemek yerken rahatsızlanıyor.hasta oldugundan ılaçların faydasını goremedı. verecegınız tavsıyeler ve onerıler için şimdıden mınnettarım saygılarımla...
Sponsorlu Bağlantılar
jaws - avatarı
jaws
Ziyaretçi
19 Mayıs 2010       Mesaj #2
jaws - avatarı
Ziyaretçi
Hastalığın tanısı konduktan sonra ne yapılabilir?

Sponsorlu Bağlantılar
Hastalık ister edinsel, isterse kalıtımsal olsun hastanın mutlaka, bir uzman tarafından kendisine özel düzenlenecek egzersiz programını hayata geçirmesi gerekir. Bu egzersizlerin yapılması, hastalığın ilaçla tedavisi mümkün bile olsa, gereklidir. Çünki miyopatilerde kaslarımız değişik ağırlıkta tutulabilir ve bu oransız tutulma eklemlerde 'kasılma' (kontraktür) ve şekil bozukluklarına neden olabilir. Ayrıca, gerek tutulmuş olan kaslarımız, gerekse bunlar nedeni ile azalmış olan hareketlerimize bağlı olarak kapasitesini kulanamayan iyi drumdaki kaslarımız, olabileceklerinden daha zayıflar ve erirler. Tüm bunların olabildiğince önlenebilmesi, hastanın ilaç tedavisinden yararlanması veya gelecekte bulunacak tedavileri en iyi durumda karşılayabilmesi için düzenli egzersiz programının uygulanması mutlaka gereklidir.
Bunun dışında edinsel hastalıklarda, hastalığa neden olan etmenin ortadan kaldırılması veya, genellikle bağışıklığı baskılayan veya düzenleyen ilaçların kullanılması tedavinin ana prensibidir.
Kalıtımsal hastalıkların pek azında bugün için ilaç veya başka biyolojik tedaviler mümkündür. Yağ birikimi miyopatilerinde karnitin, bazen riboflavin (B2 vitamini), mitokondriyal hastalıklarda bazen ko-enzim Q (CoQ10) çok iyi sonuç verebilmekte, hastalık belirtilerini giderebilmektedir. Çok yakın zamanda, glikojen depo hastalıklarının bir tipi olan Pompe hastalığında 'enzim replasman tedavisi' (asit-alfa glukozidaz enzimi) bulunmuş ve ilgili ilaç Avrupa ve Amerika'da piyasaya çıkmıştır. Hastalar bu enzimi, şeker hastalarının kullandığı insuline benzer şekilde, ömür boyu kullanarak yaşamlarını en az belirti ile sürdürebileceklerdir.
Hastalarda miyopatinin seyri sırasında başka organ veya iskelet sistemi tutulmaları da görülebilir. Örneğin bazı miyopatilerde kalp kası tutulabilir. Bu nedenle bu hastalıklarda hastanın kalp tutulumuna ait belirtiler açısından izlenmesi gerekir. Kalp tutulması bulunduğu zaman ise, hastalığın tedavisinden bağımsız olarak kalpteki bulgular tedavi edilmelidir. Solunum sistemi tutulumu için de aynı prensipler geçerlidir e hastaların bu açıdan izlenmeleri gerekir.
Bazı miyopatiler seçici olarak omurgada eğrilmeye (skolyoz) neden olur. Bazen de hastanın oturuş bozukluklarına bağlı olarak skolyoz gelişebilir. Öncelikle hastanın, özellikle de tekerlekli iskemleye bağımlı hale gelmiş olan hastaların, oturma düzenlemesinin iyi yapılması çok önemlidir. Bu nedenle, seçilecek tekerlekli iskemlenin ölçüleri ve biçimi bir uzmana danışılmalıdır. Herşeye rağmen skolyoz gelişmiş ise skolyozu düzeltme ameliyatlarının değerlendirmeye alınması ve hastanın bu duruma uygun olup olmadığının araştırılması gerekir.
Skolyoz dışında gelişebilecek kontraktürler uygun egzersizlerle ve atellerle önlenmeye çalışılmalı, buna rağmen kontraktür gelişiyorsa yine ameliyat olanakları değerlendirmeye alınmalıdır.
Tüm bu düzenlemeler ve toplumsal planda yapılacak iyileştirmeler, bedensel engellilik yaratan kas hastalığı olan bireylerin psikososyal gelişiminin sürmesi, bu kişilerin toplumsal yaşamada yer alması ve bireysel planda yaşam kalitesinin düzeltilmesini amaçlar.
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
19 Mayıs 2010       Mesaj #3
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
mide yanmasına zencefil kökü çayı iyi gelebilir.
mide yi bozmuşsa; kudret narı macunları vardır, kullansa iyi olabilir.
dayınız asabi biri ise; Sarı Kantaron ürününü tıklayarak inceleyebilir.

kasları için; hücre yenileyici ürünler (arı sütü, ginseng) gibi, iyi olabilir.
doktorla konuşmak şartı ile aşağıdaki ürünü incelermisiniz?
Triple Amino Ghf
Triple Ginseng Royale

Allah cc acil şifalar versin.
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...

Benzer Konular

12 Ocak 2018 / ThinkerBeLL Tıp Bilimleri
4 Mayıs 2011 / Misafir Soru-Cevap
12 Mart 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
3 Nisan 2009 / HipHopRocK Tıp Bilimleri
7 Ocak 2017 / KpssMagduru Cevaplanmış