Arama

Beyaz TV nasıl bir kanaldır?

Güncelleme: 9 Ağustos 2010 Gösterim: 3.269 Cevap: 2
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
9 Ağustos 2010       Mesaj #1
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Beyaz TV hakkında bilgi verir misiniz?
Sponsorlu Bağlantılar
shadowdancer - avatarı
shadowdancer
Ziyaretçi
9 Ağustos 2010       Mesaj #2
shadowdancer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Teamoore adlı kullanıcıdan alıntı

Beyaz TV hakkında bilgi verir misiniz?

ART'nin yerine konulmuş bir kanaldır.Haber, tartışma ve eğlence ağırlıklı olarak yayın yapan bir kanaldır.
Sponsorlu Bağlantılar
Just fly - avatarı
Just fly
VIP Beşer
9 Ağustos 2010       Mesaj #3
Just fly - avatarı
VIP Beşer
Birçok kanal ekranda kararırken Ankara'da Beyaz TV doğdu...
"70 milyon Türk vatandaşı bizi izliyor" diye ekranlarda bas bas bağıran insanları çok gördük.
Oysa programı çeken kameramanlar bile dinlemez çoğunu... Kimi bakkal-manav derken büyük işadamı olmuş, kimi palavradan sanatçı... Hele Türkiye'yi kurtaran, Başbakan'a yol gösterenler politika uzmanı çoluk çocuklar... Strateji uzmanı, dış politika danışmanı, Güneydoğu kahramanı falan filan... Gündüzleri başka alem... Kadınların karşısına ya zayıflatmak için ya da güzel yemek yaptığı için ekranlara gelenler. Hâlâ geliyorlar ama sayıları giderek azalıyor.
İki yıl öncesini hatırlasanıza... Şayet Kablolu, Digiturk ve D-Smart abonesi değilseniz yani uydudan yayınları alıyorsanız 100'den fazla kanal çıkardı karşınıza. Bir dolaşmaya kalksanız iki saat ekranın karşısında dikili kalırdınız. Neler çıkardı karşınıza. İsim sözcüğünde isim kalmadığı için son zamanlarda TV kanal isimleri iyice komikleşmişti. Ne yapsın patronlar, isim bulamıyorlardı.
Özetle bir ara TV'si olmayana kız vermiyorlardı. Kolunu sallasan TV patronuna çarpıyordu. Şimdiki internet haber siteleri gibi... 250 liraya haber portalı kuran, medya patronu oluyor. Gerçi bu kadar çoğalmanın faydasını görenler de oldu. Köylerde damlara çanak anten kuranlar, decoder'de parasız maç izlemek için şifre kıranlar, Avrupa'nın porno yayınlarını kahvehanede izlettirenler, kanalları sıraya sokanlar iyi para kazandı. Hatta köşe oldu. Evlere anten tamiri için bin bir naz ile geliyor.
Oysa şimdi öyle mi? Uzaktan kumanda aletini alıp, dolaşmaya başlayın. 40 kanal zor bulursunuz. Çoğu kanal karardı. Çünkü reklam alamadılar, antene çıkacak uydu parası veremez oldular, çalışanlara maaşlar falan filan derken TV'lerine yani oyuncaklarına kilit vurdular. İki yıl önce Kanal D olmayı hayal ederken...
Eee böyle bir ortamda çok sevdiğim kardeşim Ayşen Gürler beni arayıp "Ankara'ya Beyaz TV'deki programıma gelir misin" diye sorunca... İnanın çok şaşırdım. "Ankara'da Beyaz TV nereden çıktı bu" dedim. Ne yalan söyleyeyim, Beyaz TV'yi ilk kez duydum. Hatta ilk saniye "Beyazıt Öztürk, TV patronu da mı oldu" dedim.
Ayşen eski TV'cidir ama Ankara'da Beyaz TV'ye geçtiğini de bilmiyordum. Ayşen'in TV seyircisi özellikle TGRT'de sabah programlarında sunuculuk yaparken tanır. Başka kananlarda da sunucu oldu. Birçok dizide yardımcı başrol oldu. Asıl işi şarkıcılıktır. Taa 15 yıl önce Muazzez Ersoy'un vokalisti olarak sahne hayatına başlamıştı. Sonra solist oldu ama nedense(!) ünlü olamadı. Bir diğer yakın arkadaşı (çok kahrını çekti) Gülben Ergen bile şarkıcı olarak çuvalla para kazanırken. Ayşen'in kaderi utansın. Yakın arkadaşları Muazzez ile Gülben şöhretli ve zengin. Acaba o eski günleri hiç hatırlar mı?
Ankara'da böyle bir TV kanalını tanımam çok hoşuma gitti. Beyaz TV'nin stüdyolarını gezince patronları Osman Gökçek'i takdir ettim. Çalışanlara insan gibi çalışma ortamı hazırlamış. Stüdyoları hem büyük hem çok modern. Henüz bir aylık Beyaz TV'yi bir yere not edin, yakında ilk on arasında mutlaka olacak. Haa bu arada en önemlisi, kamera arkası çok iyi. Genç ve çalışkan TV'cileri toplamış. İnşallah her şey planladıkları ve düşündükleri gibi olur. Bunu Beyaz TV'de ekmek parası kazanan TV emekçileri için tüm kalbimle söylüyorum. Aslında tüm TV'ler yayına devam etsin, patronları zarar etmesin ama... Patronlara çok önemli görev düşüyor. Önünde ceket ilikleyip yerlere kadar eğilen kişileri seviyorlar. Halkı tanıyan, pratik zekası olan, kafası çalışan, kişilikli, namuslu iş bilen kişileri yönetici yapmaları gerekiyor. Patronların yanlış seçimi yüzünden, üç beş kuruşa çalışan TV'ciler bedel ödüyor.
Ayşen'in programında üç saat boyunca konuşup-durdum. Benim bildiklerim ve yaşadıklarım 30 yıl anlatsam yine bitmez...
Beyaz TV nasıl bir kanaldır?
Aykut IŞIKLAR
All Alone

Benzer Konular

4 Aralık 2015 / daMLa- Soru-Cevap
18 Şubat 2013 / Misafir ömer Soru-Cevap
19 Kasım 2010 / Misafir Soru-Cevap
25 Haziran 2012 / hakani Soru-Cevap