Arama

Kök hücre yöntemi nedir?

Güncelleme: 23 Eylül 2010 Gösterim: 5.217 Cevap: 1
wildgirl - avatarı
wildgirl
Ziyaretçi
23 Eylül 2010       Mesaj #1
wildgirl - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba arkadasLar
Kök hücre yöntemi hakkında bilgi istiyorum yarıdmcı olur musunuz ?
Sponsorlu Bağlantılar
Simdiden tesekkürler (:

oyuncu_girl - avatarı
oyuncu_girl
Ziyaretçi
23 Eylül 2010       Mesaj #2
oyuncu_girl - avatarı
Ziyaretçi
KANSER, kanserden sora Lösemi, Lenfomalar, Talasemi, Aplastik Anemiler, Nöroblastom, Felç, Alzheimer, Diabet, Lupus, gibi bir çok hastalık var. Bunları çocuklarımızdan küçük yaşta kurtarabiliriz ve nasıl diyecek olursanız KÖK HÜCRE YÖNTEMİ ile; Kök hücre vücuttaki bütün hücrelerin temelidir. Hemen her hücre, kök hücrelerin gelişerek başka bir hücre haline gelmesi sonucu meydana gelir. Bir organizmanın tek bir hücreden nasıl geliştiği ve en önemlisi sağlıklı hücrelerin zarar görmüş hücrelerin yerini nasıl aldığı ile ilgili bilgi birikimi gün geçtikçe artmaktadır. Kök hücreler pek çok hastalığın tedavisinde dokuları üretebilme ve yenileyebilme potansiyeline sahiptirler. Bu nedenle KORDON KANINA ihtiyaç duyulur.
Bebeğiniz doğduktan hemen sonra kordon kesilir ve bebek kordondan ayrılır. Bu sırada, kan toplama torbasına iliştirilmiş olan bir iğne kordondaki bir damara yerleştirilir. Yer çekimi ile gelen plasenta kan kordon kanı kan toplama torbasına akar. İşlem ağrısız olup genellikle tamamlanması sadece üç ile beş dakikayı bulur. 96 saat boyunca kanın pıhtılaşmasını engellemek için kan toplama torbasında antikoagülan maddesi bulunmaktadır.
Sponsorlu Bağlantılar
Daha sora ise kordondan alınan bu kan kordon kanı bankasına gönderilmektedir.
Diyelimki Lösemi gibi bir hastalıktan muzdarip olan hastalar, vücutlarındaki kanser hücrelerini yok etmek için radyasyon ya da kemoterapi tedavisine girebilirler. Bunlar genellikle kanser hücrelerini yok etmede başarılı yöntemlerdir. Ancak bu tedaviler, süreç içinde hastaların sağlıklı hücrelerine ve kemik iliğine de zarar verebilirler. Oysa göbek kordonundaki kandan elde edilen kök hücre farklılaşmamış ve henüz bir zarar görmemiştir. Nakledilen kök hücreler, kemik iliğine yerleşip çoğalarak vücudun kırmızı kan hücresi kaynağını sağlarlar. Ayrıca hastaların neredeyse %70'ine uygun kemik iliği bulunamamaktadır. Fakat göbek kordonundan elde edilen kök hücre hastaya ait olduğu için uyum problemi ortadan kalkmaktadır.
Çocuklarımızın doğumu esnasında göbek kordonunu atmayalım; Bu kordonadan elde edilecek kan ailemizin diğer fertlerininde hayatını kurtarabili
Son düzenleyen Daisy-BT; 23 Eylül 2010 20:03 Sebep: Aktif linkler.

Benzer Konular

17 Ekim 2015 / the_lily Biyoloji
30 Kasım 2011 / nötrino Tıp Bilimleri
18 Aralık 2008 / Ziyaretçi Soru-Cevap
25 Kasım 2016 / Misafir Cevaplanmış
26 Eylül 2011 / Misafir Cevaplanmış