Arama

Herhangi bir olayın insanlarda farklı etki göstermesinin sebebi nedir? - Sayfa 2

Güncelleme: 13 Ekim 2012 Gösterim: 10.425 Cevap: 29
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Eylül 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yaa acele cevap lazım ödev yapıyorum nolur cevap vein
Sponsorlu Bağlantılar
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
22 Eylül 2011       Mesaj #12
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

yaa acele cevap lazım ödev yapıyorum nolur cevap vein

Doğum anından itibaren çevreden gelen bilgilerle oluşturulan limbik sistem kayıtları ile öncelikle genetik miras ve yaşadıkça gelişen beyin ön bölgesinin çalışma özellikleri, kişinin hem ruhsal hemde bedensel açıdan sağlık düzeyini belirler. Çevre etkisinin olmadığı bir ortamda belkide tepkisiz bir organizma olarak yaşanıp ölünebilir. Ancak dünyamızda insan beyni, iç ve dış pek çok etkinin tesiriyle yaşamını sürdürür. Bu etkilerin başında gelen stres, hastalıkların ortaya çıkışını belirleyen önemli bir etkendir. Günümüz tıbbi literatüründe, çocukluk döneminde başlayan kimi kalıtsal hastalıklar dışında, stresin etkili olmadığı bir hastalık göstermek neredeyse olanaksızdır.

Sponsorlu Bağlantılar
Stres'in pek çok ta­nı­mı­nı bu­la­bi­lir­si­niz. Vü­cu­du et­ki­le­ye­bi­len iç ve dış et­men­le­rin tü­mü­ne stres di­ye­bi­li­riz. Yaşanan üzün­tü­ler, ame­li­yat, so­ğuk ya da aşı­rı sı­cak, ka­za­lar, çev­re kir­li­li­ği örnek verilebilecek stres faktörleridirler. An­cak bu et­ki­le­rin in­san­lar üze­rin­de­ki so­nuç­la­rı fark­lı­dır. Çün­kü in­san­lar ara­sın­da­ki ki­şi­lik fark­lı­lık­la­rı ne­de­niy­le her in­sa­nın stre­se kar­şı ver­di­ği tep­ki ve stre­sin ya­rat­tı­ğı so­nuç fark­lı ola­cak­tır. Dolayısıyla burada önemli olan stresin kendisi değil, stresi algılanış biçimidir. Stres algısı, beyin ön bölgesinde gerçekleşir.

Kaynak
Sen sadece aynasin...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Eylül 2011       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar vewap werirmisiniz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Eylül 2011       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bazı insanlarda olay iyiye bazılarında ise kötü etki gösterir bunun sebebi herkesin farklı bir olgusu olduğu yüzündendir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Eylül 2011       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
çocuklar ben gökçe.sosyalbilgiler öğretmeniyim.bu soru sosyalbilgiler kitabında yazıyor.ve ben sizin neden düşünmediğinizi anlayamıyorum.kendi sınıfımada kızdım neden çab göstermiyorsunuz.bilenler lütfen söylemesin.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Eylül 2011       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
cevabı istiyorum lütfen. Niye cevap yok
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Eylül 2011       Mesaj #17
Misafir - avatarı