Arama

Trabzon'un fethi hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 23 Aralık 2014 Gösterim: 17.093 Cevap: 11
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Aralık 2014       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
istabulun fethi ile ilgili bilgi?

Sponsorlu Bağlantılar
Trabzon'un Fethi
I. Bayezid’in 1398'de Samsun yöresini almasından sonra Trabzon Komnenos Krallığı, Osmanlı Devleti'ne yıllık vergi ödemek zorunda bırakılmıştır. David Komnenos, iktidarı döneminde (1458-1461) vergi ödemeyi durdurarak, önceden ödediklerini de Akkoyunlu Devleti Sultanı Uzun Hasan aracılığıyla geri istemiş, Osmanlılara karşı Avrupa’daki büyük devletlere ittifak önerisinde bulunmuştur. Bunun üzerine Fatih Sultan Mehmet’in öncülüğündeki Osmanlı Kuvvetleri bölgeyi kuşatarak, 1461 yılında Trabzon’u ele geçirmiş ve Komnenosların egemenliğine son vermiştir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Aralık 2014       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Trabzon'un fethi 1461'e dayanır ama Türk yerleşimleri daha eskiye dayanır. Kuman-Kıpçak boyları bugünkü Ukrayna bölgesinde yapılanmışlardı. Dağılmaları üzerine batıya gidenler balkanlara doğuya/güneye gidenler ise Kafkas ve Doğu Karadeniz bölgesine yerleştiler. Bügünkü Gürcistan,Ardahan,Artvin,Rize,Trabzon vs Kuman kökenli Türkler vardır. Oğuz Boyundan(Türkiye Türkleri,Azerbaycan Türkleri vs bu gruba girer) farklı olarak Kıpçak ve Kumanlar bizim gibi güney yani İran'dan değil kuzeyden yani Rusya'dan bölgeye yerleşmiş olup sarışın,renkli gözlü bir yapıya sahiptir.

Sponsorlu Bağlantılar
Daha sonra Moğol istilasından Orta Asya'dan kaçan çeşitli boylarda(Kazak,Kırgız,Uygur vs) insan da Kafkas ve Doğu Karadeniz'e yerleşmiştir. Trabzon'un fethinden sonra Horasan üzerinden Oğuz Türkleri ve Anadolu'nun çeşitli yerlerinden(özellikle Karaman Türkleri) yerleştirilmiştir.

Osmanlı-Rus Savaşı vs Osmanlı'nın Kafkas ve Kırım'da kaybettiği topraklardan da Türkler Cumhuriyet kurulduktan sonra bile Tranzon'a yerleşmiştir. Özellikle Tatarlar Türkleri yerleşmiştir.

Trabzon Rum İmp yıkılmadan önce bile Türk nufüsu vardı. Hani bazıları Trabzon halkı Rum vs der ya ona karşılık yazdım bunu. Trabzon çeşitli Türk Boylarının yerleştiği tek bölgedir. Aynı zamanda Kırım Tatarları Eskişehir ve Kütahya'ya da yerleşmişlerdir.

Benzer Konular

1 Kasım 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
19 Şubat 2016 / Misafir Soru-Cevap
4 Ocak 2016 / Misafir Soru-Cevap
21 Ekim 2013 / Misafir.. Soru-Cevap
19 Şubat 2012 / İlyas ' (Öldü) Cevaplanmış