Arama

Pamuk nasıl kumaşa dönüşür? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 8 Mart 2014 Gösterim: 36.696 Cevap: 22
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Kasım 2012       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ilk baş yumuşar pamuk iplikle örünür fabrikalar onu diker ve kumaş olur çok kısa ve öz
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Kasım 2012       Mesaj #22
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

pamuk nasıl kumaşa dönüşür

Giydiğimiz kıyafetlerin bize ulaşana kadar hangi aşamalardan geçtiğini öğrenmek istermisiniz? Önce pamuk tohumunun başından geçenlere bir bakalım:
Ben bir zamanlar küçük bir pamuk tohumuydum. Bir çiftçi beni ve arkadaşlarımı toprağa serpti. Bir süre sonra filizlendik ve çiçeklerimiz açmaya başladı. Sonunda kozalarımız açıldı ve içinden liflerimiz çıktı. Biz iyice olgunlaştıktan sonra sıra tarladan toplanmamıza geldi. Üç beş genç kız beni ve arkadaşlarımı elleriyle topladı. Yan tarladaki arkadaşlarım da bir makine tarafından toplanmıştı. Sonunda kocaman bir traktörün kasasında bir araya geldik.
Sponsorlu Bağlantılar

Traktör bizi pamuk işleme fabrikasına götürdü. Burada, tohumlarımızdan ayrılıp temizlendik. Daha sonra çuvallarla bir kamyona yüklendik. Bir iplik fabrikasına götürüldük. Burada inceltilip işlenerek iplik haline getirildik. Ardından, makineler tarafından çeşit çeşit renklere boyandık. Sırada kumaş haline gelmek vardı. Bir kumaş fabrikasında ilmik ilmik dokunarak kumaş haline geldik. Bizi tekrar kamyonlara yüklediler.

Bir kısmımız hazır giyim atölyelerine, bir kısmımız da tekstil fabrikalarına götürüldük. Burada bizi önce çeşitli şekillerde kestiler. Daha sonra da kocaman makinelerde sırayla diktiler. Bazı arkadaşlarım pantolon, bazıları da gömlek oldu. Ben ise bir tişört haline gelmiştim. Dikim bittikten sonra kamyonlarla yeni bir yolculuk daha başladı. Hepimiz satılmak üzere başka başka şehirlere götürülüyorduk. Hatta bazı arkadaşlarım kocaman tırlara yüklenerek yurt dışına gönderildi.

Neyse lafı fazla uzatmayayım. Ben şimdi bir mağazanın çocuk giyim reyonundayım. Diğer tişörtlerle beraber satın alınmayı bekliyorum. Bir kız çocuğu annesiyle birlikte olduğum yere doğru geliyor. İşte beni beğendiler! Galiba son yolculuğun onların evine doğru olacak

Kaynak: Pamuk nasıl kumaşa dönüşür?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Mart 2014       Mesaj #23
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Pamuklar tarlada olgunlaşır ve toplanır.Oradan fabrikalara gönderilir.Fabrikalarda pamuklar tohumlarından ayrılır ve temizlenir.Daha sonra iplik fabrikasına giderek orada ipliğe dönüşür.Oradan da kumaş fabrikalarında kumaş olur.Terziler de kumaştan giysi yapar.

Benzer Konular

11 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap
10 Şubat 2009 / ocak Soru-Cevap
5 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap
5 Haziran 2014 / Misafir Soru-Cevap