Arama

Harry Potter kitapları hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 19 Temmuz 2011 Gösterim: 2.896 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Ocak 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
harry potter'ın en yeni kitabı hangisidir? lütfen söyleyin
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Temmuz 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
1.felsefe taşı
2.sırlar odası
Sponsorlu Bağlantılar
3.azkaban tutsağı
4.ateş kadehi
5.zümrüdüanka yoldaşlı
6.melez prens
7.ölüm yadigarları

filmde ölüm yadigarları part 1 ve part 2 olarak ikiye ayrılıyo.
SuDoKu - avatarı
SuDoKu
VIP DersFobik
19 Temmuz 2011       Mesaj #3
SuDoKu - avatarı
VIP DersFobik
Dünya çapında elde ettiği başarı ve yakaladığı satış rakamlarıyla çığır açmayı başarmış ve edebiyat tarihine geçmiştir. Harry Potter serisinin yedinci kitabı piyasaya çıktığı ilk gün ABD'de 8.3 milyonun üzerinde bir satış rakamı yakalayarak erişilmesi güç bir rekora imza atmıştır. Türkiye de dünyayı sarsan Harry Potter çılgınlığından etkilenmiştir.

Harry Potter serisinin ilk kitabı, Harry Potter ve Felsefe Taşı, 1997 yılında piyasaya çıkmıştır. Yedi kitaplık serinin günümüz itibariyle yedi kitabı tamamlanıp satışa sunulmuştur. Ünlü serinin kitapları, "Dünyanın En Hızlı Satan Kitabı" ve "Dünyanın En Çok Satılan Çocuk Romanı" ünvanlarını şimdiden üstlerine almışlardır. Kitap serisi, sadece çocukların değil her yaştan okurların ilgisini çekmiştir.

Serinin Konusu

Harry Potter, 11 yıl boyunca hiçbir zaman sevemediği teyzesi, eniştesi ve en çok nefret ettiği kuzeniyle yaşamak zorunda kalmıştır. Anne ve babasının bir trafik kazasında öldüğünü düşünen Harry, beyaz bir baykuşun getirdiği mektupla başlayan olaylarla durumun böyle olmadığını anlayacaktır. Harry'nin cadı annesi Lilly Potter ve büyücü babası James Potter, Harry daha bir yaşındayken Voldemort tarafından öldürülmüşlerdir. Harry, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na hiç başvurmamasına rağmen ordan kabulü gelmesiyle kendisinin de bir büyücü olduğunu anlar. Yedi sene boyunca okuyacağı bu gizemli ve devasa okulda onu bekleyen birbirinden tehlikeli ve heyecanlı serüvenler vardır.

Serideki Kitaplar

Harry Potter ve Felsefe Taşı
Harry Potter ve Sırlar Odası
Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
Harry Potter ve Ateş Kadehi
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
Harry Potter ve Melez Prens
Harry Potter ve Ölüm Yadigârları


harrypottervefelsefetacjx7
Harry Potter sıradan bir çocuk olduğunu sanarken, bir baykuşun getirdiği mektuplarla yaşamı değişir: Başvurmadığı halde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na kabul edilmiştir. Burada birbirinden ilginç dersler alır, iki arkadaşı ile birlikte maceradan maceraya koşar. Yaşayarak öğrendikleri sayesinde küçük yaşta becerikli bir büyücü olup çıkar.

180pxharryazkabanlm0
Harry Potter,serinin 3.bölümünde yazın gördüğü köpek sayesinde kafası fazla karışmış halde okula başlar.özellikle Sihir Bakanı'nın kendisi hakkında söylediği şeyler onun bir çıkmazda olduğunu göstermiştir.Okulda devamlı gördüğü Ruh Emiciler ve Ron'un faresindeki gariplikler her şeyin başlangıcıdır.Azkaban tutsağından nasıl olduysa kaçan ve tek lanetle 13 kişiyi birden öldüren Sirius Black,Lord Voldemort'un hizmetkarı sanılmaktadır.Sirius Black Ron Weasley'nin faresini ele geçirmeye çalışmak için Hogwarts'a gelir.Fakat o bir Animagustur.Kendi gibi olan Prof.Remus Lupin ile Bağıran Baraka'da buluşan,peşlerinden Harry ve arkadaşlarını getiren Sirius(animagus hali köpektir.) Scabbers'in aslında bir animagus olduğunu itiraf eder.Scabbers 12 yıl önce Sirius Black'ın karıştığı olayda öldü sayılan ve Lord Voldemort'un asıl hizmetkarı olan Kılkuyruk lakaplı Peter Pettigrew'dir.Sirius olan biten her şeyi anlatır ve Peter,sahibinden kurtularak asıl sahibi Lord Voldemort'a gider.Sirius Harry'nin vaftiz babası olur.Olay Prof.Lupin'in okuldan atılmasıyla ve okul balosuyla son bulur.

harrypotterveatec59fkaddk9
Harry, yaz tatilinin bir kısmını Dursley'lerde geçirdikten sonra arkadaşı Ron'un daveti üzerine yaz tatilinin geri kalanını kovukta geçirmeye karar verir. Kovukta geçirdiği bir kaç mutlu günün ardından Weasley ailesi ile birlikte (Molly hariç) Quidditch Dünya Kupasını izlemeye gider. Ölüm yiyenlerin muggle'ları terörize ettiği ve Voldemort'un kara işaretinin yapıldığı tantanalı bir gecenin ardından Harry Hogwarts'a geri döner.

Hogwarts bu yıl önemli bir büyücülük turnuvasına ev sahipliği yapmaktadır. 19. yüzyılın basından beri düzenlenmeyen Üçbüyücü turnuvası Dumbledore'un çabaları sonucunda Hogwarts'da düzenlenir. Ateş kadehi denen sihirli bir nesnenin her okuldan seçtiği bir şampiyon okulunu hayatı pahasına turnuvada temsil etmek zorundadır. Hogwarts'ı Cedric Diggory'nin, Beauxbatons'u Fleur Delacour'un, Durmstrang'i Victor Krum'un temsil ettiği yarışmaya, Harry de Deli Göz Moody kılığındaki Barty Crouch Jr.'ın yaptığı şaşırtma büyüsü yüzünden katılmak zorundadır. Üç görevden oluşan turnuvayı Harry, Barty Crouch Jr.'ın yardımı sayesinde kazanır ama anahtar (portkey) haline getirilen şampiyonluk kupasına dokunduğu zaman, kendini Voldemort'un tuzak kurduğu Little Hangleton mezarlığında bulur. Voldemort'la düelloya giren Harry, asaların kardeş olması durumunda ortaya çıkan Priori Incantatem sayesinde hayatta kalmayı başarır ve Cedric Diggory'in cesediyle beraber Hogwarts'a döner.

Harry tren'le eve dönerken turnuvadan kazandığı galleonları Fred ve George'a hediye eder ve 6. kitapta bahsedilen Weasley Büyücü Şakaları dükkanının kurulmasına önayak olur.


harrypottervezc3bcmrc3bga8
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'ndaki beşinci yılında Harry, hayatını cehenneme çeviren sihirli/sihirsiz pek çok şeyle başa çıkmak zorundadır: Yaz tatilini yanında harcadığı aptal akrabaları; ergenlik çağının isyanları, heyecanları, korkuları; onun gösteriş düşkünü bir yalancı olduğunu düşünenler; okulun işleyişine burnunu sokan Sihir Bakanlığı; öncekileri mumla aratan yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni; yine karşı karşıya geldiği Ruh Emiciler ve Ölüm Yiyenler; varlığını her zamankinden daha çok hissettiren Voldemort; ağır dersler, zor sınavlar, acımasız cezalar; sürekli yinelenen bir kabus ve acıyan yara izi; ona en yakın insanlardan birinin ölümü; beş yıl gecikmeyle öğrendiği bir gerçek...

harrypottervemelezprenssq1
Harry Potter'ın Hogwarts'taki altıncı yılında geçen roman, Lord Voldemort'un geçmişini, Harry'nin son savaş için hazırlıklarını ve ergenlik döneminde gelişen romantik ilişkileriyle duygusal çatışmalarını konu alır.

200pxdeathlyhallowsadulag7


_alıntı_
Hayat mı dengesiz benim ruh halim mi....Çelişkideyim.

Benzer Konular

4 Temmuz 2007 / Misafir Hayali Karakterler
5 Mart 2011 / Misafir Soru-Cevap
24 Mart 2011 / akkk Taslak Konular