Arama

Sitelerde verilen hataları bilgilere erişilememesi nasıl sağlanır?

Güncelleme: 28 Ocak 2011 Gösterim: 1.282 Cevap: 1
TASDELEN - avatarı
TASDELEN
Ziyaretçi
27 Ocak 2011       Mesaj #1
TASDELEN - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba,

Sponsorlu Bağlantılar
Sitelerde verilen bilgiler yanıltıcı ise,o bilgilerin başkalarına erişmemesi için ne yapılır? Karşıt fikirde bir yorum yazılır.Hangisinin doğru olduğuna kim karar verir? Hakem heyeti karar verir.Sakın bozacının şahidi şıracı durumu oluvermesin?

Buyrun şimdi böyle bir ikileme.

Kepler'in tüm yasaları sakattır.Ben demedim.Newton demiş.Newton yanılmışsa fena.Ama verilen bütün bilgilerde Newton referans olarak ele alındığından,ben de aynı referansla,aynı silahla şöyle diyorum:

Newton'un (Fç=G*m*M/r^2 ; Fk=m*V^2/r ;F*dt=m*dv ;Enerji sakınımı kanunkarı) ele alınıp çözülürse:

*Gezegenlerin uzaydaki hareketleri r=-a*t^2+a*t*T denklemiyele ifade edilir.Burada (a) sistemin çekim katsayıdır.İvmesidir.(t) gerçek zamandır,tarih değil. T gezegenin ömrüdür.Bu denklem bir elipsi göstermez.Bir sarmalı gösterir.O sarmalın bir tek tepe noktası vardır.Elipste ise her çevrimde gezegenin güneşe bir yaklaştığını,bir uzaklaştığını söyleyen bir kaide uydurulmuştur.T ömründen bihaberdir.Newton denklemi T ömründen bahseder.Kepler kanunu o planetin oraya ezelden konduğunu,ebede kadar orada öyle döneceğini söyler.Oraya nasıl geldiğini de izah edemez.Newton denklemi izah edr.

*Newton denkleminde yörüngeye dik olan hız bileşeni Vp=Sabittir.Yaratılıştan,var oluştan sabittir.Kepler de Vp sabit değildir.r*Vp sabittir.Bunun manası taranan alanlar sabittir demek.Newton denklemlerinde taranan alan diye bir kanun yoktur.

*Newton peryodlar kanununun yalnız ve yalnız düzgün dairesel hareketlerde geçerli olduğunu bangır bangır bağırır.Kepler bu kanunu Newtondan önce keşfetmiştir.Demiştir ki,bu peryodlar kanunu elips yörüngelerde,düzgün olmayan ivmeli hareketlerde de geçerlidir.

Şimdi,ne demeliyiz? Haaa,bak Newton da Kepleri onaylıyor mu diyeceğiz.Onaylamadığı halde 400 yıldan beri beynimize onayladığı kazınmış.Çoluğumuza çocuğumuza bu ezberletilmiş.Doğru mu bu öğretim.
Değilse,o bilgileri siteden kaldırmak gerekir.Kaldıracak olanın sarmallardan, Newtondan haberi olmayabilir.İddianın sahibi benim.Bana yazarsın,kendin de çözersin.necattasdelen@ttmail.com
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
28 Ocak 2011       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
İddianızın doğruluğu, geçmiş dönem bilimadamlarının yanlışlığı hakkında yorum yapacak birikime sahip olmayabilirim. Ancak sizin bunu sitelerde değil de bilim dünyası içinde kanıtlamaya çalışmanız gerektiğini, başka türlü de kabul göremeyeceğini belirtecek kadar kendimi yetkin görmekteyim.
Uğraşınızda başarılar dilerim.
Sponsorlu Bağlantılar
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

5 Ocak 2014 / Ziyaretçi Cevaplanmış
13 Nisan 2014 / dogs_ygt34 Soru-Cevap
29 Eylül 2010 / abidins Soru-Cevap
21 Haziran 2010 / rocklobital Soru-Cevap