Arama

Atletizmdeki yol bulma yarışları hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 5 Ocak 2014 Gösterim: 8.879 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mart 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Atletizmdeki yol bulma yarışları hakkında bilgi verebilir misiniz?
Sponsorlu Bağlantılar
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
2 Mart 2011       Mesaj #2
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Yol bulma sporu: Doğayı sevenler için yol bulma sporu benzersiz fiziksel ve ruhsal antrenman sağlıyor. Doğada birçok spor fiziksel güç gerektirir, fakat bu aktivite beyninizdeki gri madde için de çok iyidir.
Atletizmdeki yol bulma yarışları hakkında bilgi verir misiniz?
Kaynak: Popüler Gazete
Sponsorlu Bağlantılar

Oryantiring Nedir:

Oryantiring (Koşarak Yürüyerek Hedef Bulma) hertürlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporudur. Kısaca bedensel ve zihinsel çalışmanın birlikte ifadesi olan Oryantiring; sadece düz bir koşu değil, aynı zamanda kontrol noktaları aranırken zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığımız bir oyundur. Bir doğa sporu olarak yediden yetmişe kadar her kesime hitap eden Oryantiring ayrıca bütün ailenin birlikte yapabileceği bir aile sporudur.

Oryantiringi benzerlerinden ayıran en önemli unsur koşarken takip edilecek bir liderin veya işaretlenmiş bir parkurun olmamasıdır. Bulunulan yerden gidilecek yere ulaşmak için her sporcuya göre değişen sonsuz sayıda farklı seçenek bulunmaktadır. Sporcuların hem kendi özelliklerini, hem diğer sporcuları, hemde içinde bulundukları arazinin özelliklerini dikkate alarak en doğru kararı en kısa süre içinde vermeleri, bir başka ifade ile atletik kapasitelerine ek olarak mutlaka zihin yeteneklerini kullanmaları gerekmektedir. Oryantiringin bu özelliği yarışmacılar arasındaki fiziksel özellik farkını ortadan kaldırmakta, yarışmanın başında neredeyse tüm sporcuları eşit hale getirmektedir.


Kaynak: AA

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Ocak 2014       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yol bulma bu mu ?

Benzer Konular

24 Mart 2015 / Misafir Cevaplanmış
5 Mayıs 2014 / Cobrax Soru-Cevap
7 Aralık 2010 / güldaş43 Soru-Cevap
29 Aralık 2014 / nano Cevaplanmış
27 Mart 2011 / KabuSFataL Soru-Cevap