Arama

Pişmiş yemeği sonra yemek üzere buzdolabına ne zaman koymalı?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 20 Ağustos 2011 Gösterim: 52.087 Cevap: 10
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
30 Mayıs 2011       Mesaj #1
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Daha sicakken hemen buzdolabına mi yoksa soğumasını bekleyip buzdolabına mi?

İkisi de önerildi gecmiste bazı makalelerde...
EN İYİ CEVABI nicely verdi
Alıntı
Teamoore adlı kullanıcıdan alıntı

Daha sicakken hemen buzdolabına mi yoksa soğumasını bekleyip buzdolabına mi?

Sponsorlu Bağlantılar
İkisi de önerildi gecmiste bazı makalelerde...

sıcak yemek hiçbir zaman dolaba konmaz soğuduktan sonra dolaba koyacaksın en doğrusu bu
derindondurucuya bile konserve koyarken önce soğuması beklenilir ve o şekilde dondurucuya atılır
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
30 Mayıs 2011       Mesaj #2
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alıntı
Teamoore adlı kullanıcıdan alıntı

Daha sicakken hemen buzdolabına mi yoksa soğumasını bekleyip buzdolabına mi?

Sponsorlu Bağlantılar
İkisi de önerildi gecmiste bazı makalelerde...

sıcak yemek hiçbir zaman dolaba konmaz soğuduktan sonra dolaba koyacaksın en doğrusu bu
derindondurucuya bile konserve koyarken önce soğuması beklenilir ve o şekilde dondurucuya atılır
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Rower - avatarı
Rower
VIP MazessezaM
30 Mayıs 2011       Mesaj #3
Rower - avatarı
VIP MazessezaM
Yemeğin çesitine göre değisir.
Mesela patates yemeği uzunca bir süre sıcakta bekletilirse kararma meydana gelir. Aynı sekilde makarna,pilav ve kızartma türü seyler,açıkta sıcakta bekletirilirse kuruma olur.
Bu tür yiyecekleri sıcaklığına bakmaksızın acilen dolaba koymak gerekir.
Genel anlamda dısarıda fazla kalması iyi değildir.Asırı derecede bir sıcaklık söz konusu değilse dolapta yerini almalı...
Msn Grin
Gölgen misali yanındayım!Msn Thunder
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Mayıs 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
PİŞMİŞ YEMEK DIŞARDA ILIYIP SOĞUDUKTAN SONRA DOLABA KONUŞUR AĞZIDA STREC DENEN ŞEFAF NAYLON İLE KAPATILIR YADA SAKLAMA KABINA KONULUR SICAK YEMEĞİ DOLABA KOYMAK SICAK YEMEK İÇERSİNDEKİ BAKTERİLERİN BİR ANDA HAYATA DÖNMESİNİ VE KISA DÖNEM İÇERSİNDE BOZULMASINI SAĞLAR MAXİMUM BOZULMA ÖMRÜ ÖRNEĞİN KURUFASULYE YEMEĞİNİN 6 GÜNDÜR PİŞİRİLİP SOĞUDUKTAN SONRA DOLABA KONDUĞUNDA ... ANCAK SİZ SICAKKEN DOLABA KALDIRIRSANIZ BU SÜRE 4 GÜNE DÜŞER SICAK YAZ GÜNLERİNDEYSE 2 GÜNE İNERRR BİLGİLİ OLMAK LAZIM Msn Happy
57ışıl57 - avatarı
57ışıl57
Ziyaretçi
30 Mayıs 2011       Mesaj #5
57ışıl57 - avatarı
Ziyaretçi
soğuduktan sonra buzdolabına koymalısınız... Msn Happy
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
30 Mayıs 2011       Mesaj #6
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Verdiginiz bilgiler icin teşekkürler arkadaslar. Geleneksel olarak bende soğumasını ve ondan sonra konmasını biliyordum ama ntvmsnbc ve birkaç haber sitesinde okunulan haberde, doğrusunun soğumadan koymak olduğunu öğrenmiştim. Bakteri ve zehirlenmeyi önlemek icin en dogrusu nedir?
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
23 Temmuz 2011       Mesaj #7
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Bir yabanci beslenme ve hijyen kitabi, hic isinmadan hemen koyunuz diyor.
Fakat hep ogrendik, buyuklerden, sogudugu an buzdolabina konulmasi lazim diye.
Dogrusu nedir?
Gece Prensesi - avatarı
Gece Prensesi
Ziyaretçi
10 Ağustos 2011       Mesaj #8
Gece Prensesi - avatarı
Ziyaretçi
SIcak bir şekilde buzdolabına koyulan yemek buzdolabını bozar. Hemen olmasada ömrünü azaltır. Derecesini düşürür. Banada annem hep yemek ılıdıktan sonra koymamı söyler. Tekrar tekrar Msn Rolleyes
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
14 Ağustos 2011       Mesaj #9
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Ama olaya tabaktaki, tenceredeki yemek olarak bakarsak en hijyenik ve en sağlıklısı hangisidir?
Gece Prensesi - avatarı
Gece Prensesi
Ziyaretçi
15 Ağustos 2011       Mesaj #10
Gece Prensesi - avatarı
Ziyaretçi
Saklama kapları çoğu zaman ideal olabiliyor. Her akşam 3 tencere yemek yapılan 1 evde yemek çok artınca buzdolabına sığmaz ki ..D

Benzer Konular

23 Eylül 2018 / Misafir Tıp Bilimleri
17 Şubat 2012 / buz perisi Sanat
15 Ekim 2016 / irem203 Cevaplanmış
29 Ekim 2015 / Jumong Cevaplanmış
15 Kasım 2013 / Misafir Soru-Cevap