Arama

Noel Baba hangi şehirdedir?

Güncelleme: 29 Mayıs 2012 Gösterim: 2.088 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Aralık 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
NOEL BABA HANGİ ŞEHİRDEDİR
Sponsorlu Bağlantılar
YASİN - avatarı
YASİN
Ziyaretçi
8 Aralık 2011       Mesaj #2
YASİN - avatarı
Ziyaretçi
Msn GrinNoel baba diye birşey yoktur bunlar hep yalan dolandır. Msn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
bekirr - avatarı
bekirr
VIP VIP Üye
29 Mayıs 2012       Mesaj #3
bekirr - avatarı
VIP VIP Üye
Noel Baba nerelidir?

Noel Baba tıpkı Aziz George gibi Türkiyelidir.
Aziz Nicholas (gerçek Noel Baba) güneybatı Türkiye’nin güneşten kavrulmuş şehri Demre’de yaşamış ve mucizelerini göstermiştir. En ünlü mucizelerinde genelde çocuklar vardır. Bu mucizelerin birinde, bir hancının parçalayıp tuzlu suya koyduğu üç çocuğu hayata döndürmüştür. Çocuklara bu kadar yakın olması Noel Azizi olmaya neden uyduğunu açıklar, fakat o aynı zamanda hakimlerin, faizcilerin, hırsızların, tüccarların, fırıncıların, deniz yolcularının ve tuhaf bir biçimde katillerin de koruyucu azizidir.

1087’de İtalyan denizciler Aziz Nicholas’ın kemiklerini çaldı. Türkiye çalınan kemikleri geri istiyor.
Avrupa’nın geri kalanında şefkatli Noel Baba daha eski ve daha karanlık mitolojik karakterlerle özdeşleştirilir (Almanya’nın doğusunda Kabasakal Keçi, Küladam ya da Binici olarak, Hollanda’da yardımcısı uğursuz “Black Peters”in eşlik ettiği Sinterklass olarak bilinir).

Haddon Sundblom’un 1930’larda yarattığı o ünlü reklam figürlerinden çok önce sevimli “Coca-Cola” Baba vardı. Onun ve 1860’larda Thomas Nast’ın çizimleri, New York’lu Clement Clerk Moore’un 1823 tarihli (daha çok “The Night Before Christmas [Noel’den Önceki Gece]” olarak bilinen) şiiri “A Visit from St. Nicholas”a [St Nicholas’ın Ziyareti] dayanmaktaydı.

Bu şiir efsaneyi Noel arifesine kaydırıp aksi bir Aziz Nick yerine; kürklü kırmızı giysileri, güzel isimli ren geyikleri, çatılara konan kızağı ve çuval dolusu oyuncağıyla tombiş, gözleri gülen, beyaz sakallı bir peri tanımlamıştır. Bu şiir tüm zamanların en popüler çocuk şiirlerinden biri olmuştur.

Kuzey Kutbu’nun ve peri fabrikasının hikayeye ne zaman dahil olduğu kesin değildir; fakat bu iş 1927’den önce gerçekleşmiş olmalıdır; çünkü bu tarihte Finler, ren geyiklerinin Kuzey Kutbu’nda yaşayamayacaklarını ortaya koyarak, Noel Baba’nın Finlandiya’nın Laponya bölgesinde yaşamış olduğunu iddıa etmiştir.

Noel Baba’nın resmi posta kutusu Laponya’nın başkenti Rovaniemi’dedir. Buraya yılda 600.000 mektup gelir.
Vatikan 1969’da, sanki Noel Baba’nın seküler başarısından intikam alır gibi, Aziz Nicholas günü olan 6 Aralık’ı zorunlu olmaktan çıkarıp ısteğe bağlı bir anma günü haline getirdi.


Kaynak: Cahillikler Kitabı....
Bessonnitsa - avatarı
Bessonnitsa
VIP VIP Üye
29 Mayıs 2012       Mesaj #4
Bessonnitsa - avatarı
VIP VIP Üye
Öyle bir adam yoktur. Tamamen hayal ürünüdür. Saygılar ...

Benzer Konular

11 Kasım 2008 / Misafir Hayali Karakterler
26 Mart 2016 / Teamoore Soru-Cevap
19 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap
23 Kasım 2012 / ßatuhan YoLaL Soru-Cevap
6 Ocak 2009 / Ziyaretçi Taslak Konular