Arama

Balık ve sütün birlikte tüketilmesi zehirlenmeye neden olur mu?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 5 Ocak 2012 Gösterim: 8.605 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ocak 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Balık ve sütün birlikte tüketilmesi zehirlenmeye neden olur mu?
EN İYİ CEVABI _Yağmur_ verdi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Balık ve sütün birlikte tüketilmesi zehirlenmeye neden olur mu?

balik


Sponsorlu Bağlantılar
Balıkla birlikte, balık yemeden önce ve yedikten hemen sonrasında süt ürünlerinin tüketilmemesi gerektiği uzun zamandır kulağımıza fısıldanan efsaneler arasındadır. Tüm bunların yanında balık tazeyse bir şey olmaz, zaten balığın yanında süt içilir mi gibi sözler de sıkça duyulmaktadır. Diğer bir kafa karıştırıcı olay ise zehirlenenlere ilk olarak yoğurt yedirilmesidir.

Bozulmaya başlayan, yeterince taze olmayan balıkta bir süre sonra bakteriler üremeye başlar. Bu bakteriler vücuda girdikten sonra normalden fazla miktarda süt ve süt ürünü tüketilirse sütün içindeki kapsülsüz bakteriler zararlı bakterilerle yer değiştirerek daha fazla zararlı bakteri üremesine ortam hazırlarlar. Böylece zehirlenme olayı meydana gelir.

Gerçek şu ki taze balıkla birlikte istenilen miktarda süt, yoğurt, peynir, mayalı ürünler tüketilir; fakat tazeliğinden emin olunmayan deniz ürünleriyle bu tüketim tam bir faciaya neden olmaktadır. Hatta balık bayatsa zehirlenmek için süt ve peynire gerek bile duyulmayabilir.

Daha bilimsel bir açıklama yapılacak olursa; balığın içerisindeki Histamin adı verilen proteinin süt ürünü tüketimiyle artış göstermesi zehirlenmeye neden olmaktadır. Yani vücutta fazla miktarda Histamin artışı zehirlenme olarak gözlemlenmektedir.

Sonuç olarak taze balıkla birlikte tüketilen süt ürünlerinin vücuda hiç bir zararı yoktur. Balıkla birlikte süt ürünlerinin tüketilmemesi gerektiği söylentisi tam bir hurafedir. Bunun en güzel örneğini aşağıdaki videodan tarifini de öğrenebileceğiniz “Yoğurtlu Gopez Balığı” tarifidir.




_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
5 Ocak 2012       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Balık ve sütün birlikte tüketilmesi zehirlenmeye neden olur mu?

balik


Sponsorlu Bağlantılar
Balıkla birlikte, balık yemeden önce ve yedikten hemen sonrasında süt ürünlerinin tüketilmemesi gerektiği uzun zamandır kulağımıza fısıldanan efsaneler arasındadır. Tüm bunların yanında balık tazeyse bir şey olmaz, zaten balığın yanında süt içilir mi gibi sözler de sıkça duyulmaktadır. Diğer bir kafa karıştırıcı olay ise zehirlenenlere ilk olarak yoğurt yedirilmesidir.

Bozulmaya başlayan, yeterince taze olmayan balıkta bir süre sonra bakteriler üremeye başlar. Bu bakteriler vücuda girdikten sonra normalden fazla miktarda süt ve süt ürünü tüketilirse sütün içindeki kapsülsüz bakteriler zararlı bakterilerle yer değiştirerek daha fazla zararlı bakteri üremesine ortam hazırlarlar. Böylece zehirlenme olayı meydana gelir.

Gerçek şu ki taze balıkla birlikte istenilen miktarda süt, yoğurt, peynir, mayalı ürünler tüketilir; fakat tazeliğinden emin olunmayan deniz ürünleriyle bu tüketim tam bir faciaya neden olmaktadır. Hatta balık bayatsa zehirlenmek için süt ve peynire gerek bile duyulmayabilir.

Daha bilimsel bir açıklama yapılacak olursa; balığın içerisindeki Histamin adı verilen proteinin süt ürünü tüketimiyle artış göstermesi zehirlenmeye neden olmaktadır. Yani vücutta fazla miktarda Histamin artışı zehirlenme olarak gözlemlenmektedir.

Sonuç olarak taze balıkla birlikte tüketilen süt ürünlerinin vücuda hiç bir zararı yoktur. Balıkla birlikte süt ürünlerinin tüketilmemesi gerektiği söylentisi tam bir hurafedir. Bunun en güzel örneğini aşağıdaki videodan tarifini de öğrenebileceğiniz “Yoğurtlu Gopez Balığı” tarifidir.




"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

2 Ağustos 2011 / murat6507 Soru-Cevap
10 Aralık 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
27 Şubat 2013 / butterfly_1907 Soru-Cevap