Arama

Bebekler, yetişkin insanlara göre yüksek ateşe neden daha dayanıklıdır?

Güncelleme: 10 Temmuz 2014 Gösterim: 1.977 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Nisan 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bebekler ateşe neden daha dayanıklıdır söylermisiniz ödev yapıcam da
Sponsorlu Bağlantılar
xp rex xp - avatarı
xp rex xp
Ziyaretçi
29 Nisan 2012       Mesaj #2
xp rex xp - avatarı
Ziyaretçi
Birçok hastalığın habercisi olan ateş, bebeklerde ve çocuklarda sık sık görüldüğünden anne - babaları endişelendirmektedir. Anne ve babalar ne kadar dikkat etseler de, çocuklarının sağlık problemleri ile sürekli karşı karşıya gelirler. Ateş de bunlardan biridir ve genellikle enfeksiyon hastalıklarının habercisi olduğundan hafife alınmamalıdır.

Sponsorlu Bağlantılar
İnsan vücudunun normal şartlardaki ısısı 36,5 derecedir. Bu değer bebeklerde ve küçük çocuklarda 36,8 olabilir. Vücut tüm fonksiyonlarını bu ısı değerleri arasında yerine getirdiği için 'ateş' diye adlandırılan vücut ısısının yükselmesi vücudun normal dengelerinde bir bozulma olduğunu gösterir. Soğuk algınlıkları, alt ve üst solunum yolu hastalıkları, idrar yolu enfeksiyonları bebeklerde ve çocuklarda en sık görülen ateş nedenleridir.

Bebek 2 aydan küçükse ateş daima ciddiye alınmalıdır ve derhal doktora götürülmelidir. Daha büyük bebeklerde ise 38,5 ateşle birlikte görülen kusma, ishal, solunum güçlüğü, aşırı huzursuzluk, ağız kuruluğu ve idararda azalma varsa yine bebeğin hemen doktora götürülmesi gerekmektedir.

Ateş sadece hastalık yapıcı bir mikroorganizmanın vücuda girmesiyle yükselmez. Rutin yapılan aşılar sonucunda, diş çıkarma dönemlerinde, vücutta oluşan bir doku hasarı sonucunda ve zehirlenmelerde de ateş yükselebilir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Temmuz 2014       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Mrb ben 4-5 ay önce içime almadan sigara çekdim yarin kan testi ve seker testi vericem sigara cikarmi?

Benzer Konular

25 Şubat 2018 / aksakal10 Cevaplanmış
27 Ocak 2010 / ThinkerBeLL Genel Mesajlar
7 Aralık 2008 / Eleftheria Taslak Konular
11 Eylül 2008 / fadedliver Astroloji/Fallar