Arama

Başkasından alınan kan frengi hastalığına sebep olabilir mi?

Güncelleme: 26 Ağustos 2015 Gösterim: 1.466 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ağustos 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
başkasın dan hastalıklı kan aldıysak bu frengiye yol açarmı
Sponsorlu Bağlantılar
Metin K. - avatarı
Metin K.
Ziyaretçi
25 Ağustos 2015       Mesaj #2
Metin K. - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba . Uzman Görüşüne ihtiyacım var . Ne zaman bulaştığını bilemediğim ama kızılay kan bağışında ortaya çıkan sifiliz var . Enfeksiyon hastalıklarına müracaat ettim . Yapılan testlerde ; VDRL-RPR Negatif , TPHA ise Pozitif çıktı . Doğrulama için yaptırım yine aynı sonuç çıktı . Doktor , FTAbs yaptırmamı istedi ama bunu yapabileceğim bir laboratuar bulamadım . Dolayısıyla yaptıramadım .
-Bu testi yaptırabileceğim bir laboratuar nasıl bulabilirim ( Çapa ve Cerrahpaşa'da yok ) ve oradan çıkan sonucun bana faydası ne olacak ?
Sponsorlu Bağlantılar
- Bu hastalık her aşamada bulaşır mı * Tedavi edilmiş olsa bile bulaşıyor mu ?
- Tedavi edilmişse ilerleyen yıllarda ne gibi olumsuzluklar ortaya çıkar ? Ve başka hastalıkları tetikler mi ?
- Eşime bulaştı ise onda da sifilize dair hiç bir dış belirti olmadı . Gizli sifiliz oluyor mu ?
- Anneden çocuğa geçebilir deniyor , geçti ise onda da belirtiler ortaya çıkar mı ?

Bilgi verecek arkadaşa şimdiden teşekkürler ..
runeşya - avatarı
runeşya
Ziyaretçi
26 Ağustos 2015       Mesaj #3
runeşya - avatarı
Ziyaretçi
Bulaşma yolları-korunma:
[Birincil bulaşma yolu cinsel ilişkidir. Birinci devredeki yara ve ikinci devredeki cilt lezyonları mikrop ihtiva etmesine rağmen üçüncü devre lezyonları mikropsuzdur. Bu nedenle birinci ve ikinci devre lezyonları olan frengili biriyle cinsel ilişki sonucunda hastalık bulaşır. Bunun dışında, gebelikte ve doğumda anneden bebeğe ya da mikroplu kan ve kan ürünlerinin nakli ile bulaşma olabilmektedir.
Frengiden korunmak tek eşlilikle mümkündür. Penis lezyonlarında prezervatifler bulaşmayı önleyebilir. Ancak kadındaki frenginin erkeğe bulaşmasını önleyemez. Keza prezervatifler ikinci devre lezyonlarından bulaşmayı önleyemez./FONT]

Teşhis:
Yaralardan alınan numune, mikroskop altında incelenerek mikrop aranır. Mikrobun görülmesi sonucunda teşhis konulur. Buna ilaveten mikroba karşı vücutta oluşan reaksiyon ve savunma maddelerini ölçen kan testleri teşhiste kullanılmaktadır.

Tedavi:
Frenginin tedavisi penisilinlerle yapılmaktadır. Birinci ve ikinci devre frengide penisilin tamamen iyileşmeyi sağlayabilmektedir. Ancak, üçüncü devredeki frengide penisilinler işe yaramamaktadır.

Ayrıca; penisilin iğnesi vurulduktan sonra, bitkisel yöntemlerle de bizler alternetif destek veriyoruz. Hem iğne ile, hemde bitkisel yöntemler ile tedaviye giren kişi 1,5 yıl kimse ile Cinsel ilişkiye girmeyip, kanının kimseye bulaşmamasını sağlaması gerekmektedir.

Bu konuda doktorunuza başvurmanız önemlidir.

Benzer Konular

12 Mayıs 2016 / Misafir Tıp Bilimleri
2 Aralık 2011 / Ziyaretçi-antalya Soru-Cevap
14 Şubat 2009 / GAF Soru-Cevap