Arama

İletişim, hak ve özgürlüklerimiz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Güncelleme: 1 Ekim 2013 Gösterim: 7.248 Cevap: 2
Translacusent - avatarı
Translacusent
Ziyaretçi
7 Ekim 2012       Mesaj #1
Translacusent - avatarı
Ziyaretçi
Acil ödeve lazım
Sponsorlu Bağlantılar
kardelenpilatin - avatarı
kardelenpilatin
Ziyaretçi
1 Ekim 2013       Mesaj #2
kardelenpilatin - avatarı
Ziyaretçi
ya lütfen bu soruya cevap verin ya çok lazım bu soru
Sponsorlu Bağlantılar
Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
1 Ekim 2013       Mesaj #3
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye
İletişim Nedir

İletişim kavramının farklı alanlarda birbirinden farklı anlamlarda kullanılmasına ilişkin yapılan bir araştırmada, 15 ayrı anlamda kullanıldığı belirlenmekle birlikte iletişim sözünün konumuz bağlamında ilk çağrışımı, insanlar arasında duygu, düşünce ve bilgilerin her türlü yolla başkalarına bildirimi olmaktadır.Tüm yaşamı boyunca, psikolojik olarak insanın, varlığını bildirmek ve varlığının farkındalığının kendisine bildirilmesi ihtiyacı vardır.Bu ihtiyaç içindeki insan, sözlü veya sözsüz çeşitli iletişim yollarına kaçınılmaz olarak başvurur. Her türlü iletişim insanın psikolojik gereksinmelerinin sonucudur. Kendisini tanıması, tanıtması ve dönüt alarak kendini değerlendirmesinde bu iletişim süreçleri ...

Devamını Okumak İçin ; İletişim Nedir?


____________________________________________________

Hak ve Özgürlüklerimiz
MsXLabs.Org

Devletin vatandaşlarına verdiği ve yasalarla korunan haklara temel haklar denir.
- Kişi Hakları
- Sosyal ve Ekonomik Haklar
-Siyasal Haklar diye 3 bölümde incelenebilir.
Temel Haklar
1- Yaşama Hakkı
Kişinin fiziksel varlığının sürdürebilmesinin güvencesini oluşturan insan hakkıdır. Yaşama hakkı, Birleşmiş Milletler Örgütü tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Medeni ve Siyasal Haklar Sözleşmesi’nde, Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde ve 1982 Anayasası’nda güvence altına alınmıştır.
2-Kişi Dokunulmazlığı Hakkı
Kişinin iktidara karşı korunması demektir. Kişi dokunulmazlığı en temel insan haklarından biridir. Kişi özgürlüğü ve güvenliği, ikisi birlikte, insanın yasayla belirlenmiş ve sınırlandırılmış durumlar dışında hareket serbestliği ve özgürlüğünden yoksun bırakılmaması anlamına gelir.
3-Sağlık Hakkı
Sağlık hakkı, insanın bedensel ve ruhsal sağlığını korumayı ve tedavi görme hakkını ifade eder. Devletin görevlerinden biri de halkın sağlığını koruyucu önlemler almak, hastalar için tedavi imkanları oluşturmaktır. Sosyal devlette, çeşitli sigorta yöntemleriyle insanların hastalık, yaşlılık ve düşkünlük dönemlerinde ihtiyaçları göz önünde bulundurulur ve buna göre önlemler alınır.
4-Eğitim Hakkı
Kişinin eğitim ve öğretim görme hakkıdır.
5-Dilekçe Hakkı
Bireylerin, kişisel veya kamusal konularla ilgili dilek ve şikayetlerini yalnız veya başkaları ile birlikte yargı organı dışındaki resmi kuruluşlara sunabilme hakkıdır.
6-Özel Yaşamın Gizliliği Hakkı
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 12. maddesine göre: “Kimsenin özel hayatına, ailesine, konutuna ya da haberleşmesine keyfi olarak karışılamaz, şeref ve adına saldırılamaz. Herkesin bu gibi karışma ve saldırılara karşı yasa tarafından korunmaya hakkı vardır.”
7-Konut Dokunulmazlığı Hakkı
Kanunun açıkça gösterdiği hallerde usulüne göre verilen hakim kararı olmadıkça, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde ise Cumhuriyet Savcıları ve onların yardımcıları sıfatıyla emirlerini yerine getirmeye memur olan Güvenlik Güçleri dışında hiç kimsenin konutunuza girememesi, arama yapamaması ve buralardaki eşyanıza el koyamamasıdır.
8-Seçme ve Seçilme Hakkı
Seçme ve seçilme hakkı, vatandaşlık görevlerinden birisidir. Seçimlere katılmak, seçmek, aday olmak demokrasinin en önemli özelliğidir. 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı, seçme ve halk oylamasına katılma hakkına sahiptir. Ancak silah altındaki er ve erbaşlar, askeri öğrenciler, ceza evlerinde tutuklu bulunanlar ve hükümlüler oy kullanamazlar.

kaynak

Benzer Konular

2 Ocak 2014 / MsXL4bs Soru-Cevap
9 Mayıs 2013 / By_Dark Soru-Cevap
21 Ekim 2009 / Misafir Soru-Cevap
18 Nisan 2011 / Misafir Soru-Cevap