Arama

El terlemesinin nedeni nedir, tedavi yöntemleri nelerdir?

Güncelleme: 7 Kasım 2012 Gösterim: 1.520 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Kasım 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bende aşırı el terlemesi var ve televizyonda cerrahpaşa hastanesinde iyontoforez yöntemi uygulandığını duydum, tedaviye başlamak için ne yapmam gerek ?
Sponsorlu Bağlantılar
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
7 Kasım 2012       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Bende aşırı el terlemesi var ve televizyonda cerrahpaşa hastanesinde iyontoforez yöntemi uygulandığını duydum, tedaviye başlamak için ne yapmam gerek ?


Bu maddedeki yazılar yalnızca bilgi verme amaçlıdır. Yazılanlar, doktor uyarısı ya da uzman önerisi değildir.

Sponsorlu Bağlantılar
EL TERLEMESİ

Çoğu kişinin sosyal hayatını ve duygusal yaşantılarını olumsuz yönde etkileyen bir rahatsızlıktır el terlemesi. El tokalaşmada veya elden ele bir şeyler alırken hastanın ve karşıdakinin çekingen davranmasına yol açar. Sanırım hiç kimse ıslak bir eli tutmak istemez. En sonunda bu hal psikolojik rahatsızlıklara kadar dayanır.


NEDENLERİ NE OLABİLİR?
  • OBEZİTE
  • BAZI BAHARATLAR
  • HORMONAL DEĞİŞİKLİKLER
  • TROİD BEZİ HASTALIKLARI
TEDAVİSİ NASILDIR?
Tedaviye başlamadan önce neden olan faktör tespit edilmelidir. Terlemenin altında yatan neden neyse, doktorunuz tedavi yöntemini ona göre belirleyecektir. Sebep olan faktörler yukarıda belirtilmiştir.
En çok kullanılan metotlar ilaç tedavisi, lokal uygulanabilen kremler ve psikoterapidir. Bunlara destek olarak kıyafet seçimine de dikkat edilmesi gerekir.

İyontoforez: Günümüzde sık kullanılan metotlardan biri de “iyontoforez” adı verilen metottur. Bu metotta, hastanın ellerine su içerisinde düşük akım verilerek hastanın terlemesi engellemeye çalışılır. Cevap kısa sürede verilmezse seans sayısı artırılır. İyontoforez oldukça başarılı bir yöntemdir.

Operasyon: Cerrahi tedavide uygulanabilen bir metottur. Bu metot aşırı terlemenin olduğu durumlarda uygulanır. Bu tedavide, hastanın koltuk altından girilir ve ellere ve yüze giden sinirlerin başlangıcı kesilir. Eller için oldukça etkili bir tedavidir.

Botoks: Botoks enjeksiyonunun etkisi yaklaşık 8 – 10 ay kadar devam eder. Sempatik sinir uçlarında, aşırı terlemeye neden olan maddenin salınımının engellenmesi hedeflenir. Bir yıl süre ile etkili bir yöntemdir
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

19 Aralık 2018 / kazım kurnaz Cevaplanmış
10 Temmuz 2018 / 3414 Soru-Cevap
14 Mart 2015 / zafer ateş Soru-Cevap
25 Şubat 2016 / Misafir Tıp Bilimleri
28 Haziran 2016 / vatan dua 0707 Cevaplanmış