Arama

Yalova şehrinin önemli özellikleri nelerdir?

Güncelleme: 3 Aralık 2012 Gösterim: 4.893 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Aralık 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yaa Acil Bir Şekilde Yalovanın Önemli Özellikleri Lütfen
Sponsorlu Bağlantılar
sade - avatarı
sade
VIP hazan
3 Aralık 2012       Mesaj #2
sade - avatarı
VIP hazan
YALOVA'NIN GENEL ÖZELLİKLERİ

Sponsorlu Bağlantılar
Çok uzun zamandan beri yerleşim yeri olan Yalova'da birçok tarih ve kültür izleriyle karşılaşmak mümkündür. Yüce Önder Atatürk'ün "Biz ayrıldıktan sonra burası güzelleşmiş" * " Burası geleceğin su şehri olacaktır" * " Yalova benim kentimdir" demesi bu yörenin tanıtılmasında önemli rol oynamıştır.
Yalova'nın en önemli özelliklerinden biri çiçekçiliktir. Yalova'da çiçekçilik Laledere ve Koruköy-Akköy çevresindeki seracılık üretim alanlarıdır. Yalova - Çınarcık arasındaki bölgeler seralarla doludur. En çok karanfil * gül * lale * kasımpatı yetiştirilir. Termal'de yetiştirilen Atatürk çiçeği* fil kulağı* açelya * kamelya ve orkide gibi çiçekleri sayabiliriz.
Yalova'da ayrıca zeytincilik* sebzecilik* bağcılık ve meyvecilik yaygınlaşmaktadır. Hatta üretilen sebze ve meyve ihtiyacın oldukça üzerinde olduğu için çevre illere gönderilmektedir. Yalova özellikle elma* kiraz ve cevizi ile meşhurdur. Yalova çevresinde kestane* incir* erik* kızılcık* tütün* çilek ve şeftalide yetiştirilmektedir.
Yalova'da gezi ve piknik alanları olarak Hasanbaba Korusu* Paşaköy ve Üvezpınar köyüne bağlı Sudüşen şelalesi il dışından gelenlerin dikkatini çekmektedir.
Şehre 12. Km. uzaklığında olan Yalova-Termal kaplıcaları Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun sağlık* şifa ve dinlence merkezi haline gelmiştir. Yabancıların gelip ilgi ile gezdikleri ve dinlendikleri bölgenin her yerinde Atatürk'ün bir anısını görmek mümkündür




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.



Benzer Konular

11 Şubat 2010 / Ziyaretçi Soru-Cevap
19 Aralık 2012 / Sihirlix Soru-Cevap
29 Kasım 2016 / Fenerliozo Cevaplanmış
13 Eylül 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
3 Nisan 2011 / misafir Soru-Cevap