Arama

Sakal bırakmanın ve sakal tıraşı olmanın hükmü hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 20 Kasım 2015 Gösterim: 1.673 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ekim 2014       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hazreti Muhammed'in (s.a.s.) hadislerinde sakalın düzeltilmesi hk. bilgi istiyorum.
Sponsorlu Bağlantılar
Erqen - avatarı
Erqen
Ziyaretçi
17 Kasım 2015       Mesaj #2
Erqen - avatarı
Ziyaretçi
Selam arkadaşlar 16 yaşındayım. Biraz sakalım var kesmeyince çirkin duruyor tam çıkmadı yani. Ama kendim evde kesmekten korkuyorum nasıl yapıcam bilmiyorum. Berbere kestiriyorum o da sık sık olmuyor 2 hafta da bir falan. Ne yapmalıyım yardım eder misiniz?
Sponsorlu Bağlantılar
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
20 Kasım 2015       Mesaj #3
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
Değerli kardeşimiz;
Sakal, Resûl-i Ekrem Efendimizin (asm) ehemmiyetli sünnetlerinden biridir. Hiçbir âlim farz olduğunu ileri sürmediği için, terkinde de farzın terki gibi bir hüküm verilmemiştir.
Sakal sünnetinde Şafiî ile Hanefî arasında farklı görüş vardır. Şafiî'ye göre sakal sünnettir. Kesimi ise sadece tenzihen mekruhtur. Hanefi'de ve diğer iki mezhepte ise hüküm farklıdır. Sakalı bıraktıktan sonra kesmek, tahrimen mekruhtur.
Dinimiz bu konuda bir zorunluluk getirmediği için, bazı insanların sakal bırakmamasına "Neden bırakmıyorsun?" denilmez. Dinimiz sakal bırakmamayı menetmemiştir; terkeden sünnet sevabından mahrum kalır, ama günahkar da olmaz.
Peygamber Efendimizin (asm) getirdiği esas, kaide ve prensipler hayatın bütün safhalarını içine alır. İbadetten muamelâta, ahlâktan insanın şahsî yaşayışına ve cemiyetin bütün unsurlarına kadar...
Peygamberimizin (asm) yaşayışı, en güzel bir örnek ve mü'minler için en açık bir misaldir. Bu hususu Rabbimiz Kur'ân-ı Kerim'de şöyle belirtir:
«Gerçekten Allah'ı, âhiret gününü arzulayanlar ve Allah'ı çok zikredenler için, size Allah'ın Resulünde (takip edeceğiniz) pek güzel bir örnek vardır.» (Ahzab, 33/21)
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove

Benzer Konular

15 Şubat 2013 / GusinapsE Taslak Konular
16 Eylül 2015 / ThinkerBeLL X-Sözlük
7 Ocak 2012 / assa_emre Soru-Cevap
6 Eylül 2014 / Jumong Hayali Karakterler
29 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap