Arama

Ege bölgesinde tarım ürünlerinin pazarlanma yöntemleri nelerdir?

Güncelleme: 27 Nisan 2017 Gösterim: 1.049 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Nisan 2017       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ege' deki tarım ürünlerinin pazarlanma yöntemleri (kaç paraya satılır, borsası vs )

Sponsorlu Bağlantılar
Yakın çevremizdeki tarım faaliyetlerinin çeşitleri, üretilen ürünler ve bu ürünlerin pazarlama yöntemleri fotoğraf, görüntü, röportaj ile desteklenerek incelenmesi .

Son düzenleyen perlina; 26 Nisan 2017 20:08
sudan - avatarı
sudan
Onaysız
27 Nisan 2017       Mesaj #2
sudan - avatarı
Onaysız
Ege Bölgesinde Yetiştirilen Tarım Ürünleri Nelerdir? - Ege Bölgesinde Nerede Hangi Tarım Ürünü Yetiştirilir?

Sponsorlu Bağlantılar
Bölgenin batısında bulunan verimli tarım alanlarında iklim şartları da elverişli olduğu için ticari tarım ürün çeşitliliği fazladır. Yetiştirilen ürünler;

Zeytin (%58): Bölgenin batısındaki çöküntü ovaları ve kenarlarında tarımı yapılabilmektedir. En fazla Edremit-Ayvalık-Burhaniye çevresinde yoğunluk kazanmıştır.

Üzüm (%40): Manisa İzmir ve Denizli çevresinde üretilen çekirdeksiz üzümler kurutulmaktadır. Önemli ihracat ürünümüzdür.

Haşhaş(%86): Devlet kontrolünde Afyon başta olmak üzere Uşak Kütahya Denizli ve son olarak ta Manisa’nın bazı ilçelerinde tarımı yapılmaktadır.

Tütün(%55): Bölgenin batısında Manisa İzmir Aydın Muğla Denizli çevrelerinde tarımı gelişmiştir.

İncir(%82): En fazla Aydın çevresinde (B.ve K.Menderes ovalarında) tarımı yapılmaktadır.

Pamuk(%39): Bölgenin batısındaki bütün çöküntü ovalarında tarımı yapılmaktadır.

Patates: İzmir-Ödemiş çevresinde yoğun olarak tarımı yapılır.

Turunçgiller(%11):Bölgenin batısında İzmir’e kadar olan güney kıyılarında tarımı yapılır. Ayrıca iç kesimlere kadar (150-200 km) da sokulabilmektedir. Sebebi dağların denize dik olmasıdır.

Sebze(%20): Bölgenin batısında kışların ılık geçmesinden dolayı seracılık faaliyetleri ile sebze üretimi bütün yıl yapılabilmektedir.

Susam (%24): Batıdaki çöküntü ovalarında tarımı yapılabilmektedir.

Buğday(%10): Bölgenin her yerinde buğday yetiştirilebilmektedir. Ancak daha çok İç Batı Anadolu Bölümünde tarımı gelişmiştir.

Arpa(%14): Tarımı daha çok iç kesimlerde gelişmiştir.

Ş.Pancarı(%11): Afyon Uşak Kütahya çevresinde tarımı gelişmiştir.

Benzer Konular

28 Aralık 2008 / Ziyaretçi Cevaplanmış
12 Mart 2012 / oguzhan03030303 Soru-Cevap
28 Şubat 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
10 Mart 2012 / Misafir Soru-Cevap