Arama

Windows Live Messenger Kullanmaya Başlarken

Güncelleme: 26 Eylül 2009 Gösterim: 6.287 Cevap: 5
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
14 Ocak 2009       Mesaj #1
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Aşağıdaki yöntemlerle ailenizle iletişim kurabilir, arkadaşlarınızla birlikte çalışabilir ve Windows Live Messenger uygulamasını özelleştirebilirsiniz:

Sponsorlu Bağlantılar
glyph collapse rest Dünyanın neresinde olursa olsunlar arkadaşlarınızla, ailenizle ve iş arkadaşlarınızla iletişim halinde olun
  • Çevrimiçi olan kişilerinize anlık iletiler gönderin. Hangi arkadaşların konuşmaya uygun olduğunu bir bakışta saptayın.
  • Bir grup arkadaşınızla konuşun. Aynı konuşmaya katılmaları için en çok 20 arkadaşınızı davet edin.
  • Kişileriniz hakkındaki en son bilgileri görün. En son bilgilerinin gösterildiği kişi kartını (Bir kartvizite benzer biçimde, kişi kartı kişinin görüntü resmini, e-posta adresini, alan güncelleştirmelerini ve diğer kişisel bilgileri görüntüler. Kişi kartını görüntülemek için ana Messenger penceresinde bir kişinin görüntü resmini tıklatın.) ve sağlamayı seçmişlerse, Windows Live Spaces sitelerine yönelik bir bağlantıyı görüntülemek için kişilerinizin (Kişileriniz, anlık ileti kullanarak iletişim kurmak için bilgilerini ayarladığınız insanlardır.) durum simgelerini tıklatın.
  • Kişilerinizi görün ve duyun. Görüntülü iletişimi şimdiye dek olduğundan daha net ve anlaşılır kılmak için görüntülü arama özelliğini kullanın. Sizi içine alan bir görüntü için tam ekran konferansı kullanın.
  • Mobil bir aygıta metin iletisi gönderin ve alın. Birçok mobil aygıt modeliyle anlık ileti (Anlık ileti, Internet gibi bir ağ üzerinden iki veya daha çok kişinin anında iletişim kurmasıdır.) alışverişinde bulunmak için bilgisayarınızı kullanın. MSN Direct saatlerine de ileti gönderebilirsiniz.
  • Hareketli kişilerinize anlık iletiler gönderme ve alma. Geliştirilmiş kısa mesaj hareketli bir kişi ile normal bir bilgisayarla sohbet eder gibi sohbet etmenize olanak tanır. Bu özellik ülkenize veya bölgenize, kişinizin mobil taşıyıcısına ve mobil aygıta göre değişir.
  • Kendinizi kişisel olarak ifade etmek için ses klibi gönderin. Kimi zaman iletiler duygularınızı tam olarak aktaramaz. Şimdi, anlık iletinizi yazmak yerine konuşarak iletebilirsiniz. Ses klipleri, kişilerinize gönderdiğiniz küçük, 15 saniyelik iletilerdir.
  • Konuşmalarınızı kaydedin. Tüm Messenger konuşmalarınızı otomatik olarak kaydederek önemli fikirleri ve eğlenceli malzemeleri istediğiniz kadar saklayın. Bu özellik için Windows Internet Explorer 6 veya Internet Explorer 7 gerekir.

glyph collapse rest Yeni arkadaşlıklar kurun
  • Fikirlerinizi, fotoğraflarınızı ve ilgi alanlarınızı Web'de kolayca paylaşın.
  • Başkalarına hobileriniz ve ilgi alanlarınız hakkında bilgi vererek kendinizi tanıtın. Ayrıca konuşmanızda yer alan diğer kişilerin profillerine bakabilirsiniz.

glyph collapse rest Yararları bilgilere erişin
Ürün ve hizmet sekmeleri ana Messenger penceresinin alt tarafında bulunur.

glyph collapse rest Yaratıcı olun ve eğlenin
  • Ailenizle ve arkadaşlarınızla etkinlikleri paylaşın. Oyunlar oynayın. Fotoğraflara bakın. Müzik dinleyin. Dosya aktarın. Resimler çizin.
  • Sevdiğiniz fotoğrafların slayt gösterisini izleyin. Ana Messenger penceresinden, kişisel fotoğraf koleksiyonunuzdan bir slayt gösterisi izleyebilirsiniz. Ayrıca, kişilerinizin Windows Live Spaces alanından fotoğrafları da ekleyebilirsiniz.
  • Görüntü resmi seçin. Çeşitli görüntü resimlerinden (Görünen adınızla ilişkilendirilmiş bir resim veya animasyonlu resim. Başkalarının sizi tanıyabilmesi için Messenger ana penceresinde ve tüm konuşma pencerelerinde görüntülenir.) birini seçin veya kendi görüntü resminizi oluşturun. Daha da fazla çeşit için, ortak sitelerimizden benzersiz dinamik görüntü resimlerini de ekleyebilirsiniz.
  • Duygularınızı dışa vurun. İletilerinize ifadeler (Belirli bir ruh halini veya yaklaşımı göstermek üzere iletiye eklenebilen küçük resim.) ekleyin veya kendi ifadelerinizi oluşturun. Ortak sitelerimizden çeşitli ifadeler yükleyebilirsiniz.
  • Kişisel iletinizi değiştirin. Kendinize özel kişisel ileti (Windows Live Messenger ana penceresinde kişi adının yanında görüntülenen özelleştirilmiş bir ileti.) oluşturun ve bunu istediğiniz sıklıkta değiştirin.
  • Müzik parçalarınızı paylaşın. Kişilerinize Windows Media Player programında dinlemekte olduğunuz şarkıyı gösterin.
  • Arka plan resimlerinizi kişiselleştirin. konuşma penceresi (Anlık iletileri göndermek ve almak için kullandığınız pencere.) için şık bir arka plan (Duvar kağıdına benzer biçimde, konuşma penceresinde bir artalan olarak görüntülenen renk ya da görüntü.) seçin veya sevdiğiniz bir fotoğraftan arka plan oluşturun. Arka plan resminizi başkalarına göstermek ve onların hangi resmi kullandıklarını görmek için Paylaş seçeneğini kullanın.
  • Eğlenceli ve renkli animasyonlar için Dinamik Arka Planları alın. Dinamik Arka Planlar konuşma pencerenize animasyon ve etkileşim ekler. Ayrıca arka planlarınızı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz ve böylece hepiniz aynı sayfayı görebilirsiniz.
  • Benzersiz avatar ile konuşmalarınızı daha da özel yapın. Görüntü resminizi temelde sizi komik bir şekilde temsil eden hareketli bir avatar (Kişiliğinizi dışa vurmak için kişiselleştirebileceğiniz ve değiştirebileceğiniz bir görüntü resmi.) ile değiştirin.

glyph collapse rest Daha fazla güvencede olun
  • Belirli kişilerden gelen iletileri engelleyin. Rahatsız edici e-postaya tolerans göstermeyin. Düğmeyi tek bir kez tıklatarak, bir kişinin size ileti göndermesini ve size ait durum (Kişinin oturum açıp açmadığını ve anlık ileti alıp alamadığını bir bakışta gösterir. Durum, görünen adların yanında ayraç içinde gösterilir.) görmesini engelleyebilirsiniz.
  • Tanımadığınız kişilerden gelen iletileri engelleyin. izin verilenler listesi (Çevrimiçi olduğunuzda sizi görebilen ve sizinle iletişim kurabilen kişilerin listesi.) yer almayan kişilerden gelen iletileri kısıtlayarak gizliliğinizin korunmasına yardımcı olun.
  • Çocuğunuzun kimlerle konuştuğunu izleyin. Ebeveyn Denetimleri özelliğini kullanarak, çocuğunuzun Messenger kullanımını izleyin. Çevrimiçi bir etkinlik raporuyla çocuğunuzun Messenger'ı ne kadar zaman kullandığı ve kiminle konuştuğu size bildirilir.

Notlar

  • Bazı özellikler ülkenizde veya bölgenizde bulunmayabilir.
  • Messenger kullanmak için bir Windows Live ID kimliği gerekir. Hotmail e-posta adresiniz varsa, zaten bir Windows Live ID kimliğiniz vardır.

ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
14 Ocak 2009       Mesaj #2
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Diğer anlık ileti ağlarıyla iletişim kurma hakkında

Sponsorlu Bağlantılar
Bu özellik bazı bölgelerde kullanılamamaktadır. Windows Live Messenger çeşitli anlık ileti (Anlık ileti, Internet gibi bir ağ üzerinden iki veya daha çok kişinin anında iletişim kurmasıdır.) ağlarını destekler. Messenger ile, diğer ağlardaki (Bilgi alışverişi amacıyla birbirine bağlı veri işleme aygıtlarının ve yazılımların bir yapılandırması.) kişilere (Kişileriniz, anlık ileti kullanarak iletişim kurmak için bilgilerini ayarladığınız insanlardır.) anlık ileti gönderebilir ve durumlarını görebilirsiniz.
Diğer ağları kullanan kişilerle karşılaşabileceğiniz bazı sınırlamalar şunlardır:
  • Paylaşım klasörleri, dosya aktarımı, ses, görüntü veya diğer özellikler desteklenmez.
  • Başka bir ağ üzerindeki kişinin e-posta adresini doğrulayamazsınız, bu nedenle doğru yazdığınızdan emin olun.
  • Dışarıda veya toplantıda olduğunuzda, durumunuz bu kişiye Çevrimiçi görünecektir. Durumunuzu Meşgul olarak el ile ayarlamalısınız.
  • Çok taraflı anlık ileti oturumları (Aynı anda birden fazla kişinin yer aldığı ve aynı konuşmaya katıldığı anlık ileti.) desteklenmez.

ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
14 Ocak 2009       Mesaj #3
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Aynı bilgisayarda Windows Messenger ve Windows Live Messenger ile çalışma

Windows Messenger uygulaması Windows XP ile birlikte gelir ve Windows Live Messenger uygulaması bilgisayarınıza yüklendikten sonra da kullanılabilir. Windows Messenger öncelikli olarak işletmelerin kullanımı için tasarlanmıştır ve Windows Live Messenger uygulamasındaki eğlenceli özelliklerin bir çoğunu içermez. Her iki ürün de bilgisayarınızda yüklüyse, bunları birbirleriyle çakışmayacak şekilde yapılandırmak isteyebilirsiniz.

Genişletmek için tıklatın:


glyph collapse rest Windows Messenger uygulamasını otomatik başlamayacak şekilde ayarlama

Aynı Windows Live ID'yi kullanarak hem Windows Messenger hem de Messenger oturumu açarsanız, ikinci program başlatıldığında ilk başlatılan program durur. Windows Messenger programını otomatik olarak başlamayacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
  1. Windows Messenger uygulamasını başlatın.
  2. Yardım menüsünü tıklatın ve sonra Yardım Konuları'nı tıklatın.
  3. Windows Messenger programının otomatik olarak başlatılmasını durdurma öğesini tıklatın ve sonra konu içindeki adımları izleyin.

glyph collapse rest Farklı Windows Live ID kullanma

Windows Messenger ve Messenger hizmetlerinde oturum açmak için farklı birer Windows Live ID kullanırsanız, bu hizmetleri aynı anda kullanabilirsiniz.

Not

Microsoft Office Outlook, Microsoft Outlook Express ve Uzaktan Yardımgibi bazı programlar, Windows Messenger programına varsayılan olarak bağlanır. Messenger oturumu açtığınızda bu programlara bağlı durumda olan ve sizi kişi listesine almış kişilere çevrimiçi olarak görünebilirsiniz.
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
14 Ocak 2009       Mesaj #4
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Kişi ekleme, değiştirme, silme veya engelleme

Windows Live Messenger uygulamasında oturum açtıktan sonra, kişiler (Kişileriniz, anlık ileti kullanarak iletişim kurmak için bilgilerini ayarladığınız insanlardır.) eklemeye, kaldırmaya, engellemeye veya değiştirmeye başlayabilirsiniz.
Genişletmek için tıklatın:

glyph collapse rest Kişi ekleme
  1. Kişiler menüsünde, Kişi ekle'yi tıklatın.— veya —
    Kişi veya grup ekle düğmesini add a contact tıklatın ve sonra Kişi ekle'yi tıklatın.
  2. Anlık ileti adresi kutusuna, eklemek istediğiniz kişinin e-posta adresini yazın ve sonra İleri'yi tıklatın.
  3. İstiyorsanız davetinize kişisel bir ileti ekleyin ve sonra Kişiyi ekle ve davet gönder'i tıklatın.
  4. Kapat'ı tıklatın.
Notlar

  • Bir Yahoo! Messenger anlık ileti adresi ekliyorsanız, tam e-posta adresini girin.
  • Aynı kişi için iki giriş görebilirsiniz. Bu, hem Windows Live Messenger hem de Yahoo! Messenger kullanan bir Messenger kişisi eklediğinizde olabilir. Bir kişinin Yahoo! Messenger kullanıp kullanmadığını belirlemek için, Messenger ürününde bir konuşma penceresi açın. Kişinin görüntü resminin yanında bir Yahoo! Messenger simgesi varsa, Yahoo! Messenger kullanıyor demektir.
  • Mobil bir aygıta ileti gönderdiğinizde, Messenger önce mobil aygıt kişisine sizinle ileti alıp vermesi için bir davetiye gönderir. Mobil aygıt kişisinin iletinizi alabilmesi için önce daveti kabul etmesi gerekir.


glyph collapse rest Bir kişiyi değiştirme
  1. Kişi listenizde kişiyi sağ tıklatın ve Kişiyi düzenle'yi tıklatın.
  2. Kişi bilgilerini düzenleyin ve sonra Kaydet'i tıklatın.

glyph collapse rest Kişi silme
  1. Kişi listenizde kişiyi sağ tıklatın ve Kişiyi sil'i tıklatın.
  2. Açılan iletişim kutusunda aşağıdakilerden birini yapabilirsiniz:
    • Bu kişiyi engellemek de istiyorsanız, Ayrıca bu kişiyi engelle onay kutusunu seçin.
    • Kişiyi Windows Live Hotmail uygulamasından kaldırmak için, Windows Live Hotmail kişilerimden de kaldır onay kutusunu seçin.
  3. Kişiyi sil'i tıklatın.

glyph collapse rest Kişiyi engelleme

Kişiyi sağ tıklatın ve sonra Kişiyi engelle'yi tıklatın.
Notlar

  • Silinen kişilerin sizi görmesini ve sizinle iletişim kurmasını engellemek için, bu kişileri engellemelisiniz.
  • Kişiler listenizden engellenen kişileri sildiğinizde, engellenmiş olarak kalmaya devam ederler.


glyph collapse rest Kişinin engellemesini kaldırma
  1. Araçlar menüsünde Seçenekler'i tıklatın.
  2. Sol bölmede Gizlilik'i tıklatın.
  3. Engellenenler listesi'nde engellemesini kaldırmak istediğiniz kişiyi seçin ve sonra İzin Ver'i tıklatın.
  4. Ayarları kaydetmek Tamam'ı tıklatın.

Not

Engellenmiş bir kişi, kişi listenizden kaldırılamaz. Bu durumda, kişinin engellemesini kaldırmak için, kişiyi sağ tıklatın ve sonra Kişinin engellemesini kaldır'ı tıklatın.


Not

Siz ve bir arkadaşınız birbirinizi kişi olarak eklemek istiyorsanız ve ikinizin de ebeveynleriniz tarafından Windows Live OneCare Aile Koruması ürünü kullanılarak ayarlanmış ebeveyn denetimleriniz (Ebeveynlerin çocuklarını uygun olmayan web içeriğinden korumalarına yardımcı olan özelleştirilebilir ayarlar. Örneğin, ebeveynler web adresine veya kategoriye göre web sitelerini engelleyebilir veya sitelere izin verebilir ve çocuğun hesabında bulunmasına izin verilen kişi sayısını sınırlandırabilir.) varsa, birbirinize ileti gönderebilmeniz için önce ikinizin ebeveynlerinizden diğerini kişi listesini eklemelerini istemeniz gerekir.
ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
14 Ocak 2009       Mesaj #5
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
Windows Live Messenger programında ses ve görüntü kullanma hakkında

Windows Live Messenger ürününde konuşmalarınıza ses ve görüntü eklemek kolaydır. Web kamerası (Internet üzerinden iletilebilecek biçimde video veya fotoğraf çekmek için bilgisayarınıza bağlanan kamera.) , mikrofon ve hoparlör kullanarak şunları yapabilirsiniz:
  • Varolan konuşmaya görüntü veya ses ekleme.
  • Görüntü ve sesi eşitlemek için görüntülü konuşma kullanma.
Messenger programında görüntü kalitesi, donanımınıza, işletim sisteminize ve ülkenizdeki veya bölgenizdeki veri aktarım olanaklarına bağlı olarak değişebilir. Örneğin:
  • Web kameranız bazı ağ güvenlik duvarları (Bilgisayarı yetkisiz dış erişimden korumaya yardımcı olmak üzere tasarlanmış bir güvenlik özelliği. Donanım, yazılım veya her ikisi de olabilir.) üzerinden düzgün çalışmayabilir. Görüntülerinizi izleme veya başka bir LAN'da ya da ağ güvenlik duvarınızın dışında bulunan birine gönderme sorunları yaşıyorsanız, yardım için ağ yöneticisi (Bilgisayar ağını yöneten ve ağ ayarlarını değiştirme ve kullanıcı hesaplarını yönetme izinleri olan kişi.) 'ne başvurun.
  • Çevirmeli Internet bağlantılarının veri aktarım kapasitesi genellikle video ve sesi aynı anda işlemek için yeterli değildir.
Gerekli donanım ve yazılım
  • Bilgisayar Araması yapmak için şunlara sahip olmalısınız:
    • Hoparlör ve mikrofon (veya kulaklık).
    • Yarı çift yönlü veya tam çift yönlü bir ses kartı. Yarı çift yönlü ses özelliği belirli bir anda yalnızca bir kişinin konuşmasına olanak sağlar. Tam çift yönlü ses özelliği ise iki kişinin aynı anda konuşmasına olanak verir.
  • Görüntülü Arama yapmak veya web kameranızı kullanmak için şunlara sahip olmalısınız:
    • Bilgisayarınıza bağlı bir web kamerası.
    • Web kameranız için en yeni sürücüler (Bir aygıtı denetleyen özel yazılım. Sürücüler, bir CD ya da disketten yüklenebilir ya da Internet'ten yüklenebilir.) .
Konuşmalarda video görüntülerini almak ve görüntülemek için video donanımı gerekmez.
Görüntülü Arama
Görüntülü Arama, Messenger uygulamasındaki bir özelliktir ve benzersiz bir konferans deneyimi oluşturur. Aşağıdaki özellikleri sunar:
  • En az bulanıklığa neden olan gelişmiş görüntü çözünürlüğü
  • Tümüyle yoğunlaşabilmek için tam ekran görünümü
  • Sorunsuz bir deneyim için ses/görüntü eşitlemesi
  • Farklı işletim sistemleri kullanan arkadaşlara bağlanabilme yeteneği
Notlar

  • Konuşmada web kameranızı kullanıyorsanız, bu konuşmaya yalnızca bir kişi davet edebilirsiniz. Ancak, birden çok kişi ve gruplarla aynı anda farklı konuşmalar sürdürebilirsiniz.
  • Görüntülü Arama en iyi sonuçları 1024x768 veya daha yüksek çözünürlükle verir.
  • Ses ve görüntü için geniş bant Internet bağlantısı önerilir. Çevirmeli bağlantılarda performans değişkendir.
  • En iyi ses kalitesi için kulaklık veya mikrofonlu kulaklık kullanılmasını öneririz.
  • Kişiniz düzgün bir ses ve video deneyimi yaşarken sizinki kesik kesik olabilir. Bunun nedeni bilgisayar sisteminizin yapılandırması olabileceği gibi, bilgisayarınızın arka planda çalıştırdığı diğer görevler de olabilir. En iyi sonucu elde etmek için, tüm uygulamaları ve arka plan görevlerini kapatın ve bant genişliğinden kazanmak için Internet'te gezinme ve akış işlemlerinizi sınırlandırın.
  • Ses veya görüntü bağlantısıyla veya düşük bir dosya aktarım hızıyla ilgili sorunlarınız varsa, bilgisayarınız veya kişinizin bilgisayarı bir ağ adresi çeviricisi (NAT) (Tek Internet bağlantısına birden fazla bilgisayar bağlamak için kullanılan, bazen yönlendirici olarak adlandırılan bir aygıt.) veya güvenlik duvarı arkasında olabilir. Bu sorunu gidermek için NAT'ınızda Evrensel Tak ve Kullan (UPnP) (Bilgisayarları, çok çeşitli ağ aygıtları arasında uyumluluk sağlayan aygıtlara bağlamak için kullanılan yaygın bir standart.) özelliğini etkinleştirmeli veya UPnP kullanan bir NAT satın almalısınız. Ayrıca NAT'ınızın üretici yazılımı (Ağ adresi dönüştürücüsü (NAT) ya da yönlendirici gibi kendi başına çalışabilen bir aygıttaki donanım ve yazılım birleşimi.) sürümünü yükseltmeniz gerekebilir.
  • Bazı özellikler ülkenizde veya bölgenizde bulunmayabilir ya da tüm ülkeler veya bölgeler için geçici olarak kullanılamayabilir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Eylül 2009       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
WİNDOWS LİVE MESSENGER SİSTEMİNİN SADECE HOTMAİL BÖLÜMÜ KULLANILABİLİR DURUMDA ARKADAŞ LİSTEMİ GÖRÜNTÜLEYİP KONUŞMA YA DA YAZIŞMA YAPAMIYORUM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?

Benzer Konular

9 Eylül 2008 / Misafir Sosyal Ağlar
1 Kasım 2010 / Misafir Sosyal Ağlar
3 Ağustos 2006 / RasqutiN Sosyal Ağlar
26 Eylül 2011 / ahmed Arşive Kaldırılan Konular