Arama

Hotmail'de Geri Dönen İleti Tanımlaması

Güncelleme: 5 Kasım 2010 Gösterim: 3.574 Cevap: 0
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
5 Kasım 2010       Mesaj #1
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Bu çözüm makalesi bilinen ger dönen iletiler hakkında bilgi sağlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Geri dönen bir ileti, karşılaştığınız ileti teslim sorunu hakkında bilgi içerir. Geri dönen iletide bilginin nasıl biçimlendirilmiş ve belirtilmiş olduğu mail sunucusun size gönderdiği mesaja bağlı olarak değişir. Bazıları teknik terimler kullanır. Bazıları paragraflar şeklinde muhtemelen sadece alıcının e-posta adresini yanlış yazdığınızı anlatır.


Örnek geri dönen bir mesaj:

Aldığınız dönen iletinin tam ileti başlıklarını görüntülediğinizde bu bilgileri görürsünüz. Buradaki en önemli bilgiler Tanımlama kodu’dur.
Aşağıdaki alıcılara teslim başarısız oldu.
sampleaddress@hotmail.com
Reporting-MTA: dns;BAY0-OMC3-S10.bay0.hotmail.com
Received-From-MTA: dns;BAY121-W55
Arrival-Date: Tue, 10 Jun 2008 14:21:03 -0700
Final-Recipient: rfc822;
sampleaddress@hotmail.com
Action: failed
Status: 5.5.0
Diagnostic-Code: smtp;550
sampleaddress@hotmail.com unknown user account

Bilinen geri dönen mesajlar:

Posta kutusu bulunamadı, geçersiz posta kutusu, bilinmeyen kullanıcı:
Gönderim yaptığınız e-posta adresi bulunmuyor. Alıcının e-posta adresini kontrol edin. Adresi yanlış yazmış olabilirsiniz veya artık eski kullanımda olmayan bir e-posta adresidir. Bunu alıcınız ile tekrar denetleyin.

Posta kutusu kullanılmıyor:

10’dan 9 kez, bu "posta kutusu bulunamadı" ile aynıdır. Bu %10 oranda alıcınızın hesabında bir sorun olduğu anlamına gelebilir. Doğru e-posta adresini kullandığınızdan emin olun, bir süre bekledikten sonra tekrar deneyin. Eğer halen geri dönerse, alıcıyla başka yollardan görüşmeyi deneyin.

Posta kutusu dolu veya teklifi aşıldı:

Hata belirtileri olarak, alıcınızın çok fazla iletisi vardır ve bunu barındıran sunucu daha fazlasını kabul etmiyordur. Alıcınız ile başka yollar aracılığıyla görüşerek kendisine, posta kutusunu temizlemesini önerin.

Bilinmeyen sağlayıcı, etki alanı araması başarısız:
Bu gönderme işlemini denediğiniz posta sunucusunun (Yukarıdaki örnekte "hotmail.com" bölümü) bulunmadığı demektir. Alıcının e-posta adresini doğru yazdığınızdan emin olun. Bir diğer sebepte ISP'nin adlarını değiştirmesidir (mesela "attbi.com" adını "comcast.com" olarak değiştirirse.Eğer eski bir "attbi.com" e-posta adresine mesaj göndermeye çalışırsanız, karşılığında bu iletiyi alabilirsiniz.).

İleti çok büyük:
Göndermeye çalıştığınız ileti çok büyük veya alıcının posta kutusu sınırını aşıyor. Bu genellikle, alıcının sağlayıcısın alabilecekleri ileti boyutunda sınırlama olduğunda gerçekleşir. İletinizin ebatını küçültün. Eğer bir dosya göndermeye çalışıyorsanız, WinZip gibi bir dosya küçültme programı kullanarak dosyayı küçültmeniz gerekebilir.

Geçici hatalar (yetersiz sunuclar, Bağlantı zaman aşımına uğradı, Kaynaklar geçici olarak kullanılamıyor, Bellek yetersiz):
Sizin denetiminiz dışında muhtemelen posta sunucusu ile ilgili bir sorun vardır. Belirtildiği gibi bunlar geçici hatalardır ve kendi kendilerine zaman içerisinde düzelirler. Geri dönen iletiyi dikkatle inceleyin, çünkü bahsedilen posta sunucusu sizin tarafınızdan yapılması gereken herhangi bir eylem olmadan, iletiyi teslim etmeyi denemeye devam edebilir.

Kara liste filtreleri ("engellendi" veya "içinde listelendi" içeren kelimeler ve "spamcop", "dynablock", "blackhole", "spamhaus" benzeri) yönlendirme yapılan siteler:
Bu iletinizin kasıtlı olarak engellediği anlamına gelir, çünkü alıcı sistemi kullandığınız posta sunucusunun spam kaynağı olduğunu düşünüyordur. Alıcının e-posta sağlayıcısının destek ekibine başvurun ve hesabınız veya etki alanınızın engellenmesinin kaldırılmasını talep edin.

Diğer geri dönen iletiler için, buraya gidin
http://support.microsoft.com/kb/284204
Ayrıca bir moderatör’den aldığınız geri dönen iletisinin tanımlanması hakkında yardım alabilirsiniz. Posta gönderme ve alma forumunda bir yazı oluşturun ve aldığınız geri dönen iletinin tam ileti başlıkları ile birlikte bir kopyasını sağlayın. Tamamlanmış geri dönen bir ileti aşağıdakileri içerir: En son-alıcı, Eylem, Durum ve Tanımlama kodu.
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...

Benzer Konular

28 Mart 2012 / fener_lee Soru-Cevap
27 Ekim 2013 / by-yaralı Soru-Cevap
24 Ağustos 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
8 Ekim 2011 / CrasHofCinneT Sosyal Ağlar
11 Haziran 2011 / Misafir Taslak Konular