Arama

Windows Live Hotmail E-posta Güvenlik Seçenekleri

Güncelleme: 5 Kasım 2010 Gösterim: 6.016 Cevap: 0
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
5 Kasım 2010       Mesaj #1
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Bu çözüm makalesi Windows Live Hotmail’i daha güvenli ve istenmeyen postaları azaltılmış e-posta deneyimine dönüştüren bazı değişiklikler hakkındadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Müşteri Şikayeti: Neden bu e-posta olduğu yerde ama olmasını beklediğim yerde değil?
Live Hotmail arabirimi, yüzeyde kalan bir etiket simgesiyle müşterilerine neden bir e-postanın belirli bir konuma teslim edildiğini bildirecektir (yüzeyde gezinen bir simge). Etiket, posta tesliminde ayarlanmıştır ve müşterilere yukarıdaki soruların cevaplarını almakda yardımcı olmak için, uygun konumda Gelen kutusu/Önemsiz klasöründeki yüzeyde olacaktır.

Müşteri Şikayeti: Belirli bir gönderenden; blok/güvenli liste tam vs. e-postaları alamıyorum
Daha önce Önemsiz’e düşen gönderen (senaryoların çoğunluğu) engellenmiş listesine eklerdi. Ancak şimdi, göndericinin engellenmiş listesine alınması için tek yol seçenekler sayfasıdır. Bu, örneğin, kullanıcıların kendi Annelerinden gelen 1 emailin Önemsiz’e isabet etmesi ve böylece Annelerinin yanlışlıkla blok listede olması sonucu asla artık birbirleriyle herhangi bir e-posta alamadıkları senaryoları önlemek için yapıldı. Buna onların dikkatini çekmek için, Önemsiz klasörü altında bunu gösteriyoruz.
Bu arada Gelen ve Önemsiz klasörleri e-postalar üzerinde gerçekleştirebilir farklı eylemler hakkında bazı bilgiler:

a) Gelen

a. Önemsiz – e-postayı Önemsiz Silinen klasörüne taşır ve göndereni örtülü Önemsiz listesine ekler. Sonuç olarak, belirli ölçütler karşılanıyorsa, bu gönderenden gelecek e-postalar Önemsiz klasörünüze gider.
Gönderen, müşterinin kişi listesi veya güvenli listesinde ise, Hotmail müşteriden kişi/güvenli girdisini silmesini veya tutmasını ister.

b. Her zaman bu gönderenden gelen içerikleri göster – Bu bağlantı eski Güvenli Olarak işaretle yerine gelmiştir. Bu bağlantıyı tıklatmak göndereni Güvenli listesine ekler ve sarı çubuk kaybolur. Gelecekte e-postaların Gelen kutusuna gitmesi garanti edilir.
c. Abonelikten çıkış – Kullanıcı Aboneliği Kaldır tıkladığında, göndereni onun güvenli listesinden kaldıracağız ve gönderene bir mesaj atarak kullanıcıyı kendi posta listesinden kaldırmasını isteyeceğiz ve iletiyi Orta güvenli (yani sarı çubuğu göster) işaretleyeceğiz. Gönderenlerin kullanıcıyı kaldırmak için 10 günü vardır.

b) Önemsiz klasör

a. Önemsiz Olmayan – Eskiden Önemsiz Değil tıklamak göndereni Güvenli listesine ekler ve iletiyi Gelen Kutusu'na taşırdı. Şimdi, Önemsiz Değil tıklamak yalnızca iletiyi Gelen Kutusu'na taşır ancak göndereni güvenli listesine eklemez.

b. Bekleyin, güvenli! – Bu, Önemsiz klasöründeki Güvenli Olarak İşaretle yerinedir. Buna vurmak göndereni Güvenli listesine ekler ve ayrıca iletiyi gelen klasörüne taşır. Sarı çubuk kaybolur.

c. Emin değilim, içerik göster –Bu eski Önemsiz Klasördeki İçeriği Göster yerine geçelidir.

d. Blok - JUNK klasöründe blok düğmesi, kullanıcıların artık bir gönderenden gelen e-postayı almak istemedikleri zaman açık bir eylem yapmasını sağlar.

Müşteri Şikayeti: Bir e-postanın yasal olup olmadığını belirlemenin mümkün olmadığı durumlar
Bir e-postanın meşru olup olmadığı belli değil ise, gönderenin bir Güvenilir Gönderen olup olmadığı veya postanın büyük olasılıkla "sahte" olduğunu belirlenmesine yardımcı olmak için bilgi çubuğunda mesaj olacaktır.

Not: Her e-posta güvenilir gönderen simgesi taşıyamaz. Yalnızca mali kurumlar, ebay, paypal vb. bu simgeyi taşıyabilir.

Filtre ve raporlama seçeneklerindeki değişiklikler:

Filtre düzeyi:
Müşterilerin artık Standart ve Özel seçeneği olacaktır. Düşük seçeneği kaldırılmıştır. Daha önce kendi filtre düzeyi Düşük olarak ayarlanmış müşteriler Standart olarak değiştirilecek.

Önemsiz posta silin:
Önemsiz posta on gün sonra otomatik olarak silinir.

Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...

Benzer Konular

15 Mart 2012 / CrasHofCinneT Sosyal Ağlar
17 Eylül 2009 / musti26 Sosyal Ağlar
5 Kasım 2010 / CrasHofCinneT Sosyal Ağlar
5 Kasım 2010 / CrasHofCinneT Sosyal Ağlar