Arama

Facebook'ta "Hesabın geçici bir süre için durduruldu" mesajı nedir, neden gelir?

Güncelleme: 18 Haziran 2013 Gösterim: 8.442 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
27 Haziran 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Facebook Hesabım Donduruldu
MsXLabs.org

Facebook'a giriş yapmaya çalıştığımda, şu mesajı alıyorum: "Hesabın geçici bir süre için durduruldu‎."
Bunun sebebi nedir, ne yapmam gerekir?


Alıntı
Murat mısırlı adlı kullanıcıdan alıntı

Facebook'a giriş yapmaya çalıştığımda, şu mesajı alıyorum: "Hesabın geçici bir süre için durduruldu?."
Bunun sebebi nedir, ne yapmam gerekir?

Bu mesajı, hesabınızda şüpheli faaliyetler tespit ettiğimiz ve bir güvenlik önlemi olarak hesabınızı geçici olarak askıya aldığımız için görüyorsunuz. Bunun nedeni, Facebook hesabınıza tanıdık olmayan bir bilgisayardan erişilmiş olması olabilir. Şifrenizin tasarımı Facebook'a benzeyen, Facebook taklidi bir internet sitesi tarafından çalınmış olması da mümkündür.

Otomatik güvenlik doğrulama işlemini tamamladıktan sonra hesabınıza yeniden erişim sağlayabilirsiniz.


Hesabınıza yeniden erişim sağladıktan sonra, aşağıdakiler dahil olmak üzere önerilen tüm güvenlik önlemlerini uyguladığınızdan emin olun:
  • Şifre Koruması: Hesabınız için benzersiz ve karmaşık bir şifre seçmeli ve şifrenizi kimseye söylememelisiniz. Rakam, harf ve noktalama işaretinden oluşan en az altı karakter uzunluğunda karmaşık bir şifre kullandığınızdan emin olun. Ayrıca şifreniz internette kullandığınız diğer şifrelerden farklı olmalıdır.
  • Tarayıcı Güvenliği: Facebook'ta işiniz bittikten sonra Facebook hesabınızdan çıkış yaptığınızdan ve tarayıcınızı kapattığınızdan emin olun. Bu, genel kullanıma açık bir bilgisayar veya başka birinin mobil cihazını kullandığınızda daha da önemlidir. Ayrıca siz tarayıcınızı kapatsanız bile Facebook'tan çıkış yapılmayacağından, genel kullanıma açık bir bilgisayardan giriş yaparken "Oturumumu sürekli açık tut" kutusunu asla işaretlememelisiniz.
  • Güvenli E-posta: E-postanızı okuyabilen herhangi biri muhtemelen Facebook hesabınıza da erişebileceğinden, hesabınızla ilişkili tüm e-posta adreslerinin güvenli olduğundan emin olun. E-posta adreslerinizin güvenliğini sağlamak için tüm e-posta adreslerinizin şifrelerini değiştirmeli ve tüm şifrelerin farklı olduğundan emin olmalısınız. Şifrelerinizi değiştirerek, hesabınızın gelecekte başkasının eline geçme riskini en aza indirmiş olursunuz.
  • Güvenlik Sorusu: Henüz yapmadıysanız, Hesap Ayarları sayfasından hesabınıza bir güvenlik sorusu eklemelisiniz. Cevabını unutmayacağınız ve sizin dışınızda başka hiç kimsenin bilemeyeceği bir soru seçmelisiniz.
  • Facebook.com'da giriş yapın: Siteye erişirken, her zaman facebook.com etki alanında gerçek bir Facebook sayfasından giriş yaptığınızdan emin olun. Tanımadığınız bağlantılara tıklamayın ve ne olduğunu bilmediğiniz yürütülebilir dosyaları (.exe ile biten dosyalar) bilgisayarınızda çalıştırmayın. Size şüpheli gelen herhangi bir şey olursa, giriş yapmak için doğrudan Facebook'a Hoş Geldin - Giriş Yap, Kaydol veya Daha Fazla Bilgi Al adresine gidin.
  • Virüsten Koruma Yazılımı Çalıştırın: Bilgisayarınız bir virüs veya zararlı yazılımdan etkilendiyse, bu zararlı programları kaldırmak ve bilgilerinizi güvenli tutmak için bilgisayarınızda bir virüsten koruma yazılımı çalıştırmalısınız.
Microsoft için:
Windows XP: Consumer security software providers

Antivirus Protection | What is a Computer Virus | Microsoft Security


Apple için:
Apple security updates
  • Daha Fazla Bilgi Alın: Gelecekte hesabınızın güvenliğini sağlamak hakkında daha fazla bilgi almak ve şüpheli malzemeleri nasıl şikayet edebileceğinizi öğrenmek için Güvenlik Sayfamız'ı ziyaret edin.
Son düzenleyen _Yağmur_; 18 Haziran 2013 22:49 Sebep: Mesajlar Birleştirildi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

31 Mart 2012 / CrasHofCinneT Sosyal Ağlar
8 Temmuz 2012 / Ziyaretçi Cevaplanmış
9 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap