Arama

Facebook'ta uygulama (application) geliştirme nasıl yapılır?

Güncelleme: 21 Haziran 2013 Gösterim: 4.562 Cevap: 0
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2012       Mesaj #1
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Facebook Uygulaması Geliştirme
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Facebook Uygulama (Application) Geliştirme – 1

Bu video dersimizde Facebook application geliştirme konusunda başlangıç olarak yapılması gerekenleri göreceğiz. Ayrıntılar videoda. İyi seyirler.

Detay:
Facebook çılgınlığı gün geçtikçe daha da artıyor. Facebook dışarıdan sadece eski arkadaşların bulunması için kullanılan bir site gibi görünse de applicationları sayesinde bir çok etkinliği içinde barındıran bir sistemdir. Zaten Facebook’ u özel yapan da bu application lardır. Application lar kullanıcılar tarafından hazırlanmakta ve yayınlanmaktadır. Biz de bu video dersimiz de Facebook Application geliştirmek için başlangıçta yapılması gerekenleri anlatmaya çalıştık. Konu ile ilgili ileriki derslerimiz de Application geliştirme işlemini tüm ayrıntıları ile anlatmaya çalışacağız.

Facebook kullanıcıların geliştirdiği applicationların yayınlanması için gereken dosyaların yüklenceği bir alan vermemektedir. O yüzden application geliştirmeden önce Web alanına ve bir Web adresine sahip olmanız gerekmektedir. Facebook hazırladığınız application dosyalarını belirttiğiniz adresten alır ve kendi içerisinde barınıyormuş gibi yayınlar. Bu sistem sayesinde Facebook bir web alanı problemi yaşamadan tüm application ları yayınlayabilmektedir.

Yani bu dersimiz de anlattığımız application geliştirme işlemlerine başlamadan önce bir web alanı ve web adresi almamız gerekmektedir.

[flash= http://www.ogren.tv/dersler/facebook_apps_1/facebook_application_1.swf]width=640 height=480[/flash]<--Tam ekran

Facebook Uygulama (Application) Geliştirme – 2
Bu dersimiz de Facebook application için bir anasayfa ve hazırlanan sayfaların Facebook tarafından tanınması için ayar sayfasını oluşturacağız. İyi seyirler..

Detay:
Bu video dersimiz de Facebook developer uygulamasını kullanarak oluşturduğumuz application için bağlantı ve index sayfalarının oluşturulup çalıştırılması için yapılması gerekenleri göreceğiz. İndirip kullanacağımız hazır kodlar yardımı ile anasayfasında kullanıcıyı selamlayan ve bulunan bir inputbox a yazılan yazının kullanıcının profilinde görünmesini sağlayan basit bir application sayfası oluşturacağız.

Facebook Application Geliştirme dersinde de belirttiğimiz gibi bu derslerde anlatılanları gerçekleştirebilmemiz için bir web alanı (Host) ve bir web adresi(Domain) ne ihtiyacımız olacaktır.


[flash=http://www.ogren.tv/dersler/Facebook_Apps_2/Facebook_Apps_2.swf]width=640 height=480[/flash]<--Tam Ekran

Facebook Uygulama (Application) Geliştirme – 3
Bu dersimiz de Facebook application için davet sayfası ve sayfalar arası geçişler için kullanılmak üzere sekmeler oluştumayı göreceğiz. Ayrıntılar video da. İyi seyirler.

Detay:
Bu video dersimiz de daha önce hazırldaığımız Facebook Application‘a davet sayfası eklemek için yapılması gerekenleri ve Application’ın anasayfası ile davet sayfası arasındaki geçişleri sağlayacak olan sekmelerin oluşturulması için yapılması gerekenleri göreceğiz. Bu derste anlatıları da uyguladığımız zaman Application tam anlamı ile kullanıma ve dağıtıma hazır hale gelecektir. İyi seyirler.

[flash=http://www.ogren.tv/dersler/Facebook_apps_3/Facebook_apps_3.swf]width=640 height=480[/flash]<--Tam ekran

Kaynak: Ogrentv

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 21 Haziran 2013 17:01 Sebep: başlık edit

Benzer Konular

10 Temmuz 2013 / Misafir Cevaplanmış
11 Aralık 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
27 Haziran 2011 / tiptan Cevaplanmış
28 Nisan 2013 / _AERYU_ Sosyal Ağlar